親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

英國親友send咗張三天行程
但兩日睇湖,一日睇皇宮,
請問圖中景点週边仲有乜玩,
3000蚊位好似有d貴

大宅

回覆樓主:

行程表

大宅

英國啲係咁貴,跟團就差唔多

不過Birmingham上去 Scotland 路真係好遠,你應該重點係睇尼斯湖及愛丁堡市,如果我係你就必定自駕,沿途仲可以停、可以玩,而且英國開車好舒服(除左倫敦)。

老實講,尼斯湖係完全無野睇,叫做去過

大宅

回覆樓主:

揸車不能了,因為uncle年紀大,要長時間揸車就太辛苦,成班女人又路痴,細路又只得十幾歲,所以最好跟團law,依家有間平d又好d,不過國語團,當學吓國語law,hahaha

大宅

回覆樓主:

新行程

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你地係咪一定要由英國去蘇格蘭唔走回頭路?

你search 下goeugo, 有廣東話團. 又可以自己組團, 不過價錢唔知係咪你既budget內 . 我未幫襯過, 唔知好唔好.

伯爵府

2018母親節勳章

Glasgow冇野睇,可以不去。可考慮Edinburgh2日市內遊加1日Loch ness local tour(坐船)。Edinburgh有條市內旅遊巴士缐,1日卷去大部分景點任上任落嗰隻。

公爵府

Neromagic 發表於 16-5-22 15:20
英國啲係咁貴,跟團就差唔多

不過Birmingham上去 Scotland 路真係好遠,你應該重點係睇尼斯湖及愛丁堡市, ...

請問由Edinburgh去Highland自駕容易嗎?應該預多少天?整個Scotland又應該預多少天?(我Edinburgh入London走)

男爵府

其實你地有10個人可以自己包團。自己上網搵D資料,自己比個行程佢,睇下幾多錢。
其實scotland真係睇風景多。

男爵府

danielboy 發表於 16-5-25 23:47
請問由Edinburgh去Highland自駕容易嗎?應該預多少天?整個Scotland又應該預多少天?(我Edinburgh入Londo ...

Edinburgh 去 Highland大約4個鐘車到。 我住愛丁堡,如果自己有friend 黎我地會帶佢地北上3日2夜。
會去 Fort William, Portree,Skye, Inverness, Aviemore, Pitlochry 之後返Edinburgh.
北上全部都山路,如果唔自己楂車玩唔到咁多地方。
愛丁堡起碼都要玩兩日。有D咩想知可以問我。

公爵府

多謝回覆,本身係一個非常experienced 的司機,也十分enjoy揸車,但始終未去過Scotland, 都怯怯地,仲係山路,會否好窄好危險?如果我可spend 5日左右,有無itinerary 可suggest?

大宅

lovebaby18 發表於 16-5-26 00:26
Edinburgh 去 Highland大約4個鐘車到。 我住愛丁堡,如果自己有friend 黎我地會帶佢地北上3日2夜。
會去 F ...

你好呀~請問蘇格蘭有咩特別紀念品同埋有咩景點喺必去架。我嚟緊6月1號會同英國嘅屋企人揸車上去。 thx

男爵府

haululu 發表於 16-5-28 01:44
你好呀~請問蘇格蘭有咩特別紀念品同埋有咩景點喺必去架。我嚟緊6月1號會同英國嘅屋企人揸車上去。 thx
...

紀念品都係Whisky,羊毛產品嗰D。
愛丁堡都係城堡,Calton hill, Royal mile.
如果自己開去可以去Skye, Aberdeen, 個D,
D路 ok 好楂。

男爵府

haululu 發表於 16-5-28 01:44
...

通常D人會去愛丁堡,Glasgow, Inverness, Skype, Aberdeen. 如果鍾意飲酒可以去酒廠嘅 Whisky tour.

大宅

lovebaby18 發表於 16-5-28 02:25
紀念品都係Whisky,羊毛產品嗰D。
愛丁堡都係城堡,Calton hill, Royal mile.
如果自己開去可以去Skye, Abe ...

請問紀念品喺愛丁堡邊度買最平呀~thx

子爵府

你可以看下omega 或 皇朝的行程,約2xx 英磅是5天旅程

大宅

veronica1210 發表於 16-5-31 19:17
你可以看下omega 或 皇朝的行程,約2xx 英磅是5天旅程

最後我真係揾omega,不過用國語,唔太識聽,但我仔就識,於是拍板照報

子爵府

tracy59c 發表於 16-6-1 10:08
最後我真係揾omega,不過用國語,唔太識聽,但我仔就識,於是拍板照報

祝你旅途愉快

首頁

尾頁

跳至