二手市場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請大家來說個公道,一個不誠實的BK媽媽

以下是大X仔咪咪的話題
最後本週大特賣-Gucci & Burberry Bag & Clothing.

http://www.flickr.com/photos/raykelly200803/
Burberry Bag
90%New, 100%real,
Buy in London, Size: 12" x 9" have original bag attach.
現售HK$300.00 (包括郵費)

Burberry Clothing
90%New, 100% real,
Buy in England.
現售HK$800.00

Gucci Bag
90%New,100%real
Buy in Japan.
Size: 16.5(W) x 10"(H)inch
Dust Bag attach.
現售HK$1,400.00 (on sale.)

如有興趣,請pm我或E-mail to [email protected]

Thank you.

大宅

我等過完年先post上來,費事新年流流同人亙駡
由於交易地方太遠,所以叫FD代交收.
以下是交收後的私人PM:

---24/1 SEND PM 比大x仔咪咪:
22-1-09我找了個朋友同你交易burberry bag,你post說是9成新,但我23-1-09我fd比我看時,真的十分舊,10多個位皮邊位破裂,真的十分嚴重,而且在前面有一大片污點.
真的不能用,要退回比你,請你盡快覆,thanks!!

大宅

同日大x仔咪咪回的PM:

Iam so sorry,因為比你既時間個袋都清潔得好好,係沒有損壞,亦有請你既朋友檢查好先比錢.所以不能退回.如果個個都係咁..之前就唔洗Send咁多detail相比你..都係ok先交收.真係唔好意思.
同埋個袋當然係唔會全新.只售HK$250.00.希望你明白.
-----------------------------------------------------
她說 Send咁多detail相比我,實情我冇問過,亦從未看過此袋的第2張相,只是從大x仔咪咪的相簿內有1張相.

大宅

31-1-2009 SEND回比大X仔咪咪:

你清潔得好好,我會多謝你,但你說明是9成新,但原來是9成舊,根本買返來冇用,難聽D講是掉了都冇人要.我一心以為說得9成新的人,我叫FD CHECK袋看拉鏈位就OK,但估唔到你會將9成舊爛袋一個說成是9成新LO,你真的覺得自己冇問題嗎??
我好希望你能回憶到個袋是爛,我不想貼上懷疑受騙或不愉快事件張貼區.

大宅

同日大X仔咪咪回的pm:
你個朋友都Check 過哂..你番左去兩日先話有問題..要退..2日之後你做過咩我都唔知,咁樣我係唔會接受law.如果你係要post出來我都唔介意.我都可以post哂d對話出來.check左先比錢家啦.我都有同你個朋友講要Check清楚家,同埋我個袋係無爛比你既.唔好冤枉人woo .我同好多BK媽咪都交易過好多次.都係好開心既...唔明d人點解可以講d咁難聽既說話law..

大宅

自從我買了爛袋告知大X仔咪咪後,此人的flickr刪除,由24/1後再冇上bk發表文章.
此人一向活躍<<二手市場>>
----------------------------------------------------
請問有冇bk媽媽曾對此袋有興趣,約出來看過此袋,請出來發表一下看後感覺.請挺身出來說說.
大x仔咪咪的話題:
Buy in London, Size: 12" x 9" have original bag attach.

大宅

我這2,3日內會搵fd post相.

大宅

原帖由 大眼仔咪咪 於 09-2-11 12:24 發表
想同大家講.呢位BONNIETO小姐,都好唔客氣..打左D好難聽既pm比我.話我個袋掉落垃圾桶都無人要呀.我當日交收比人,我都打開哂所有既野比佢看,佢話OK先比錢既..交易既野係你情我願,Check好先比錢既...而且你兩日後先打電 ...

你pm說Send咁多detail相比我,不如post你的相比大家看看.實情一張都冇比我,只是在你的話題看一張遠鏡相,是你一直在吹水講大話.<請不要說delete了>比人投訴更加會keep起.
唔通今次比你過到骨,就是我的fd問題,你仲要厚面皮到話我fd整花,你都幾過份.
如果我的fd當日看到,你就賣唔出爛袋,依家是你貨不對"版".

大宅

仲有,why你會將此件burberry bag列明可包郵,其他物件就冇標明可包郵.是否你想將爛袋郵寄出就可過骨.
我只是唔好彩個fd冇check好就同你交收.

以下是大眼仔咪咪sale的內容~

http://www.fopix.net/BONNIETO/

大宅

原帖由 kylie_mom 於 09-2-10 00:01 發表

講真如果個袋好似妳咁講的話, 妳個FIREND應該會睇到, 佢都無理由會照妳咁講只CHECK袋看拉鏈位有無問題, 連電話都唔打俾妳問問妳是否已知個袋咁琺殘, 除非妳個FIREND同妳有仇先照買啦.....

