興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

請問大家,狗狗的骨灰,把牠留下放在家,埋去後院土里還是撒去河里?邊種做法對牠離開后比較好?
謝謝

別墅

上年我把我隻狗狗回歸大自然了... 等佢有更大的空間快樂地走來走去..

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

lovemy2kids 發表於 16-5-20 06:45
請問大家,狗狗的骨灰,把牠留下放在家,埋去後院土里還是撒去河里?邊種做法對牠離開后比較好?
謝謝
...
我之前只寵物係大部份骨灰回歸大自然,
留了一丁点毛和骨灰做鍊咀, 掛向水晶石上放在家
RIP

洋房

我將骨灰放左o係屋企,有人話會對風水唔好,
但係我覺得最緊要你點睇既je~

btw,唔知自己撤骨灰會唔會唔合法呢?

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

一心想等佢回歸大自然,但發夢狗狗返來話唔好,
想留在家,唔想俾雨淋, 咁就一直放家中!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我將骨灰回歸大自然
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆樓主:

我放左係屋企……原本想佢回歸大自然,一拎出去又5捨得……一放就放左係度10年!有時覺得自己好殘忍,困住佢10年似坐鍳5比佢自由!

大宅

引用:我放左係屋企……原本想佢回歸大自然,一拎

原帖由 babayip 於 16-05-20 發表
我放左係屋企……原本想佢回歸大自然,一拎出去又5捨得……一放就放左係度10年!有時覺得自己好殘忍,困住 ...
我又係好似你咁,放左2年,今年決定放走佢,但到打緊字呢一刻,仍然係屋企,多多借口唔放住,我好衰。

律己以嚴 待人以寬  仍在努力中

侯爵府

回覆樓主:

一部份回歸自然, 一部份放屋企得唔得架? 我想咁做。。

伯爵府

謝謝大家的留言。我現在知道應該點處理了。打算放喺屋企先,一段時間后會將牠埋喺自己後院的土地里。

伯爵府

係屋企
等緊買house 放花園

大宅

我放了在寵物天國,3年了!唔捨得

禁止訪問

別墅

我將狗狗嘅骨灰撒咗喺佢以前每日散步都會經過嘅花叢,屋企又望到果個位。

侯爵府

我仲未諗清楚,不過多數都係用黎係屋企種植,放露台

其實我好想傳心,問下佢意向

伯爵府

多謝大家的分享。我今日拎左返屋企了。打算過一排放去后院。今日又再眼濕濕。

男爵府

lovemy2kids 發表於 16-5-25 18:37
多謝大家的分享。我今日拎左返屋企了。打算過一排放去后院。今日又再眼濕濕。
...
不要太難過,保重

子爵府

destiny0415 發表於 16-5-22 09:25
我聽講過狗狗骨灰最好回歸大自然。
如果放佢係屋企。佢會唔肯離開屋企重新頭胎。 ...
全中

首頁

尾頁

跳至