自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我放條孭帶喺度賣,我寫明不議價,有個買家pm我,問可否賣平280比佢,我話唔好意思,我寫嗰個價已最平,真的不議價了,咁買家就問可否用coupon同我換,佢話有好多唔同公司嘅coupon,最後我揀咗mannings coupon+cash,佢問咗我兩次,好想我揀mannings+maxim(因為mannings coupon佢得850,唔夠cover條孭帶),但我話唔要maxim因用唔著,我一話唔要maxim,佢又問可否平280,我都好客氣咁同佢講唔好意思真係不能平,咁佢嗰刻都仲話要的,佢要求中環交收,我都就佢,點知又話星期一唔得,我問星期二呢,佢遲遲唔覆,隔咗好耐先覆話唔得,咁我又主動問星期六會否方便d,可以大家攞個中間位交收,佢又話唔想等太耐,咁我話星期四呢,佢完全唔覆,到我再msg追問佢係咪仲想要,佢就話因為難約交收所以打算自己去shop買!

地點時間都係佢話事,咁都話難約交收,唔通我要送到去屋企門口咩,上網買野約交收係大家傾大家就架啦,我已經就晒你都仲要咁。

其實唔買唔緊要,我迫唔到你,但至少要通知聲我等我唔洗留比你,唔係不了了之唔出聲就當了結!
昨日有另一個買家pm我,我仲同人講已賣,好激氣!

用戶要求終止服務

畀面勳章 BK Milk勳章

唔好話買賣,就算免費送d人都係咁
望咩呀望

子爵府

回覆:遇上咁嘅買家,無奈,純呻

哈哈,你太好人了!
記住唔好再咁就人啦,要企硬少少!

子爵府

引用:唔好話買賣,就算免費送d人都係咁

原帖由 bebebibi 於 16-06-14 發表
無錯!我啱啱free左啲野出去,
真係覺得有啲人好煩

wcpcelia    發表於 16-6-15 09:34

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

你咁好嘅,比我一早唔蘇佢。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢一問coupon 換我係你已經唔會睬

伯爵府

acmammy 發表於 16-6-14 23:27
我放條孭帶喺度賣,我寫明不議價,有個買家pm我,問可否賣平280比佢,我話唔好意思,我寫嗰個價已最平,真 ...

下次賣野一日未賣都唔好拒絕其他買家
我通常會同其他有興趣買嘅人講已留左比第一人,
如果佢唔要/甩底我再聯絡你丫

伯爵府

引用:Quote:原帖由 bebebibi 於 16-06-14 發表唔

原帖由 sg51244 於 16-06-14 發表
真係覺得有啲人好煩
可以講下嗎?

用戶要求終止服務

sg51244 發表於 16-6-14 23:43
真係覺得有啲人好煩

Fb group個d好好多,有禮貌d同埋肯互就
望咩呀望

大宅

熱血勳章

回覆樓主:

我會先比錢先得

男爵府

bebebibi 發表於 16-6-14 23:31

無錯, bk 好多jm 好老鳳, 真係好多次試過送野寫明交收地點, 有人留左ws 約,先話無留意話太遠, 排就搶住排, 究竟有無看清楚是否合適,連咁大隻交收地點都話無留意, 真係覺得好老土! 有d 人仲離譜到特登pm 問除左以上mtr, 可唔可以其他地方取, 得就排,唔得就唔排! 好似好大牌wo,唔通我送野送到你樓下咩, 夾唔到都有得勉強

水晶宮

回覆樓主:

用hold字,意思有人比你先,佢正在考慮中

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

acmammy 發表於 16-6-14 23:27
我放條孭帶喺度賣,我寫明不議價,有個買家pm我,問可否賣平280比佢,我話唔好意思,我寫嗰個價已最平,真 ...

怪的人太多

琥珀宮

回覆樓主:

我最近都遇到麻煩買家,約兩次都臨交收前一個鐘話唔交收得,件貨好大件又重特登拎出嚟架

仲有,set到個價好低仲議價,真係無可能,如果佢可以係店或其他地方買到平過我,歡迎去買

男爵府

rayrayus 發表於 16-6-14 23:47

係lor, 9 唔搭8 賣野變換coupon⋯⋯
不過佢是但俾個藉口無約到放飛機咪算好⋯⋯ 大把人約好曬先交收前關機, 我試過一個最cheap 的Bk 媽媽, 約左買幾本書, 因為就她時間所以我帶番公司, 放工後交收,條cheap 友關機, 我keep 住打到佢聽,佢話電話遺失左,d 書唔要la,因為搬屋唔想再買野,態度係完全覺得自己無問題! 。 lee D 害人精, 又會今日先知自己聽日搬屋咩! 所以其實bk 俾好多賤格c9 搞cheap 曬

用戶要求終止服務

sarahwong420 發表於 16-6-15 00:34
無錯, bk 好多jm 好老鳳, 真係好多次試過送野寫明交收地點, 有人留左ws 約,先話無留意話太遠, 排就搶 ...

絕對感同身受
Fb group個d係樓下拎都冇問題, 時間彈性好多, free都開心好多, 試過有個好好送一大樽自制環保酵素俾我Tim

wcpcelia    發表於 16-6-15 09:34
望咩呀望

琥珀宮

sarahwong420 發表於 16-6-15 00:34
無錯, bk 好多jm 好老鳳, 真係好多次試過送野寫明交收地點, 有人留左ws 約,先話無留意話太遠, 排就搶 ...

好多人只睇圖不睇字,寫得好清楚都仲要問,所以我而家都費時打咁多字,d人都唔睇既,真係有興趣個別問再答算

伯爵府

網上賣左野好耐, 我吾會hold野, 總之邊個先就邊個, 睇你對話發覺買家都算煩同似買吾買都無所謂, 呢d易甩底, 怕怕。

大宅

咪係囉,又主動比電話我叫我whatsapp傾,點知到最後係咁,我覺得係我唔肯要埋佢d maxim coupon所以佢唔買。

明買明賣,而且我寫晒價錢喺個post內,就係免得有好多人pm問價講價。

一直都係呢個價,你同意買先比電話我地再傾,但最後佢咁樣我真係覺得佢好有問題,做人將心比己啦,我自問真係做唔出咁樣,成年人,真係唔明講句唔要有幾難,唔好浪費人地時間嘛

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:佢一問coupon+換我係你已經唔會睬

原帖由 rayrayus 於 16-06-14 發表
我正想咁回

首頁

尾頁

跳至