自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係勁過份,沉日打黎sale我話等我考慮下
點知今日4點幾收到email話續約通知書,嘩邊有人咁過份架,打去問,個經理竟然笑笑口話,聽返錄音,佢有敢同我講,話hold會續左約先,我話如果係有,你比返段錄音我聽,因為你地而家私自敢做,侵犯我私隱喎
起初個經理仲係敢話ok ,而家我幫你取消返,
佢地都癲,敢樣欺騙手法都做得出

男爵府

之前呢間公司的職員,扮係3寬頻同我續約(其實係想騙我搵佢公司開新約),求其講個完約日期,仲話要重新拉過線,又話新的300MB快過我用緊的1000MB...最後落3門市問,根本未到期。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

侯爵府

回覆:香x寬頻私自續約

我之前落門市問csl續約有乜offer
佢都話想hold住個offer就要續左先,但最後如果決定唔續可以喺生效前隨時取消
個哥哥仔好好人,仲私人每個月醒多4gb比我,所以我續了

大宅

sfuhsg 發表於 16-6-18 00:01
我之前落門市問csl續約有乜offer
佢都話想hold住個offer就要續左先,但最後如果決定唔續可以喺生效前隨時取 ...

但問題係我無話要續約/hold住先最大問題
我個人覺得太無道德

侯爵府

引用:Quote:sfuhsg+發表於+16-6-18+00:01+我之前

原帖由 vitasoy910 於 16-06-18 發表
但問題係我無話要續約/hold住先最大問題
我個人覺得太無道德
我以為你有話hold

我都用呢間,每次早大半年就call續約,我通常拖到last一個月先處理,又未遇過你呢個情況,係有d sales差d,講到我唔續就走寶咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

你現行份約幾時到期呀?

侯爵府

引用:之前呢間公司的職員,扮係3寬頻同我續約(其

原帖由 rayhong9 於 16-06-17 發表
之前呢間公司的職員,扮係3寬頻同我續約(其實係想騙我搵佢公司開新約),求其講個完約日期,仲話要重新拉過 ...

男爵府

sfuhsg 發表於 16-6-18 00:49
我以為你有話hold

我都用呢間,每次早大半年就call續約,我通常拖到last一個月先處理,又未遇過你呢個情況 ...
我都係用同一間,我亦是拖到最後一個月決定,因網上自動續約的 offers 加幅太貴,一心轉會;後來有另一位男 CS 打來跟進,態度誠懇有禮和表達清淅,解釋完最新 offer 就表示如我同意續約,以下內容便會錄音作紀錄以保障雙方。

通常我習慣要對方留姓名及內線(或 staff ID),方便跟進。
世俗艱難,相互體諒就好

珍珠宮

當時有無人同你對資料?即係又問你住址,問你ID嗰啲

珍珠宮

vitasoy910 發表於 16-6-17 22:54
點知今日4點幾收到email話續約通知書,嘩邊有人咁過份架,打去問 ...

唔會係經理同你傾。絕對無可能。求其搵個唔駛打call嘅同事扮就會。

公爵府

rayhong9 發表於 16-6-17 23:52
之前呢間公司的職員,扮係3寬頻同我續約(其實係想騙我搵佢公司開新約),求其講個完約日期,仲話要重新拉過 ...
我都試過, 疑依依間公司的人, 扮3寬頻話有 offer 比我, 我答應了, 跟住我覺得有可疑, 自己打返去3, 3 竟然話完全無人找過我, 並且沒有續約, 我才「再次」辦理續約手續, 後來他們解釋依個情況好常見, 想等我續不到約被收貴價, 從而對3不滿, 跟住撬我轉會
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:香x寬頻私自續約

我都係呢間,但從未試過有甘情况出現,我覺得係個個sales個人品格問題!吾關公司事!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

vitasoy910 發表於 16-6-17 22:54
點知今日4點幾收到email話續約通知書,嘩邊有人咁過份架,打去問 ...

我早幾日又係咁,佢地打黎,講左一輪野,又話有十四日冷靜期,我話要同屋企人商量下先,之後佢地就話要同我對資料,對完up左一輪條款,我開始覺得唔對路。即刻停左佢,同佢講清楚我未cfm 架喎,果個sales 仲扮哂傻話唔怕,有十四日冷靜期!!我即刻同佢講總之我冇cfm 任何野!

首頁

尾頁

跳至