跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

我是全職mama !爸爸欲移民該地方,
兩個小孩五至八歳
我本身英文麻麻地!真怕c6回港後
我攪唔掂!希望有人可指教!十分感謝
問邊區有多D支援新移民!人友善D?

男爵府

Which state you are moving to?

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

未知😅我們冇親友!所以想揾多D支援地區

大宅

引用:我是全職mama !爸爸欲移民該地方,兩個小

原帖由 SAGO 於 16-05-30 發表
我是全職mama !爸爸欲移民該地方,
兩個小孩五至八歳
我本身英文麻麻地!真怕c6回港後
不如你講下你想要咩環境。熱鬧?多華人?寧靜?天氣?交通?澳洲好大,每個state都唔同。如果想多支援,我估都係大城市,如sydney, Melbourne 會多support, 但讀書競爭又會好似香港咁比較大。你先生會過來定居嗎?要唔要考慮將來就業機會。
其實最好你地抽時間去你地心儀states實地考察下,睇下自己鍾唔鍾意。

公爵府

回覆樓主:

大空人家庭?
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 Mrs.Kangaroo 的帖子

頭幾年多數我一個人😬

首頁

尾頁

跳至