自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

用左手工皂好幾年,有自己打,有旅行時買,但我唔太鐘意買用皀基+香芬油打既梘,所以一定問清楚
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Giant 發表於 16-5-4 06:43
原來用番梘沖涼清爽好多,沐浴露要沖水好多耐都冇佢咁爽,有冇人都係鍾意用番梘? 妳哋用乜牌子?

...
我冬天用敏感沐浴露..夏天就用番梘,夏天用堅爽好多我會用"力仕"呢隻梘,呢隻味道有我童年的回憶
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+mongng+於+16-05-04+發表本帖

原帖由 MaMaow 於 16-05-04 發表
我都想買網袋,係邊買架?
淘寶 2.5 一個,我覺得呢個網滑d,冇咁鞋😁

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:mongng+發表於+16-5-4+07:46+我都轉

原帖由 無話可說 於 16-05-04 發表
泰國買邊隻牌子,黎緊去布吉,搵下先!係咪boots?
我用普通超市買到果d,乜都買幾舊試下,dove都有好多選擇,你慢慢選啦

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+MaMaow+於+16-05-04+發表我都

原帖由 mongng 於 16-05-04 發表
淘寶 2.5 一個,我覺得呢個網滑d,冇咁鞋😁
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【多用途双层起泡网 洗脸洗面奶打泡网 肥皂手工皂发泡网泡泡网袋子】http://b.mashort.cn/h.rdohF?cv=AAEfPmWM&sm=5ef652

珍珠宮

回覆:愛上用番梘沖涼

我都用皂,用body shop ,iherb, L\'OCCITANE,澳洲羊奶皂(洗埋面)

大宅

多謝分享,我囝皮膚乾,買比佢試吓先!

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

近年都愛用番梘,過水好快清爽

會買 loccitan 啲梘同上網訂,又會買印尼的蜂牌檀香梘

大宅

ntefamily 發表於 16-5-4 09:36
我用滴露梘及強生梘,一向唔鐘意用沐浴露,而且沐浴露的化學成份經過乳化,長期用會有生乳癌的機會。
...

請問邊度買滴露皀?

子爵府

ilovemytwins 發表於 16-5-4 08:20
用澳洲羊奶皂,仲有手工皂。泰國既都有,屋企超多存貨,因為奶快用完一舊。
...
請問你的羊奶皂邊度買? 有無相呀? 我想叫老公買但佢要清晰D既指示先買到

水晶宮

引用:Quote:原帖由+ac917+於+16-05-04+發表請問

原帖由 超級特務 於 16-05-04 發表
我用手工蜆,金盞花牛奶蜆,洗面都好乾淨柔滑。
請問你買邊隻?大約幾錢?之前用嗰個牌子,$100-130一塊,仲要幾細塊,好快用完

水晶宮

引用:Quote:ac917+發表於+16-5-4+07:21+會唔會好

原帖由 angelacch 於 16-05-04 發表
小朋友用同埋有濕疹用手工皂啦, 無咁多化學野
可否介紹下有邊款?謝謝你

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我想問, 你地D 梘一舊可以用幾耐~

我老公用D 台灣阿原果類梘, 我見佢好快就用完一舊~

好似溶得好~~快咁~

大宅

me too

男爵府

引用:原來用番梘沖涼清爽好多,沐浴露要沖水好多

原帖由 Giant 於 16-05-04 發表
原來用番梘沖涼清爽好多,沐浴露要沖水好多耐都冇佢咁爽,有冇人都係鍾意用番梘? 妳哋用乜牌子?

...
我用過I herb and 同泰國D梘, 但我會主婦手發作,手指起水泡,咁我應該用咩梘好?

大宅

用澳洲羊奶皂, 亞妹每次返香港, 我都叫佢同我買返嚟

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ac917 發表於 16-5-4 12:06
可否介紹下有邊款?謝謝你
係到應該唔講得牌子, 我PM你

珍珠宮

男爵府

回覆樓主:

我用緊Lux番梘

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

Queenie_0012 發表於 16-5-4 12:10
我想問, 你地D 梘一舊可以用幾耐~

我老公用D 台灣阿原果類梘, 我見佢好快就用完一舊~
我老公都係用阿原,一舊一個月到。沖完涼一定要放通風位。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

首頁
23456...10

尾頁

跳至