二手市場

跳至

首頁

尾頁

大宅

這裡大部份不愉快事件,全是一手比完$之後先發現受騙.
如及早發現,就不會有這版出現.
請不要再說是check好先交收la,有冇第二句?
我叫你post d9成新袋相出來比大家開眼界,why你不回應,<你要post先唔係吹水.>
你在我的pm內說過要登大家對話出來,請登出,我不識登,
你驚比人看穿你的大話??
又說遲了2日同你說就有問題,新年時段唔得閒攪呢單蘇州大便,好出奇咩!早2日同遲2日結果會不一樣咩??唔通我唔得閒都要為了你呢d人,影響到新年要做的事.

大宅

這個就是從大眼仔咪咪口中的9成新袋:
請按入放大觀看.....THANKS!!
http://www.fopix.net/BONNIETO/

申了出來,舒服曬!!
同<<珠光寶氣>>同一日大結局.

別墅

原帖由 BONNIETO 於 09-2-13 11:34 發表
http://www.fopix.net/BONNIETO/

申了出來,舒服曬!!
同同一日大結局.

我睇黎睇去唔覺有咩大問題喎,
只係小小皮甩左,都有7-8成新,外表又冇野,
唔係你講得咁嚴重喎,會唔會你要求高呢?
想俾最小既錢買到最好既野,如果你抱住呢個心態,
咁個袋對你黎講係好殘,其實買得2手袋就一定預左有磨損,如果唔係都唔會300咁平,講真300買支burberry香水都唔得喇,何況係個袋,有時咁既價錢就係咁既貨,如果接受唔到不如買個新,唔洗同人地勞氣,其實會唔會係你自己心態上有問題,如果你朋友交收時見到冇問題,積係佢接受到亦覺得ok,先俾錢,
而家好似係你接受唔到咁
個人意見,如有得罪請包涵

大宅

原帖由 wendy09 於 09-2-13 13:00 發表

http://www.fopix.net/d/1403607-2/004.jpg" border="0">?g2_GALLERYSID=bea68cc6d251e1ba467921a80246c552
我睇黎睇去唔覺有咩大問題 ...

問題是在講緊大眼仔咪咪說是9成新及冇爛,
你看後說得出是7-8成新&有爛,已經是有問題了!!
同埋我的文章內已經說了是FD看不到,明白嗎??
多謝你觀看及回應.

大宅

HK$ 300都係錢o黎架!! 唔可以講二手就係咁!!講真如果您要比HK$300換這個九成新袋, 您接受嗎? 做人要過得自己過得人........!! 誰是騙子, 心照啦!!

原帖由 wendy09 於 09-2-13 13:00 發表

http://www.fopix.net/d/1403607-2/004.jpg" border="0">?g2_GALLERYSID=bea68cc6d251e1ba467921a80246c552
我睇黎睇去唔覺有咩大問題 ...

伯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 baby-sitter 於 09-2-11 16:05 發表
系lor....系lor....i think her friend用个殘袋exchange就真la.......otherwise, she交收果的見o甘舊點会pay$ a?
仲系代人交tim.......
e個世界吾好信人.........最信得過是自己 ...

==> i think her friend用个殘袋exchange就真la

impossible.....呢個世界有冇咁岩? 佢個朋友又有同一款袋?
我~好~幸~福~呀~

大宅

多謝各位,原來POST了相先有人支持.

別墅

原帖由 BONNIETO 於 09-2-13 11:34 發表

申了出來,舒服曬!!
同同一日大結局.

睇咗D相先知原來90%新係咁嘅 ,
已後在BK上買嘢都有D驚 .

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

唔講導理的mami

事源我系度開咗個關於交換尿片topic
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2058285

有位mami PM我話有FITTI換片卡(系約房可換片一包,但印花會被剪走)想同我換我包全新未開過的輕鬆穿L 28片, 我話OK,不過印花我會CUT返.............但佢竟然PM話我9唔搭8,表達能力有問題WOO

我真系好想講:
1:你用張FITTI尿片卡(印花會被約房CUT走)來換, 我換返包無印花輕鬆穿比你都好正常阿
2:我包輕鬆穿點計都比你包FITTI貴LA,都已經叫平咗來同你換LA
3:我PM復你有同你講明我會CUT返印花
4:大家交換條件傾唔啱就唔好橫盲無理PM來駡人

講真, 系度的都系人地父母,積吓口德好D.而且呢度系一個平台比大家公平買賣OR交換嘢GE,雙方條件接受到先交收,無話邊個想賺邊個,更何況我同你條件都未傾好.

