烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次買高速煲,心水Fissler同Wmf,宜家呢兩個牌子都有set裝,唔該大家比下意見揀邊set好,多謝大家先。

1.Fissler vitavit comfort 有2調速 6L +3.5L 價錢:2788
2.Fissler vitavit quick 藍點無調速 6L+3.5L 價錢:2388
3.Wmf Perfect Puls第二代 6.5L+3L 價錢:2480 加$1蚊多一個16cm不鐵鍋奶煲
4.Wmf Perfect Pro 最新款 6.5L+3.5L 價錢:2688

水晶宮

2024年龍年勳章

我用緊WMF, 已經半年有多, 半年前又係做呢個價, 送埋隻28CM煎PAN. 不過煎PAN唔係MADE IN GERMANY的. 套煲就係.

好正, 易用. 燉湯20MIN已經做到明火3個鐘的效果. 煲粉葛牛大力呢D湯水, 都係半粒鐘,熄火, 放氣, 之後明火大滾10分鐘已經好正.
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

大宅

引用:我用緊WMF, 已經半年有多, 半年前又係做呢

原帖由 Rita 於 16-05-14 發表
我用緊WMF, 已經半年有多, 半年前又係做呢個價, 送埋隻28CM煎PAN. 不過煎PAN唔係MADE IN GERMANY的. 套煲就 ...
你買個時送多個pan抵過宜家買

珍珠宮

大廚勳章

揀 WMF 抑或 Fissler 呢 ?
呢個決定最容易 , 量度一吓煲蓋嘅 直徑 就可以決定 , 直徑 越大越好 .
因為 你會想將全碟餸 放入 壓力煲 嚟蒸 , 如果 直徑 唔夠大 , 就好難攞返碟餸出嚟嘞 !

至於 , 揀 vitaquick 抑或 vitacomfort 呢 ?
咁就肯定係 vitacomfort 啦 , 佢可以 control/limit 到壓力嘅大細喎

智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

伯爵府

回覆:高速煲揀邊款好

想問個價是sogo 定永安?

首頁

尾頁

跳至