自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢幾晚每晚都俾蚊咬左三四撻腫哂
就算開左冷氣都有,都唔知幾時飛入房!!

頭先係廳玩電話,又見到一隻係我手臂,點知拍唔中,而家又唔知去左邊,今晚又唔洗訓啦
搞到我而家每晚訓教都check幾次有無蚊先訓,好辛苦阿

子爵府

好媽媽勳章

回覆:今年真係多蚊到爆

我全屋裝曬蚊網都冇用,一開門d蚊就即刻飛入嚟,咬到細仔隻耳仔腫曬,今天終於買咗個電蚊拍一晩就殺咗四隻

大宅

琴晚比蚊咬到訓唔著,開燈後見到隻大蚊,又捉佢唔到,即刻開窗紗希望佢飛走,如果佢離埋就慘,今晚又痕到唔洗訓

水晶宮

回覆樓主:

我廿幾樓都有蚊, 要開電蚊香, 我用雷達, 貪佢無味

男爵府

回覆樓主:

係呀,大水蟻呀,蠓呀,特別多

除了因為天氣潮濕多雨外,環境受破壞,吃蚊的青蛙蟾蜍等數量下跌,所以大家一同受返

多咗地盤工程,亦肯定多咗積水養蚊,大家唯有自求多福

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

今年係多左好多蚊...好討厭

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yes

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

miffyumiffy 發表於 16-5-30 08:17
我廿幾樓都有蚊, 要開電蚊香, 我用雷達, 貪佢無味
我3十幾樓都有

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

往年冇甘多,住十幾樓都有

珍珠宮

回覆:one7892008 的帖子

可打1823反映下,但只限政府地方

公爵府

47 樓都有

大宅

回覆:one7892008 的帖子

買個蚊帳夜晚唔洗驚蚊啦,不過今年,真系好多蚊,之前屋企未見過有蚊,今年好多蚊之仔

大宅

認識瑞士牛牛第二回

我落左蚊帳都唔知隻蚊點飛入床,咬到我女隻眼腫曬

首頁

尾頁

跳至