親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

減齡達人勳章 BK Milk勳章

3個大人第一次去台灣, 咩都唔識, 想大家俾D意見, 唔知咁樣行順唔順路?? 有無咩要加/減?? 謝謝!

DAY1: 11:15台北 -> 國父紀念館 -> 101大樓 -> ATT FOR FUN -> 饒河夜市
DAY2: 上引水產 -> 忠烈祠 -> 美麗華摩天輪 -> 士林夜市
DAY3: (包車) 野柳 -> 基隆廟口午餐 -> 陰陽海 -> 黃金瀑布 -> 九份老街 -> 十分 -> 回西門町
DAY4: 中正紀念堂 -> 國立台灣博物館 -> 二二八和平公園 -> 田季燒肉
DAY5: 貓空纜車 -> 動物園 -> 饗食天堂
DAY6: OIA伊亞藝術咖啡館 -> 漁人碼頭 -> 寧夏夜市
DAY7: 台北車站/西門町最後買手信,14:55機回香港

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

reasonxd 發表於 16-6-17 02:57
3個大人第一次去台灣, 咩都唔識, 想大家俾D意見, 唔知咁樣行順唔順路?? 有無咩要加/減?? 謝謝!

DAY1: 11:1 ...
第三日,你其實去左野柳、基隆、金瓜石、九份、十分,
實在真係無乜可能,
就算包車都唔樂觀。

建議你先查下駕車來回呢D地方要幾多時間,
再估番每個景點停留時間就知道一日會唔會太趕,
用 google map 規劃行程估計一下車程要幾耐,
計出黎既時間多加 30% 作燈位路況等就OK,
教學:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17229696&extra=

首頁

尾頁

跳至