興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

大廚勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

請問邊部好D呀?

翡翠宮

回覆樓主:

紅note3,小米note出咗好耐,太out,規格亦不及紅note3。

大宅

大廚勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

回覆 lyh80115 的帖子

謝謝師兄!!

大宅

回覆:小米n o t e V S 紅米n o t e 3

碌2碌3都好用

大宅

我本來都唸住買紅米note 3, 但今日去過小米之家, 見部小米note的mon 大D, 個sale話部機的相機是sony的, 屏模係sharp的, 搞到我有D心大心細

翡翠宮

斯藝 發表於 16-5-1 19:02
我本來都唸住買紅米note 3, 但今日去過小米之家, 見部小米note的mon 大D, 個sale話部機的相機是sony的, 屏 ...

小米note,粒U用高通801,講誇張啲,陳年舊U,其他方面全是落後規格,同價位強烈建議10號搶新旗艦小米5,高通820先似樣,快幾倍。

http://www.mi.com/hk/mi5/

翡翠宮

lyh80115 發表於 16-5-1 20:59
小米note,粒U用高通801,講誇張啲,陳年舊U,其他方面全是落後規格,同價位強烈建議10號搶新旗艦小米5, ...

除咗cpu快,QC3.0快充,DDR4 RAM,UFS記憶體又快幾倍,樣樣都快,加上sony鏡,4軸防震,好過買小米note幫人高價清倉底貨……唯獨5.15寸mon可能令你不太滿意。

伯爵府

回覆:lyh80115 的帖子

可惜香港冇高配版同尊享版呢,3gb+32gb跟本唔夠用,又冇得加sd card

大宅

回覆 lyh80115 的帖子

我咩都唔識,好彩得你點明,不然就中伏了~~

大宅

回覆 RT 的帖子

冇得加SD卡,這是唯一缺點

伯爵府

斯藝 發表於 16-5-2 10:43
回覆 RT 的帖子

冇得加SD卡,這是唯一缺點

3gb內存都係缺点,cpu快都冇用,開多幾個apps都唔得,如果要處理複雜圖像/玩的要求高的既game会有的吃力

大宅

回覆 RT 的帖子

但現在D機都係3g內存左右

伯爵府

回覆:斯藝 的帖子

好多旗艦機都有4g ram 架,即是個腦幾快都冇用,個胃唔夠大裝唔到太多野
其實米5有出高級版,不過係大6先有得賣,聞說係香港賣既標準版係大6都唔受歡迎,咁梗係攞黎呢迈賣啦

首頁

尾頁

跳至