二手市場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我出售了一份玩具, 在24/1和BK一位媽媽交收, 但昨晚俾我見到佢拎番出來再賣!!!! 仲要賣得貴過我!其實我都明白既然份玩具已賣出已經唔屬於我, 佢要點處理都唔關我事, 但我覺得條友好cheap囉, 所以我見到好唔開心, .....但24/1交收,27/1影相...會唔會快得滯呢.....唉! 不過我安慰自己可能佢覺得唔啱玩啦...又或者佢好等錢用??

呻完! 謝謝!

男爵府

好媽媽勳章

個日我仲特登去佢家附近俾件玩具佢, 我好心拿去佢家附近, 因佢話佢有媽媽手唔方便拿重野喎..... 件玩具已經超平, 我車錢油錢都蝕俾佢啦, 而家見到件野太快拎番出來, 真係覺得佢有點兒那個.....

再次安慰/教訓自己.... 呢個世界太多利用人同情心既人喇!!

呻完!

原帖由 mim0sa 於 09-1-29 16:25 發表

you are better than me la.........at least 有$收丫
我d bb女衫系送比1个bk mami ga(her id:jojo2005)
free of charge ga.......她竟然post上尼賣a......重賣得几貴下..枉我重甘好心送埋對roller shoe比佢个仔ti ...

男爵府

好媽媽勳章

贊成!

我都覺得要公佈不負責任賣家的名, 等大家可以提防!

原帖由 五月MaMa 於 09-2-6 13:10 發表
平郵係沒得查架!!

我覺得有問題

1) 應該是那個BK媽咪去郵局問....唔係您!!
2) 就算是寄平郵, 都有寄信人地址!!
3) 郵件寄失一定退回寄件者!!
4) 郵局會在2星期內退回寄件者!!

那個BK媽咪2星期都沒有回覆收回退件,請您就PO ...

男爵府

好媽媽勳章

回復 702# Lhin 的帖子

上兩個星期見到有人賣二手傢俱, 我覺得合用便聯絡佢, 大家用電郵確認左, 呢位人兄仲話留俾我, 但要23/1後先取得, 我沒問題, 仲留左電話以表示我絕對想買.

我見佢沒有電我, 於是電郵問佢, 佢個粉人答: SOLD. THX

我睇完後十分滾, 話左留就唔應該賣俾其他人啦, 一百級唔負責任, 我明白網上買賣沒有任何COMMITTMENT, 我都控制唔到佢賣俾邊個, 但都通知聲呀,唔使要人等呀, 好Q滾, 都唔知什麼人.

希望佢自己反省下, 唔賣唔緊要, 但要通知人囉

首頁

尾頁

跳至