純粹個人多年交收的經驗 ...

講真如果個袋當日可以看清到是爛,就不會有今日的不愉快事件.
凡是都有例外同意外,唔通一次走漏眼,就比d不誠實人過骨.

大宅

不如post你的相比大家看看.WHY 唔post你的9成新袋相比大家看,你放心我會盡快叫人同我post d相上來.
<我已POST了爛袋相出>

你話我搞事,嗱!這個爛袋誰用爛就誰人爛手爛腳.爛到下一個牛年.皇天在上,做出d呃呃騙騙者一定有惡果.

大宅

http://www.fopix.net/BONNIETO/
請問有冇bk媽媽曾對此袋有興趣,約出來看過此袋,請出來發表一下看後感覺.請挺身出來說說.

大眼仔咪咪的話題:

大宅

原帖由 大眼仔咪咪 於 09-2-11 22:10 發表
小姐想同你講..都有其他媽咪同我賣個其他袋..都有寄過掛號比佢地...完全無問題...

但係會唔會有人有心搞事.就唔敢講啦.

小姐請你入回正題,你話你做好多買賣冇問題,唔代表今次冇問題,我夠呢2天用速遞買雜物盒,bb衫都冇爛,因為其他bk媽媽說是全新就是全新(不會比次貨).
而同你交易就出事.

大宅

原帖由 wahlala2005 於 09-2-12 05:22 發表
HI~我又多事講多句,其實係咪你個FD整爛左唔敢話你知呀~我亦認同另一位講,有乜理由當面唔打比你問係咪知道有破損,問題就係呢道,就算人地真係呃你,你只可怪自己請槍,預期講出黎唔通不如熄事聆人,THX~ ...

嘩!原來大眼仔咪咪今日一大清早上來發表,這樣早,是否做了心慌事,成晚眼光光.
再看真d原來是一位有心人要做中間人分析我的說話,要天未光就遂一為大眼仔咪咪說盡好話,說大眼仔咪咪不是惡人,不會迫人買野,(我幾時有說過?),又說seller說話有家教.
呢位中間人:這裡有好多人是亙駡,此處都不是十分激.
但你好像聽得好唔舒服.唔舒服應該只有大眼仔咪咪一個.
而你的見解又有好多同大眼仔咪咪一樣:
例如:收了爛貨,是我fd問題,
又說成是我fd整爛,
又叫我要息事寧人,<同大眼仔咪咪意思一樣>
你最過癮就是說以下這句~
就算人地真係呃你,你只可怪自己請槍,預期講出黎唔通不如熄事聆人,THX~
比人呃,仲叫我怪自己(叫人代買,原來是有問題)
同埋你暗示買了爛袋是"朱x",你以上的內容,真的是一個賣了爛袋而又可過骨者的心聲.
你的說話分析是中間人嗎??

大宅

這裡大部份不愉快事件,全是一手比完$之後先發現受騙.
如及早發現,就不會有這版出現.
請不要再說是check好先交收la,有冇第二句?
我叫你post d9成新袋相出來比大家開眼界,why你不回應,<你要post先唔係吹水.>
你在我的pm內說過要登大家對話出來,請登出,我不識登,
你驚比人看穿你的大話??
又說遲了2日同你說就有問題,新年時段唔得閒攪呢單蘇州大便,好出奇咩!早2日同遲2日結果會不一樣咩??唔通我唔得閒都要為了你呢d人,影響到新年要做的事.

大宅

這個就是從大眼仔咪咪口中的9成新袋:
請按入放大觀看.....THANKS!!

申了出來,舒服曬!!
同<<珠光寶氣>>同一日大結局.

大宅

原帖由 wendy09 於 09-2-13 13:00 發表

http://www.fopix.net/d/1403607-2/004.jpg" border="0">?g2_GALLERYSID=bea68cc6d251e1ba467921a80246c552
我睇黎睇去唔覺有咩大問題 ...

問題是在講緊大眼仔咪咪說是9成新及冇爛,
你看後說得出是7-8成新&有爛,已經是有問題了!!
同埋我的文章內已經說了是FD看不到,明白嗎??
多謝你觀看及回應.

大宅

多謝各位,原來POST了相先有人支持.

大宅

原帖由 duckcat 於 09-6-1 18:09 發表
唔好p0st d唔p0st d啦...
見著您依d咁既人...

真係好眼怨!!

發生咩事呀??

首頁

尾頁

跳至