二手市場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有一件事~~想同大家同版主分享

我於二手市場內發現了有人用了我之前出售的bb車的相,當係佢自己架車出售,仲於y字頭的拍賣網上賣~~~!!

我已經留言(於y字頭的拍賣網)同佢講了張相是我的~~~!!唔好用人地張相當自己架車~~~!!但佢話佢自己成日也俾人用相覺得沒問題~~~!!!我也邀請他用返自己張相,因為
1.我唔想人地以為我架車未賣出又再拍賣~~!!
2.我覺得佢唔註明架車不是實物有騙人的成份哦~~

我提醒了他~~他就將我的留言洗晒佢~~~~~

大家覺得我係未應該由佢用我張相~~~定係繼續提佢~~~????

sogood!    發表於 19-4-15 11:09
lu_man    發表於 15-6-22 10:07

男爵府

昨日我去信y的拍賣網~~~
這個mama已經被yahoo取消了拍賣

其實唔係好明為何唔自己影相?
要用人地張相當自己的物品~~~~????

原文章由 musicsheep 於 08-10-24 19:32 發表
我有一件事~~想同大家同版主分享

我於二手市場內發現了有人用了我之前出售的bb車的相,當係佢自己架車出售,仲於y字頭的拍賣網上賣~~~!!

我已經留言(於y字頭的拍賣網)同佢講了張相是我的~~~!!唔好用人地張相當自己架車 ...

sogood!    發表於 19-4-15 11:10
lindaaaaa    發表於 15-5-6 13:58
丫雅  可能自己嗰架太殘  發表於 13-12-31 15:57
0534628  o.  發表於 11-8-14 16:00

男爵府

咁又係哦~~
有問題的貨一定會找返個賣家啦
雖然唔係話好多$$!!!!

原文章由 家家公主 於 08-10-31 22:15 發表

佢咪見我一POST新文章..就入黎POST左以下呢段野:

"之前同你買79元...D皮又甩..而家見人地賣得平..你就減價速銷..唉 "

唔好意思喎...我無做過佢生意..講野都唔合邏輯..真係甩皮既話..幾多錢都要換啦..係咪先... ...

男爵府

其實版主有沒有想過可以做到好似y記拍賣咁
有信用指數的呢?
又或者每人有個買賣的留言
可以俾人地睇返佢之前同人交易是否順利??

以上只是個人想法罷了~~~
可能有一定的難度的!!!
thx!!!

雲妮鼠鼠  贊成  發表於 14-4-16 23:08
丫雅  如果有就好lu~ 睇信用決定交唔交易  發表於 13-12-31 16:12
babyshop29  我都好希望bk可做到如此.  發表於 11-12-10 01:52

男爵府

你有沒有影低罐奶粉的相呀???
我想睇下開過的痕跡是怎樣
等我地下次同人買奶粉也知道可以點檢查???!!

同埋個過程是怎樣???
是否是一些初黎報到的mama所為???
(只是想知道~~不是針對這些mama,如見字有唔開心,我在此道歉!!sorry!!))

原文章由 zozo2005 於 08-11-21 00:48 發表

好嬲!!,買回來的奶粉比人落過手腳, 係入面放左幾個奶粉匙, 係can底比人開過放入去, 因為有開過痕跡~~
我唸可以報警~

男爵府

真的估唔到~~有人藉送出物品之名,來騙mama的少少郵費~~~!!真的好失望.....

事沿,於2月21-22日,有人於"免費送出"物品一欄中,寫道免費送出科學vcd十隻,只要給$10郵費就可以,因為我兒子勁喜愛睇大自然vcd就pm這位mama,於2月22日過數$10給他....

他pm說: 我同你住得近,過兩三日羅給你好嗎?
我pm說: ok...仲留埋電話給他~~!!不過果$10蚊?
他pm說: 會過返俾我~~~(我也覺奇怪...面交時俾返我就可以啦~~仲乜又要過數)

過了二三日也沒有電話....

我pm說: 不如唔好麻煩約時間交收不如照寄給我罷了
他pm說: ok...過一兩日寄出....

之後~~等等等~~~等到今日也什麼也沒有

最唔開心是~~~
pm唔知仲乜?!沒有了他的pm內容.....也沒有了他的名字
一切也追唔到........

我於二手市場也post了尋人....可惜沒有人回應~~~

雖然只是$10.....不過真的估唔到有mama連$10也騙...!!可能佢真的好等錢洗...不過$10真的唔知幫到佢什麼?!
就當我用$10買了這個mama的人格~~~

男爵府

唉~~我也想post她的名字
不過因為唔知仲乜
之前的PM唔見晒.....
已經同了管理員講了...
我只有他的A/C NO.
766-1-277-08-6XX

我記得他好像是新國民.....

原帖由 popui 於 09-3-10 17:18 發表

呢個媽咪非常極壞,麻煩post她的名字。

男爵府

不是書....而是vcd....
不過個mama終於pm返我啦~~~
話佢入院生bb哦....
明天會寄返俾我....
希望是真的啦.....
因為都攪了成...半個月時間哦.....
唉~~~

男爵府

唔好意思~~~
我不知道是否我的分享令你有唔開心的感覺~~,我自己也有送野出給mama的,因為我也有些mama送野給我,到沒用了又再送出去俾人啦~~

希望你唔好咁唔開心,可以送野給有需要的人也是一種福氣哦~~~~!!

原帖由 家家公主 於 09-3-12 17:42 發表
激氣...點解只不過送出自己唔用既BB物品出去...都要比人話我扮好心...成日送野比人...博咩? 咩博咩姐?有咩好博?又唔係有獎?你估我真係開善堂? 只不過見自己無用就幫下人姐...咁都要比人話...好啦...以後咩都收錢.. ...

男爵府

原來係咁~~~
咁先到先得是一件好自然的事呀~~
這些mama說些難聽既說話就由佢地啦
你可以說是幸運呀~~
因為不是送了些物品給這些mama哦~~~
開心返啦~~^_^"

原帖由 家家公主 於 09-3-12 18:18 發表

唔關你事....多謝關心...
只不過係有D媽咪可能送唔到比佢...因為講真都係先到先得啦...所以有D難聽既說話咯....

男爵府

攪了成半個月時間~~~
終於收到盒cd啦~~
不過他是叫人送來我家樓下
而不是寄來的~~
而我給他的10郵費~~
我問送來的人又說沒有哦~~~
這樣我是否應該追返$10?
定當$10買盒cd罷了~~~~

原帖由 soling28 於 09-3-15 22:17 發表

me TOO
我都係3月2日入左$33比佢
3月10日佢pm返我啦
話佢入院生bb哦....
明天會寄返俾我....
結果今日14号,但重未有?????

男爵府

是16/3下午突然有人按鐘話送野來的
我見果個人手上仲有一份好大份的野的哦
希望是你要的東西啦
可以佢是羅去寄~~
不過真的不知道~~~~

原帖由 soling28 於 09-3-16 17:11 發表
是今天收到嗎???但我未有回音
佢琴日有上過BK

...
[/quote]

男爵府

我認同你的講法~~~!!!
唔送未算...唔好咁無口德....
可能真的有近他家附近的mama
又可以送出合他用的物件呢.....
人人也有他自己的需要.....

原帖由 峰峰mama 於 09-3-24 22:02 發表
徵求都俾*小*唔係呀?送就送唔送就算啦.或者人地有需要呢!無心幫人都唔好*小*人.人人都有其他需要

首頁

尾頁

跳至