夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我同老公都結左婚十年,中間大家經常都吵吵鬧鬧咁,他都是火爆型,之前因為囡所以忍就忍,但原來最近發現他成日去些卡場玩,是些唔正經的,最近仲要成日去,我諗他己看中左條囡。我己忍冇可忍問他,但他唔認,仲話去些newway,有晚給拆穿他,我話可唔可以唔再去,但他一開口就話離婚,我可以怎?為左些囡想唔離,但我內心又接收唔到他攬住其它女人。

別墅

回覆樓主:

我覺得做女人好慘, 什麼到是為了老公, 我到覺得女人永遠唔可以依靠男人, 男人一變了, 自己就身無一物(emoji), 想走到走不到, 如果老公不是好的, 就自己自強吧!令自己變得美好, 雖然青春不再, 但到會與到能再愛妳的人, 只要相信.....妳有女兒的, 妳想妳女兒會和妳一樣嗎? 找到一個唔愛自己的男人天天哭嗎?做個好的榜樣給好囡囡睇吧! (emoji)(emoji)我到是和自己說中

別墅

回覆樓主:

時間回不了過去, 他不會用心再愛妳, 妳是男人, 想每天回家到看到不美和性格不好的老婆嗎? 多美的看耐了到是變普通, 我想妳現在什麼到理不到他, 他到不想妳埋佢吧! 為由令自己變得美好點吧!出去做野多點見識, 識多點人...... 不要 圍著他轉

洋房

PUIPUI245 發表於 16-5-14 05:32

我覺得做女人好慘, 什麼到是為了老公, 我到覺得女人永遠唔可 ...

謝謝你,其實兩公婆相處真是一個大學問,冇話邊個錯曬,我相信我都有做得唔好的時候。只是我都有諗過離,但我想等小朋友大些先。當真是面對件事時真是一些都唔易,我都好累啦,或者他搬出去住一排對大家都好。

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:PUIPUI245 發表於 16-5-14 05:32 本

原帖由 jw09 於 16-05-14 發表
謝謝你,其實兩公婆相處真是一個大學問,冇話邊個錯曬,我相信我都有做得唔好的時候。只是我都有諗過離, ...
婚吾一定要即刻離,但可先分居!
也許你會發現,分開後,你會擁有另一片更广闊既天空!

別墅

jw09 發表於 16-5-14 06:36
謝謝你,其實兩公婆相處真是一個大學問,冇話邊個錯曬,我相信我都有做得唔好的時候。只是我都有諗過離, ...

我只知道家有溫暖, 等一天外面寒冷時就想回家, 如果家到寒冷應該沒有人想回吧!做到一個她沒有妳不可的女人吧!如果妳真的愛他,

別墅

回覆樓主:

婚姻就是接受他的缺點( 應該像天上的繁星), 多看他的優點, 分居我想說, 放了一隻無腳的雀仔飛走, 不會回頭. 男人沒有了恐懼, 做什麼到不用交代, 不用回家說謊那多好。 如果是男人堅決決定就沒法, 但希望不是開在妳口中

洋房

PUIPUI245 發表於 16-5-14 07:10
婚姻就是接受他的缺點( 應該像天上的繁星), 多看他的優點, 分居我想說, 放了一隻無腳的雀仔飛走, 不會回頭. ...

其實知道他出去玩個刻真是想分居先,因我都好累,唔想再晚晚在到等,以泪洗臉,但他就風花雪月。但好奇怪,他都最後都唔認,只話離婚,我唔肯因些囡太細,他就話搬出去住。真是唔明都話離婚啦都要唔講真話,都要說謊。他今次好堅決,我話過一陣再商量下他都話唔使。

別墅

PUIPUI245 發表於 16-5-14 07:10
婚姻就是接受他的缺點( 應該像天上的繁星), 多看他的優點, 分居我想說, 放了一隻無腳的雀仔飛走, 不會回頭. ...

結婚10年應該到有過好多美好回憶吧! 你真的捨得離開他? 不要比他覺得外面世界會比 擁有妳好. 改改自己吧!我想問? 妳們為什麼婚姻呢?

別墅

jw09 發表於 16-5-14 07:17
其實知道他出去玩個刻真是想分居先,因我都好累,唔想再晚晚在到等,以泪洗臉,但他就風花雪月。但好奇怪 ...

那就好明顯一定他出面有了她人, 她人到和他一起一段時間

洋房

ac321 發表於 16-5-14 06:50
婚吾一定要即刻離,但可先分居!
也許你會發現,分開後,你會擁有另一片更广闊既天空!

謝謝你,我都知是過程但都整夜難眠,可能有一片天空,但我相信對些囡一定唔是,在她地是需要父愛的

洋房

PUIPUI245 發表於 16-5-14 07:19

那就好明顯一定他出面有了她人, 她人到和他一起一段時間

我想暫時未,昨晚本來他要去,但我話一定要他返來,怎知他就返來。但我太冇智慧競然同他攤牌,他就發難。我就是忍唔住老公對我不忠。因這是我底線。

別墅

jw09 發表於 16-5-14 07:23
我想暫時未,昨晚本來他要去,但我話一定要他返來,怎知他就返來。但我太冇智慧競然同他攤牌,他就發難。 ...

底線? 太多男人就會做過那些事, 那是人生 往往會經過的一部分, 但真的做了, 如果是沒有感情的我覺得到可以原諒,不要找太多証明, 結婚後隻眼開隻眼閉先能白頭到老, 妳要給他機會改吧

洋房

PUIPUI245 發表於 16-5-14 07:31

底線? 太多男人就會做過那些事, 那是人生 往往會經過的一 ...

佔時應仲是玩玩下,但未知之後,個些女人只要有錢就可以。我唔是唔給機會他,他十分狡猾怎都話冇,話個些女人都是他朋友的,我只是講可唔可以唔好去這些地方,他就話離婚。其實我都有問自己有幾咁愛他,可否當看唔到,但原來我做唔到。

別墅

jw09 發表於 16-5-14 07:36
佔時應仲是玩玩下,但未知之後,個些女人只要有錢就可以。我唔是唔給機會他,他十分狡猾怎都話冇,話個些 ...

他有優點嗎?他對妳好嗎?他是好爸爸嗎?

別墅

PUIPUI245 發表於 16-5-14 07:41

他仲說謊証明他仲想維持婚姻

洋房

PUIPUI245 發表於 16-5-14 07:41

他對我一般,對些囡好

洋房

PUIPUI245 發表於 16-5-14 07:42
他仲說謊証明他仲想維持婚姻

但不認後,就話離婚,雖然之前都有講過,但今次我知同之前唔一樣,他好認真

別墅

jw09 發表於 16-5-14 07:49
但不認後,就話離婚,雖然之前都有講過,但今次我知同之前唔一樣,他好認真
...

我覺得一個婚姻中沒有愛好難維繫, 到是說沒溫柔的家沒有人想返, 婚姻不像戀愛, 包容和體諒....... 一定要有 , 人與人相處就是那麼難

子爵府

jw09 發表於 16-5-14 03:57
我同老公都結左婚十年,中間大家經常都吵吵鬧鬧咁,他都是火爆型,之前因為囡所以忍就忍,但原來最近發現他 ...

如果有底線唔接受隻眼開隻眼閉你都好大機會要選擇離開
男人變左心好難番轉頭
無底線就扮睇唔到,維持一個表面上的家,但就唔好要求佢點點點
因為你縱容,默許所以底線俾人越踩越低
人就係咁衰
呢種事靠你自己選擇
未經本人同意,請勿轉載內容!

首頁

尾頁

跳至