呢位無理ge mami你自己反醒啦.

大宅

好媽媽勳章

有個好出名嘅簡x,幫我留左2對鞋仔,
大佬,已經$50/2對,個2對鞋好多人問架,
我每個款得一對,
佢hold左又吾入錢,
又話無匯豐又話無渣打,
恆生又話過吾到,
好啦,佢話約出去旺角交收,
點知佢又無去到,打比佢又吾聽電話,
講真,你吾買同我講聲囉,真係吾緊要,
我可以賣比第二個,
甘攪法,我d新貨都hold到變舊貨,
比佢玩死啦..

禁止訪問

大宅

原帖由 fukoon 於 09-2-20 01:25 發表

為何這位林小姐還努力不懈繼續賣假貨? 請各位BK會員小心啊, 不要跟她買.
http://forum.baby-kingdom.com/space.php?action=viewpro&uid=472993

I want to remind you don't disturb me and another mothers again, if the goods are not real and not brought from hong kong's shop in last year, I don't post it up again.

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

原帖由 小生命 於 09-2-19 13:27 發表
唔講導理的mami

事源我系度開咗個關於交換尿片topic
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2058285

有位mami PM我話有FITTI換片卡(系約房可換片一包,但印花會被剪走)想同我換我包全新未開過的輕鬆 ...

就系位la

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2062835&extra=page%3D1

男爵府

初時問你,你話尿片是 "全新, 無剪過印花",但因交收地點不合,我表明搵人去方便你的地點幫我交收,所以我諗住寄張 coupon 給朋友幫我交收,因此問 "我用一張 fitti 無限期可到藥房換 M/L/XL尿片券來交換 ok 嗎? (藥房會剪下 fitti 尿片袋上的 JP3 印花), 我會附上藥房地址的。"而你只係回覆以下這兩句說話 "如果係噉,不如我自己留番印花la”,我真係唔明你講乜? 無講過 "會CUT返印花"或 "無印花換無印花"等說話,依家係你講大話及屈我。而你僅回覆的兩句說話中,尤其是個 "la" 字可以有好多意思,包括不禮貌的感覺。好多人都只會對有禮貌的人講禮貌, 好公平。

如果你覺得有印花的尿片會公平些你便應該表達清楚些,我咪叫我朋友買包比你囉,而且用換領券可以用先去換,有些人認為好d,多一個選擇比你啫!而且係藥房keep 個印花,唔係我自己留為己用。

交換條件是你自己開出的,不是我要求,但現在你又要講你包輕鬆穿"貴d"、"叫平咗"這些說話。

做人父母不等如要接受不開心的用詞,而且之前有位mami post 物品出來寫明想換2set印花, 你就pm 話 "我有印花,但只換一set"(意思並不是可否只換1set),咁你都係做人父母,但你又咁無禮貌,現在仲要說謊,你自己真係要反醒下啦.

原帖由 小生命 於 09-2-21 14:01 發表

就系位la

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2062835&extra=page%3D1

禁止訪問

別墅

原帖由 chungocter 於 09-2-21 21:17 發表
初時問你,你話尿片是 "全新, 無剪過印花",但因交收地點不合,我表明搵人去方便你的地點幫我交收,所以我諗住寄張 coupon 給朋友幫我交收,因此問 "我用一張 fitti 無限期可到藥房換 M/L/XL尿片券來交換 ok 嗎? (藥房會剪下 ...

(藥房會剪下 fitti 尿片袋上的 JP3 印花)
為何藥房會cut印花??可能是贈品??
其實你們呢個case真的好小事,大家都未傾好條件,雙方亦冇損失.不要勞氣囉!
而且多數上得呢個post的人,好多都是比人呃買了過期貨爛貨假貨,呢D MAMA仲激心,所以你們不用勞氣!!

