自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

水晶宮

dazzlelulu 發表於 16-5-9 06:02
少過2%,返工先有薪水領,算係核心內圍?
呢度啲人真係天真信架?

2%市值幾多,每年幾多股息,收幾多配股,過去幾十年有咩投資例如物業等等,董事局有舉手投票權,呢類老牌家族公司黃馬褂自己開公司抽家族生意水,我呢啲窮鬼未見識過所以天真
少奶奶的身份,丫頭的命...

象牙宮

20020116 發表於 16-5-8 23:49
即使係咁都可以自強地、平靜地過自己嘅生活,維護自己嘅尊嚴,點解要做到咁cheap? ...

是... 但是我們不是她, 。她百病在身, 長期病患。無法生仔。 自我照顧都有問題。
臭口, 不好听也得說, 她只是面臨死亡。 等死。

(本來對豪門不感興趣) 看此 post 上网看資料, 用腦再分折。所以健康最重要。。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

ivycwl 發表於 16-5-8 21:31
以前同情佢,但而家真係覺得男既走得好,同個咁既人一齊真係人都癲。。。
有病不是大晒,成日講到全世界佢 ...

先去看前/ 因。她怎得病? ... 為什么? 。
1. 又沒子/女。
2. 百病在身。
3. 男的年紀。
結論是... 遲早會分開。大婆同不同意也是一樣。

長情病患者多數會引起憂鬱症。大家好好珍惜自己。 同時也要識去了解一个病者, 長情病患者。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

環保接龍勳章

ivycwl 發表於 16-5-8 21:31
以前同情佢,但而家真係覺得男既走得好,同個咁既人一齊真係人都癲。。。
有病不是大晒,成日講到全世界佢 ...

佢要學識放低,咁樣屈到病左邊個可憐

人生本是苦

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

無論是大婆或賤三,無男人唔得的女人,不會得到同情,只會得到鄙視。

李豆豆    發表於 16-5-9 08:52

珍珠宮

回覆樓主:

如果兩公婆感情係好,小三就唔會有機可乘。

加上睇佢同前夫分開左咁多年都仲自怨自艾,睇怕之前都唔會好相處得去邊。

夫妻除了結婚時一字婚書的承諾婚後雙方的付出同遷就都好重要。 如果真係唔夾,要分開都無辦法

子爵府

54heima 發表於 16-5-9 06:51
2%市值幾多,每年幾多股息,收幾多配股,過去幾十年有咩投資例如物業等等,董事局有舉手投票權,呢類老牌 ...

我只記得男的父親才有持股資格(佢仲要等繼承),當年伍女士爭離婚分產揚出來 ,係法庭呈報市值係3百幾萬港幣,買太古城一個單位也不夠

老牌大家族最忌子孫招搖敗家,好多嚴苛要求才能領使費,更不足以過寬裕生活,必要個人有一技之長。
成日上娛樂版的多是新貴新錢啫。

男爵府

SKB 發表於 16-5-8 22:50
Connie本身家底唔錯,佢阿爸好似係醫生,佢咁樣活下去,真係好傷父母心的。

餅碎同負心人都應該是真心的, ...
百貨

男爵府

回覆 kookooloo 的帖子

我都覺得佢當年好靚女,可惜佢而家真係幫唔落..根本就係博見報

珊瑚宮

何必呢

禁止訪問

我的育兒心得勳章

引用:佢咁搞法,令到同情佢的人轉向同情佢前夫及

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+ac321+於+16-05-08+發表開始

原帖由 Mekong 於 16-05-08 發表
係,個男既其實未離婚一直照顧佢,同佢周圍去睇病,以前睇過雜誌話,前妻成日用死威脅個男既,脾氣又差,個 ...
如果真係咁,相信幾中意都會磨滅晒

珍珠宮

好媽媽勳章

佢有病都唔想, 身體機能番唔到轉頭,

我覺得佢好想振作, 但無奈身體拖垮了鬥志.

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

話當年男既做咗d好變態既野,嚇到佢大學都無去考,但又唔報警,仲轉頭同人拍拖,結婚(據說因為完美主義,不能接受自己有瑕疵),可惜心底裡,都唔係因為愛而結合。鬱鬱下,咩病都出黎啦。
不知所謂的乙陸!!!

公爵府

引用:Quote:20020116+發表於+16-5-8+23:47+現實

原帖由 Miya.CR 於 16-05-09 發表
咁就要睇返大家有幾愛大家,
如果真係愛對方,你講果啲都係藉口啫。
咁無私嘅愛,除父母之外,真係冇幾個男人做得到。而且睇返個年紀,兩個廿歲嘅後生仔女,冇經歷冇出生入死,郭姓男子可以忍受咁多年照顧病妻都算佢好嘢架喇,仲講咩夠唔夠愛吖?!

公爵府

引用:Quote:ivycwl+發表於+16-5-8+21:31+以前同

原帖由 333s 於 16-05-09 發表
先去看前/ 因。她怎得病? ... 為什么? 。
1. 又沒子/女。
2. 百病在身。
我未夠道行去照顧、了解長期病患,但非常認同做人要好好珍惜自己,無論身心!

333s    發表於 16-5-9 10:54

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

jaycee_mami 發表於 16-5-9 09:03
佢有病都唔想, 身體機能番唔到轉頭,

我覺得佢好想振作, 但無奈身體拖垮了鬥志.

同意,人健健康康當然可以口響,咩都可以靠自己。但當你病時,鬥志的確容易磨蝕,前妻的行為的確煩擾,但佢自己可能都控制不了.........

公爵府

引用:話當年男既做咗d好變態既野,嚇到佢大學都

原帖由 chowqv 於 16-05-09 發表
話當年男既做咗d好變態既野,嚇到佢大學都無去考,但又唔報警,仲轉頭同人拍拖,結婚(據說因為完美主義, ...
據報係佢自己飛去美國搵人,做女仔要識保護自己,唔好咁主動、矜持啲好

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

chowqv 發表於 16-5-9 09:24
話當年男既做咗d好變態既野,嚇到佢大學都無去考,但又唔報警,仲轉頭同人拍拖,結婚(據說因為完美主義, ...

原來佢當年都已經有問題, 如果比人傷害過搞到咁大陰影,仲點可能會接受到佢做結埋婚? 聽聞佢仲自己搭飛機去一搵返呢個男人,所以佢講嘅嘢我真係好有保留!
講外形,餅碎同佢前妻其實都係細細粒眼大大果類型,感覺上個男人一直都係鍾意呢類型,但究竟因乜事搞到前妻偏執得咁緊要就不得而知,作為花生友嘅我唔會信晒一面

水晶宮

回覆樓主:

我都覺得佢好煩

首頁
23456...9

尾頁

跳至