自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:有同感,琅琊榜睇完令人好難抽離,好傷感。

原帖由 whywhite22 於 16-06-04 發表
有同感,琅琊榜睇完令人好難抽離,好傷感。
嗯嗯!啱呀!好難抽離!果時睇到皇帝壽宴果part我有諗過stop左唔睇,咁就唔使面對個咁sad嘅結局....真係投入到不得了~~

愛是恆久忍耐......

伯爵府

2018母親節勳章

講開插曲,介紹大家聽下劉濤紅顏舊個原曲版忍別離。我個人比較鐘意忍別離!

https://youtu.be/AL4Q2lHRkoQ

大宅

回覆樓主:

煲完呢套可以煲歡樂頌

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

beebee1234 發表於 16-6-4 05:09
睇完結局心情好難平伏,靖王唱果首歌真催淚

你試聽呢個版本啦,係赤血長殷原唱版本,幾個出名網絡歌手五色石南葉、Smile_小千、慕寒、Ken_Zong演唱,琅琊榜未拍已出,琅琊榜劇組睇中咗買嚟做插曲再俾王凱唱,呢個版本更摧淚。Youtube上仲有好多個版本,由個別歌手唱嘅獨唱版或合唱版,我聽過有女聲版添,不過都係呢幾個男聲好聽D。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

2018母親節勳章

rose-mag 發表於 16-6-4 23:44
你試聽呢個版本啦,係赤血長殷原唱版本,幾個出名網絡歌手五色石南葉、Smile_小千、慕寒、Ken_Zong演唱, ...

請問同呢果係咪一樣?
https://youtu.be/jP33eT3LBHc

侯爵府

引用:煲完呢套可以煲歡樂頌

原帖由 aurora2020 於 16-06-04 發表
煲完呢套可以煲歡樂頌
歡樂頌先定咩啟示錄輕鬆啲呀?

愛是恆久忍耐......

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

etoile 發表於 16-6-4 23:58
請問同呢果係咪一樣?
https://youtu.be/jP33eT3LBHc

係呀,幾個男聲都好靚聲,唱落悲壯好多,特別係最後合唱果部份,睇完小說聽勁摧淚。幾首歌都好聽,風起時係宗主為自己寫嘅墓誌銘,紅顏舊係郡主嘅情懷,而赤血長殷就係靖王對宗主嘅輓歌。

王國長老

新紮媽媽 發表於 16-6-5 00:58
歡樂頌先定咩啟示錄輕鬆啲呀?

唔同個喎,生活係講婚姻,笑點甜點係家明同小強嘅相處,好多人話頂唔到大媽姊弟戀,但我又好鍾意閆妮,佢演技好生活化好自然,戲入面小強唔靚但好值得人愛。歡樂頌就睇劉濤同蔣欣,幾個女人互愛互助,講友情愛情親情。各有各好,睇你想要咩。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 oran04 於 16-06-03 發表其實

原帖由 新紮媽媽 於 16-06-03 發表
其實佢羋月傳做奸角都好好睇,真係奸得好黑人憎
我都有睇,佢都唔想奸架,佢好愛皇帝

伯爵府

2018母親節勳章

rose-mag 發表於 16-6-5 01:18
係呀,幾個男聲都好靚聲,唱落悲壯好多,特別係最後合唱果部份,睇完小說聽勁摧淚。幾首歌都好聽,風起時 ...

如果有high five 符號就好啦!

我都係鐘意呢個版本多D,王凱唔係唱得唔好,但係珠玉在前,相比下稍欠嗰種深沉嘅意境。

唔知係咪我錯覺?戲入面聽到幾首曲嘅版本都好似唔係王凱同劉濤等人嘅版本?

大宅

引用:Quote:beebee1234 發表於 16-6-4 05:09 睇

原帖由 rose-mag 於 16-06-04 發表
真係好好聽啊

首頁

尾頁

跳至