潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想請問一個case: 新袋有defect , 不可refund, 又沒有現貨可exchange, 但HK craftsman處理不了,要send 去Paris處理 ,一來一回要多久?以往有經驗的(袋被send to Paris)請幫忙解答,thanks.
另想提醒大家付款前一定要check清楚... 現在的QC真是...

bly88the    發表於 16-5-11 12:07

複式洋房

咁store credit呢?what's the defect like?

男爵府

個case完結了一定會在此詳細公開... 現在最想知要等幾多個月,希望不用等到2017年吧...

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我在香港shop做spa,足足等了三個幾月!只是報咗價! 打去問仲話未開始做! 吾知要等到幾時

小黑咪    發表於 16-5-11 16:39
wcpcelia    發表於 16-5-11 14:05

禁止訪問

引用:我在香港shop做spa,足足等了三個幾月!只

男爵府

romee 發表於 16-5-11 11:12
咁store credit呢?what's the defect like?

男爵府

好明白你,我都有試過。真係一出門囗就識你老鼠!QC真係......好有問題!總之所有有野都係個客有問題,CS: 我地一定會追一叫客check清楚。真係火都黎!自呢件事後,我無再幫襯!!

男爵府

回覆 dvdbb2003 的帖子

對呀...我由付款到發現問題再立即交回shop不足24小時,掂都無掂到個袋5分鐘時間,膠貼都未除去,用也完全未用.... 但問題已經嚴重到香港工匠處理不到... 其實個袋根本無可能賣俾客人... 真後悔沒有拿電筒去shop照清楚便付錢... 現在他們免費幫我解決問題好像已經是對我莫大的恩賜...
Refund? We do not have such policy

Exchange? You can only exchange what is in stock

Replacement? We cannot find another one in HK, not even in the outstanding shipment

Store credit? Sorry, you cannot buy any leather item with store credit

Credit card 購物保障期到我不知何年何月再取回個袋已經無用了...

加上法國工匠要放暑假...

最慘是我對這個牌子仲未死心... 唉... 人總是要些時間去長大

男爵府

fskaren2002 發表於 16-5-11 11:47
我在香港shop做spa,足足等了三個幾月!只是報咗價! 打去問仲話未開始做! 吾知要等到幾時
...
是因為要送去法國處理嗎?之前試過2次香港工匠處理到的小問題兩個星期就可以取回了

大宅

.

伯爵府

引用:回覆+dvdbb2003+的帖子對呀...我由付款到發

原帖由 rudyjr 於 16-05-11 發表

對呀...我由付款到發現問題再立即交回shop不足24小時,掂都無掂到個袋5分鐘時間, ...
有30日exchange period 咪等吓睇睇有冇其他袋換囉,不急於一時

你買咗咩袋?上次我個GP喺香港做spa 都等3個月

伯爵府

引用:回覆+dvdbb2003+的帖子對呀...我由付款到發

原帖由 rudyjr 於 16-05-11 發表

對呀...我由付款到發現問題再立即交回shop不足24小時,掂都無掂到個袋5分鐘時間, ...
不過我check 返其他地方H嘅terms and conditions 好似冇話store credit 唔可以買袋或small leather goods... 香港H先係咁?

男爵府

Did you buy in HK? and they dont remove the sticker? where is the defect that cannot be fixed? do you think that bag is a returned bag?

男爵府

sorry for asking so many questions. I never check detailed from shop...and very intrigued where is the problem so that i can pay attention next time...

男爵府

Yes, this case happened in HK... I bought two bags this year and both sa(s) let me keep the plastic over the hardware... but they did remind me to take it off asap...

男爵府

如果不是問到那個袋,我根本不會在兩星期內又再花另一筆$,所以勉強換其他款或取回store credit,然後一年內天天去同一shop問有甚麼貨根本行不通

男爵府

現在個case處理中... 有緣2017一定分享細節

男爵府

如果在美國、歐洲或h online shop... 一早refund 乜事都冇

禁止訪問

公爵府

gzilla 發表於 16-5-12 00:21
不過我check 返其他地方H嘅terms and conditions 好似冇話store credit 唔可以買袋或small leather goods.. ...
我喺FSH都試過, 冇話store credit唔可以買leather item, 同埋冇限死一間H, 喺同一境內嘅H shops都接納

首頁

尾頁

跳至