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

原帖由 chungocter 於 09-2-21 21:17 發表
初時問你,你話尿片是 "全新, 無剪過印花",但因交收地點不合,我表明搵人去方便你的地點幫我交收,所以我諗住寄張 coupon 給朋友幫我交收,因此問 "我用一張 fitti 無限期可到藥房換 M/L/XL尿片券來交換 ok 嗎? (藥房會剪下 ...

我同你咩都未講好, 你就pm來話人,我有無講大話請各位mami睇 以下系d pm內容:
輕鬆穿 L 28片刪除轉發返回
chungocter 09-2-18 19:58
輕鬆穿 L 28片 剪了印花未? 天水圍交收 ok 嗎?
小生命 09-2-18 20:30
sorry, 我完全唔去天水圍
chungocter 09-2-18 20:33
輕鬆穿 L 28片 剪了印花未?我可以搵人係將軍澳交收的
小生命 09-2-18 20:35
全新, 無剪過印花
chungocter 09-2-18 20:44
我用一張 fitti 無限期可到藥房換 M/L/XL尿片券來交換 ok 嗎? (藥房會剪下 fitti 尿片袋上的 JP3 印花), 我會附上藥房地址的。

呢句你話系我pm你的:"如果係噉,不如我自己留番印花la” ((你可以將我原始pm你個句放系度))

chungocter 09-2-19 03:49
9 唔答8,表達能力咁差,唔知你講乜,no interested to change with you.

***DON'T PM ME***

你話而家系你無禮貌還是我無禮貌,有咩唔啱你可以同我傾, 但你的回復就竟然系最後個句:9 唔答8,表達能力咁差.

真系唔知系邊個ge問題呢?

另外你話:而且之前有位mami post 物品出來寫明想換2set印花, 你就pm 話 "我有印花,但只換一set"(意思並不是可否只換1set),
好正常woo,( 我唔知個個系咪都系你la),一張pampers coupon$25換2 set印花我覺的唔抵,咪pm話只換一set, 況且佢&二手市場都無講明話不得議價(你又可以將我pm個d內容放系度.)

大宅

原帖由 fukoon 於 09-2-22 01:59 發表

1) 我並沒有disturb你或其他媽媽.
如果要說disturb, 你用沒有來電的電話打來三四次, 究竟是誰disturb 誰?!
2) 我買了你的假貨, 現在也訴諸無門.
3) 如果你的貨品是真的, 不如把你的單據或其他證明(如信用卡月結單) ...

I think you can take the goods to any Hong kong's shop to proof the reality. Every trade I made are asked the mothers to check it before they paid money, I don't force any one to pay money to me. Just like any trade from Babykingom, I also don't ask the mother to show the receipt to me because this is for "rivacy". If I doubt it I don't buy.

大宅

原帖由 小生命 於 09-2-22 13:41 發表

我同你咩都未講好, 你就pm來話人,我有無講大話請各位mami睇 以下系d pm內容:
輕鬆穿 L 28片刪除轉發返回 http://ucenter.baby-kingdom.com/avatar.php?uid=76549&size=smallchungocter 09-2-18 19:58
輕鬆穿 L 28 ...

睇晒d內容我覺得你啱d.

男爵府

現在不是因條件適不適合問題, 是因你的回覆無禮貌這個問題, 所以我唔想交換、大家再互相pm 或再係呢度嘈, 你點回覆我, 我已寫出, 你要貼可以自己貼埋出來, 反而你又話你 pm 我 "會CUT返印花"或 "無印花換無印花"等說話 , 你又唔貼出來以示你無講大話及曾經清楚表明你想點???

議價當然正常啦, 不過無禮貌咪唔想同你交換囉

小生命 09-1-11 01:10
我有印花, 但只交換一set.

而 fitti 尿片券 我係親子王國呢度買返來, 郵寄交收, 收到後我才知要貼上印花才用得, 但都有表達清楚的

原帖由 小生命 於 09-2-22 13:41 發表

輕鬆穿 L 28片刪除轉發返回 http://ucenter.baby-kingdom.com/avatar.php?uid=76549&size=smallchungocter 09-2-18 19:58
輕鬆穿 L 28 ...

首頁

尾頁

跳至