想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想生bb,知道自己有多囊卵巢,經期成日都唔準,想揾中醫調理,請問有無港島區中醫介紹?睇過張琛好貴,有啲hard sell叫你買package, 長遠計負擔好重。

都有睇過崔紹漢博士,佢得藥粉但比農本方嗰d稀,飲完都無乜進展,佢仲叫我雙管齊下試埋針灸,請問有無jm試過?

有迷茫,6299又心急搞到我都好大壓力

大宅

樓主九龍區你方唔方便, 有個中醫師調理好好的, 佢醫呢個病係針灸加中藥, 一星期睇一至兩次, 收費唔貴的

別墅

回覆 cactuspark 的帖子

您好﹗請問可以告訴我哪位中醫師?地址?電話?

複式洋房

回覆樓主:

崔紹漢博士都好貴⋯我看過一次,當時化學了,西醫都話已經乾淨了⋯但佢都要我喝生化湯⋯所以看了一次,就沒再看,而且堅貴⋯
以中環來説,你可以試下萬全堂錢太。在這bk,有些post都在討論她。
另外,你可以參考艾灸助孕這post (亦在這blog)。很多時有這症都是宫寒,艾灸,浸腳,跑步(慢跑,健步)都可驅寒。

大宅

我本身都係多囊,已不停睇中醫五年,當中轉過幾個,但我發現我呢個症睇中醫係冇用咁,就算有都會容易小,我4月小左。最近知道到個朋友亦係多囊有左,7月生得,佢同我都覺得中醫係幫唔到,所以我黎緊都會學佢開始睇西醫食糖尿藥加排卵藥,希望快啲bingo

複式洋房

lailai123 發表於 16-6-28 14:57
我本身都係多囊,已不停睇中醫五年,當中轉過幾個,但我發現我呢個症睇中醫係冇用咁,就算有都會容易小,我 ...

同意,我正想補充說,睇西醫會比較有效。

別墅

我睇佢! 本身肥㡳!由2015 December 睇佢,now week 15 la :) located at wanchai!!

大宅

Stellamoon 發表於 16-6-28 15:02
同意,我正想補充說,睇西醫會比較有效。

仲後悔晒左幾年時間添,攪到而家高高齡!

複式洋房

中醫同西醫都未必可以將它撤底根治,但西醫可靠打排卵針助孕,能快些有BB。依度有好多姐妹有這症都能成功生B。

中醫就真係唔知要攪幾耐,當然它有用處,但被動很多。如果樓主想早些生B,應以西醫為主,以中醫輔助。自己多做運動。

別墅

引用:樓主九龍區你方唔方便,+有個中醫師調理好好

原帖由 cactuspark 於 16-06-28 發表
樓主九龍區你方唔方便, 有個中醫師調理好好的, 佢醫呢個病係針灸加中藥, 一星期睇一至兩次, 收費唔貴的 ...
Can u pm me the detail too? Thanks ar:))

男爵府

2024勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

shuikwan 發表於 16-6-28 15:03
我睇佢! 本身肥㡳!由2015 December 睇佢,now week 15 la :) located at wanchai!!

恭喜哂,中醫大約幾錢次?

大宅

我都有多囊,睇過西医冇用,之后有朋友介绍睇中医,飲左幾次藥,有左,唔知關唔關中医事?

大宅

我本身都係多囊,已不停睇中醫五年,當中轉過幾個,但我發現我呢個症睇中醫係冇用咁,就算有都會容易小,我 ...

agree
我最終都係食排卵葯bingo
唔好浪費時間睇中醫
不如bingo左先睇黎安胎

大宅

BK Milk勳章

回覆:Fung3be 的帖子

Hello jm,我都係多囊呀睇中醫好翻 飲中藥針炙艾炙 記得戒凍飲凍野食 加油

禁止訪問

男爵府

cactuspark 發表於 16-6-28 14:21
樓主九龍區你方唔方便, 有個中醫師調理好好的, 佢醫呢個病係針灸加中藥, 一星期睇一至兩次, 收費唔貴的 ...

可以被中醫資料我嗎

複式洋房

Fung3be 發表於 16-6-25 00:24
想生bb,知道自己有多囊卵巢,經期成日都唔準,想揾中醫調理,請問有無港島區中醫介紹?睇過張琛好貴,有啲 ...

想問下點樣check係咪多囊?有無醫生介紹?

大宅

cactuspark 發表於 16-6-28 14:21

九龍區都得呀,最緊要夾,可以pm資料比我嘛? 唔該哂

大宅

Stellamoon 發表於 16-6-28 14:39

崔紹漢博士都好貴⋯我看過一次,當時化學了,西醫都話已經 ...

我只係睇咗崔醫師一次,開咗劑藥飲咗七日都無乜感覺,佢仲叫我慢慢嚟要有恆心,我打咗去佢介紹嗰個針灸都好貴,好難一直睇落去,等我揾下錢太同艾灸嘅post先,唔該你呀

大宅

我都睇過西醫,佢唔建議咁快就食排卵藥,話試下自然先,近呢個月啲m亂哂都無排卵積象,好灰

首頁

尾頁

跳至