二手市場

跳至

首頁
12345...90

尾頁

超級版主

超級版主

本主題並非舉報區,會員可將個案列出

注意:

1. 版主不會就事件,作出審視及跟進
2. 禁止公開任何涉及個人私隱之資料及圖片
3. 請保持克制,勿使用過激言詞
4. 版主有權屏蔽或刪除任何帖子,會員不得異議

請大家留意 , 如發現賣家表示出售物品無現貨 , 而要落訂後才取貨 , 或要收訂金才代購 , 要加倍小心

另外交易要選擇當面交收 , 盡量唔好郵寄快遞 , 要當面付款 , 不要轉帳過數 或 使用任何電子付費方法付款

如果懷疑受騙 , 應立即報警

買賣交易要小心 , 慎防受騙
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22576889

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有騙子出沒,各位JM小心。

大宅

HungMingMing 發表於 21-1-27 09:09
岩岩系fb再睇,近排賀年糕點都系佢搵食之一

我現在都怕怕,只會面交

複式洋房

natalieau 發表於 21-1-27 08:44
人渣

岩岩系fb再睇,近排賀年糕點都系佢搵食之一

大宅

HungMingMing 發表於 21-1-27 08:35
佢又有新ac呃人,近排呃埋奶粉錢

人渣

複式洋房

natalieau 發表於 20-12-25 08:15
之前警察叫我約一班媽媽一齊報警,佢地會跟進得快啲。 我報咗警,佢地聯絡咗我,之後未有回音。
...

佢又有新ac呃人,近排呃埋奶粉錢

洋房

回覆 qwe741234 的帖子

你照上網報左案先啦

洋房

回覆 natalieau 的帖子

我係其他網到中左佢伏 詳細都上面個手法一樣 轉數快過左落[email protected] 名都係Wong P C 可以點樣聯絡一齊報警?

洋房

睇嚟佢係慣犯,你哋幾個人一齊都捉唔到佢

大宅

Lck0510 發表於 20-12-25 00:56
騙子資料:
Tel: 46289698
轉數快: ( WONG P*** C****)

之前警察叫我約一班媽媽一齊報警,佢地會跟進得快啲。 我報咗警,佢地聯絡咗我,之後未有回音。

洋房

騙子資料:
Tel: 46289698
轉數快:[email protected] ( WONG P*** C****)
順豐地址:淺水灣道118號
順豐寄件人名: Jen li
Facebook account : Sammy Oliver YAU

Keyword: 淺水灣 大肚 搬屋 平賣

唔買多盒就話我玩佢,問價就一定要買?
佢話住淺水灣,面交要去淺水灣。
(呢個係呃人,等你覺得遠,冇得面交)
我覺得太遠,所以揀左順豐。
一直話寄都冇寄出,今日話聽日。
炸機先會覆。

其後佢話退錢俾我,但催左好多次,
一直都冇退返俾我。佢話佢要煮飯。

洋房

岩岩報左! 你有冇攞返啲錢?我同佢講唔退錢就報警,佢唔理我,好似完全唔驚咁

大宅

Lck0510 發表於 20-12-24 23:41

我岩岩都俾呢個人呃左,佢又係咁,唔買多啲就x人。 想問下你有冇報警 ...

有報,快啲上網報啦

洋房

我岩岩都俾呢個人呃左,佢又係咁,唔買多啲就x人。 想問下你有冇報警

複式洋房

BK 騙徒大家注意,本來只想買買教材,賣家話住淺水灣,我湊小朋友唔方便咁遠交收及後過訂1半話包郵寄比我,尾數之後先比,之後間住話自己搬屋平售其他書籍,包括DWE, 基礎漢字,青田,Oxford reading tree等,物品有附上圖片。本來提供圖片已預約收件,但最後卻無寄貨(因佢cap圖上門收件寄貨,但無再update),之後仲失蹤唔回應,打電話就1個唔聽,1個暫停使用。留意此人姓名為LI K* Y**,電話號碼字頭為46287922和46286500。警已報,在此希望警剔大家。

大宅

回覆 bktcc 的帖子

琴日係親子王國二手論壇徵海港城Coupon。俾人呃左260蚊。電話+852 6747 0219
轉帳後,此人話當日順豐快遞,到左今日都未有消息,電話打唔通,Whatsapp唔回覆!大家多➕小心,唔知點樣上圖。此人昨日仲係二手論壇發帖出迪士尼同海洋公園飛

別墅

ririri 發表於 20-9-25 07:58
我都俾小文呃咗,想請教點網上報警?

https://www.erc.police.gov.hk/cmiserc/CCC/PolicePublicPage?language=ch

大宅

candylshmama 發表於 20-9-11 16:50
唔好放過佢,由佢再呃人,用上網報案,比資料,絕對唔煩!

我都俾小文呃咗,想請教點網上報警?

大宅

winb6x2 發表於 20-7-18 21:55
$1300 - SWITCH
估唔到自己在BK咁多年, 都會中招 >_<
原先都諗住唔面交, 取消唔買, (賣家住長洲喎, 又腳腫, ...

大家一定要面交呀!就算佢寄SF, 都可能寄d垃圾比您!!大家一定要當面交收!!太多賤人在此谷搵食!!

別墅

micdotcom 發表於 20-9-11 14:23
回覆 chloelee2010 的帖子

我同呢個所謂“少文”買保兒1+1券都中招蝕咗500蚊,過完數用平郵成個禮拜都收唔 ...

我都是被5393 1598 騙了。
叫jessxx yip
Bk用戶:Junexox

他說自己住赤柱,大肚,唔方便交收。

我過數後,她只係拖住過話會寄順豐比我,之後,電話打不通.

首頁
12345...90

尾頁

跳至