懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我已經日日有keep住食雞蛋芝士,飲牛奶豆漿,我手腳又無肥到,但阿b連3磅都沒無,好驚好膽心,食咩可以長胎,而又唔濕熱

別墅

hyesan 發表於 16-5-31 07:44
我已經日日有keep住食雞蛋芝士,飲牛奶豆漿,我手腳又無肥到,但阿b連3磅都沒無,好驚好膽心,食咩可以長胎 ...

我同你一樣 30w 1254g. 因為我有妊娠高血壓,所以bb 吸收會差d

我都食雞旦 飲媽咪奶粉架啦。

你預產期8月?

複式洋房

可能奶同蛋對你黎講 唔吸收
有無試下飲果汁 食薯仔?都增到磅嫁

複式洋房

mossfishh 發表於 16-5-31 07:51
我同你一樣 30w 1254g. 因為我有妊娠高血壓,所以bb 吸收會差d

我都食雞旦 飲媽咪奶粉架啦。

我預產期8月頭,不過7月底開刀,但我無高血壓之類,所以都好膽心,頁想哩兩個月暴飲暴食

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

請問正常應該幾重呢?你哋講個磅數唔差喎!

大宅

醫生有無話有問題?
我29WK去檢查, BB3磅, 生長線排40幾, 醫生話中SIZE幾好
如果醫生無講有問題, 其實唔洗擔心~

因為如果跌出生長線, 醫生實會話你知

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

我已經日日有keep住食雞蛋芝士,飲牛奶豆漿,我手腳又無肥到,但阿b連3磅都沒無,好驚好膽心,食咩可以長胎 ...
我27週時,BB都未夠1kg,醫生話正常喎,咁我期望我到30週咪同你差唔多,唔係好輕啫,照計無問題呀!

別墅

咦我同樓主好近
8月頭預產
7月尾開刀
所以我都好想谷肥呀b
可惜血壓唔爭氣,影響呀b吸收

如果你身體情況冇咩大問題,都唔使話太擔心,同意所講,醫生見你有問題一定會出聲,
唯有自己盡量平常心面對啦,我就更加唔好太緊張,驚連個大人都有事

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我成日睇台灣d醫生教d孕婦飲蔗汁 我宜家37w 前幾個星期開始都有飲 一個星期飲四日度啦 因為我成日食唔落野同嘔 飲左蔗汁會舒服d bb宜家都中碼 平時都係食多d牛肉同蛋咁囉 一日一杯牛欄孕婦奶溝鮮奶

翡翠宮

carmenyan206 發表於 16-5-31 11:41
我成日睇台灣d醫生教d孕婦飲蔗汁 我宜家37w 前幾個星期開始都有飲 一個星期飲四日度啦 因為我成日食唔落野 ...
蔗汁邊度搵?自己整?會長胎?

別墅

街既蔗汁怕有細菌唔敢飲~~~天氣熱易出事~~~~~

我食好多牛肉架啦

珍珠宮

回覆:依家30週, 產檢完個bb得1205克,兩磅多少少,好膽心

唔好俾太大壓力自己,繼續食應該食嘅野~
最梗要產檢戈陣,bb係健康嘅~
我老公個表姐,見bb細不停食,bb出世都係得4磅,要訓箱,佢仲要自己吸晒,肥到又糖尿又高血壓,二百幾磅,其實媽媽嘅健康都好重要!
出世再追磅,一樣可以,加油!

複式洋房

我都係8月頭預產, 7月尾開刀, BB又係輕磅, 之前28week醫生話得兩磅幾, BB肚仔落後1week, 跟住日日飲鮮奶, 到30week醫生話肚仔追到D, 而家只係落後3日, 醫生話暫時都有3磅 所以仲有好多時間追ga, Don't worry!

子爵府

我33w only 1650g ...,
37w 再照已經2680g la
Don't worry

複式洋房

simsimunun 發表於 16-5-31 10:22
醫生有無話有問題?
我29WK去檢查, BB3磅, 生長線排40幾, 醫生話中SIZE幾好
如果醫生無講有問題, 其實唔洗擔 ...

你29w,bb有三磅,就係正常值,我就係想bb有三磅,但得兩磅多少少,所以先膽心

複式洋房

pinklcw 發表於 16-5-31 15:25
我都係8月頭預產, 7月尾開刀, BB又係輕磅, 之前28week醫生話得兩磅幾, BB肚仔落後1week, 跟住日日飲鮮奶, ...

你係飲邊隻鮮奶??我產檢完照原片,電腦畫面就係顯示細左兩個禮拜,所以我先驚,想追返bb正常值

複式洋房

pinklcw 發表於 16-5-31 15:25
我都係8月頭預產, 7月尾開刀, BB又係輕磅, 之前28week醫生話得兩磅幾, BB肚仔落後1week, 跟住日日飲鮮奶, ...

你29w,bb有三磅,就係正常值,我就係想bb有三磅,但得兩磅多少少,所以先膽心[/smiley

翡翠宮

其實差果少少又有乜所謂?總有大有細。

別墅

食花膠長胎

別墅

我30wk嗰陣都係1.3kg, 細近兩週。之後32wk 1.6kg, 仍然係細兩週。醫生話只要keep住有生長就正常冇需要擔心。我之前知道細左都一心諗住谷個胎。但自從醫生話有生長就正常,再加上佢話唔係個個都一樣大細,生長有快慢,人有高矮肥瘦,而且我同老公都瘦底,我就冇特登谷佢喇。而且谷極都係我肥佢唔肥。

見到唔少人煩緊後期足月個B 7磅幾8磅都未生得,我就諗以而家生長速度應該足月嗰陣都係6磅啫。易生D唔怕生嗰陣下面爆開。阿B都幾錫我。我又研究過好多日本人D BB出世都唔夠6磅,佢地話而家呢個年代一般都係細胎然後出世之後養成大B。

首頁

尾頁

跳至