自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:生完B你們,用左幾耐收返身?

6年,仲差6磅先好似未生時

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+eightnine89+於+16-5-3+15:27+

原帖由 eightnine89 於 16-05-03 發表

如題...
已經10年,都未

珍珠宮

回覆樓主:

應該1年左右,不過要keep住日日冇啖好食冇覺好訓日日做家務日日勞氣咁就好快瘦,仲可以瘦過以前

大宅

未生時125
囡囡2歲,宜家130
但隻腳又大咗,個背脊仲好厚肉

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

十年
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

伯爵府

BK Milk勳章

一年減到未有BB時的磅數。150減到105

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

本身瘦底, 未坐完月已經可以著返晒陀b之前的衫褲, 體重同陀b前差不多, 係個肚位d肉鬆過之前。

子爵府

引用:我跟中醫教我食,+坐月食得好好就易瘦坐月

原帖由 翠B 於 16-05-03 發表
我跟中醫教我食, 坐月食得好好就易瘦
坐月一日一隻雞、又花膠海參、又飽魚、每餐2碗飯,食足3個月……但間 ...
請問教你坐月收身是那位中醫?

大宅

未坐完月就可以著番之前的衫褲,但有7磅點都減唔到,主要係d肚位同大脾,不過冇做運動

大宅

kmcatbb 發表於 16-5-3 15:43
我160cm高,未生前49kg,佗b到生得合共重咗差不多40磅,生完坐月坐足100日,之後第4個月開始自然瘦返,而家 ...

你好犀利呀我生前同你一樣高同重,但生完兩年後都係53kg,瘦唔返因為我太鐘意食野啦

大宅

引用:+本帖最後由+eightnine89+於+16-5-3+15:27+

如題...
你本身易肥易瘦嗎?我谷肥自己10磅有大女嗰時120,到生時170,半年瘦左40磅,又有左,到生時又係170,依家細女20個月,117左右,我本身都上身瘦下身肥修腰好瘦,依家雖然輕翻哂,但啲肉好鬆,個肚都肥

男爵府

生完三個月已經著返未生之前D衫啦!可能自己一手一腳湊,而家做家務洗衫煮飯一腳踢,小朋友已經4歲,我就瘦過之前,好在遺傳亞媽瘦底,仲可以著露腰衫低腰褲

男爵府

瘦底。生完冇刻意修身,生完係個肚大左少少,身型冇乜變化。
喂人奶期間仲狂食,成日好似唔夠飽咁。好彩都冇肥到。
睇錢份上,我要忍忍忍~

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆樓主:

重咗40磅,坐月勁食再肥,唔使三個月瘦到得110磅以下,因我係緊張大師,湊仔好大壓力,加上餵夜奶,冇得瞓,一定瘦啦!眨眼仔十歲了,我依舊 keep 到115磅,你記住,坐月唔好減肥,食得落就食,尤其薑醋。
主 賜 平 安

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

如題...
無收過!無刻意去收!諗住啊女返幼稚園,先開始番每日游水修身!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

如題...
無收過!無刻意去收!諗住啊女返幼稚園,先開始番每日游水修身!

子爵府

回覆樓主:

生第一胎時重咗30磅,一直冇刻意修身,因餵人奶同想生多個。生之前107磅,大女2歲都仲係112左右。最後又節食又跑步先落得返107。

生第二個,實在頂唔順自己咁肥,坐完月就搵營養師減肥。冇運動冇挨餓,照餵人奶,都可以bb兩個月大就返去107。而家bb 4個月,我100磅,fit過做女時。

伯爵府

第一個三個月,第二個一個月,我辛苦命,坐月都要做家頭細務,冇人幫,瘦得快啲

伯爵府

有之前115磅,生之前去到接近170磅,生完4個月而家127磅,比我減多5磅就剛剛好喇,因為有之前瘦得滯,冇運動,全人奶,靠食少啲去減

水晶宮

回覆樓主:

生完半個月回復返,但兩年後肥左十磅

首頁
12345...8

尾頁

跳至