興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

手機的"電子郵件", 其實可唔可以同桌面版的賬戶, 同步"已讀"或"刪除"郵件??
我每次响手機上已經"已讀"或"刪除"那些郵件, 但到我响 desktop login 個email , 又大量郵件未讀...

我嘗試搵設定 set... 但又唔覺有呢d setting...

有無人可以教吓我? 我本身 email 用 Hotmail. 亦曾試過用官網 outlook.com apps 都有咁嘅情況

我用緊 LG V10
Email 是 Hotmail (outlook.com)

謝謝!!

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 poohbb_hk 的帖子

起戶口時, 揀用 imap.
# 已建立的, 要刪除重設......
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

伯爵府

linggo 發表於 16-5-3 14:44
回覆 poohbb_hk 的帖子

起戶口時, 揀用 imap.

唔好意思,問可否cap screen? 因我找不到!

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其他。。。手動設定

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

伯爵府

linggo 發表於 16-5-3 19:36
其他。。。手動設定

搞掂了!又識多樣野!謝謝!:mother:

在 Android 設定使用 Hotmail IMAP 郵箱

•  點選 [電子郵件], 點選 [新增帳戶]
•  輸入您的hotmail.com 電子郵件地址和密碼,然後點選 [手動設定]
•  選擇 IMAP, 然後點選 [下一步]
•  IMAP4伺服器名稱,輸入 imap-mail.outlook.com
•  確認已勾選 [使用安全連線 (SSL)], port number 993
•  Username: 要填寫整個 hotmail address (如 [email protected]), 然後點選 [下一步]
•  SMTP伺服器名稱,輸入 smtp-mail.outlook.com
•  確認已勾選 [使用安全連線 (TLS)], port number 587
•  Require sign-in (一定要勾選)
•  Username: 要填寫整個 hotmail address, 然後點選 [下一步]
•  自定帳號名稱,最後點選 [完成]:mother:

首頁

尾頁

跳至