自由報料

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Miss.Hui 發表於 16-7-2 23:50

唔明白嘅嘅繼續計數,繼續買4300
反正都係88折~
我會再觀望下先反正都等佢加碼優惠

假設5000 回600 = 12%回贈, 而5000 回550 只不過少1%而已

禁止訪問

Xmas吸收勳章

男爵府

回覆樓主:

請問大家, 你地D manning coupon 幾時到期?我30/6/17

水晶宮

appletsiu 發表於 16-7-9 09:31
回覆 Candy_CHUNG_LAU 的帖子

萬寧職員今天跟我說星期五, 六, 日要簽夠6000元才可拎到盡600元, 是對嗎?
有人話5000 (from 萬寧印製的紙仔& HSBC CS 回覆) 亦有人話6000先攞盡600RC

6000就一定得, 因為5% = max. 300, 額外7% = max. 300

至於5000 得唔得就要到11月先知結果了

男爵府

引用:Quote:tracy0927 發表於 16-7-1 18:21 用pa

原帖由 anlywan 於 16-07-01 發表
我張滙豐無paywal功能
有paywave都無乜用,over1000係用唔到paywave, 除非你分好多次look

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 16-7-9 10:35
有人話5000 (from 萬寧印製的紙仔& HSBC CS 回覆) 亦有人話6000先攞盡600RC

6000就一定得, 因為5% = max. ...

問咗兩間萬0都話無紙仔派, 5000這數字都唔知係咪計錯 要再印過

水晶宮

eelenomis 發表於 16-7-9 10:49
有paywave都無乜用,over1000係用唔到paywave, 除非你分好多次look
而且一張單只可送一張$10 券
所以只能每次500 500 咁拍卡才可以拎盡$10 券呢

水晶宮

--得得B-- 發表於 16-7-9 11:47
問咗兩間萬0都話無紙仔派, 5000這數字都唔知係咪計錯 要再印過
...
視乎個人需要, 再決定簽賬多少金額吧

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:請問大家, 你地D manning coupon 幾時到期

原帖由 superpiggychan 於 16-07-09 發表
請問大家, 你地D manning coupon 幾時到期?我30/6/17
30/12/2017

身體健康,生活愉快

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

同樓上JM 一樣,今日買的cash coupon 到期是2017年12月31日,所以並不建議JM 今次攞盡RC, cash coupon 容易過期有伏味!
小心!!

子爵府

請問要碌幾多先可拎盡600個獎賞錢???

去我萬寧已碌$4300 (萬寧D職員話如五-日碌$4300已可拎盡)

但頭先打去HSBC CARD CENTRE
D STAFF 又話要碌$6000 先得

其實係要碌幾多呢???

水晶宮

232 發表於 16-8-26 22:52
請問要碌幾多先可拎盡600個獎賞錢???

去我萬寧已碌$4300 (萬寧D職員話如五-日碌$4300已可拎盡)
4300 的話, 會有215 (第一部分佔5%, 上限300) + 300 (第二部分額外佔7%, 上限300)
而簽6000才可得到兩部分的上限, 即300 + 300 = 600

或者你同萬寧staff有咩溝通誤會,
所以我認為HSBC CS應該先係o岩o既

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:同樓上JM+一樣,今日買的cash+coupon+到期

原帖由 趙元嵩 於 16-07-09 發表
同樓上JM 一樣,今日買的cash coupon 到期是2017年12月31日,所以並不建議JM 今次攞盡RC, cash coupon 容易 ...
18年3月買幾罐奶粉已經用咗去

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:請問大家,+你地D+manning+coupon+幾時到期

原帖由 superpiggychan 於 16-07-09 發表

水晶宮

a-mi 發表於 16-8-26 23:05
18年3月買幾罐奶粉已經用咗去
100面值的日期應該會更後些的
可以問下個staff

翡翠宮

引用:Quote:a-mi+發表於+16-8-26+23:05+18年3月

原帖由 Candy_CHUNG_LAU 於 16-08-26 發表
100面值的日期應該會更後些的
可以問下個staff
全部係50

翡翠宮

回覆:HSBC CREDIT CARD PROMO (1/7 - 31/8)

甘萬0廣告果個登記電話又係登記乜㗎

子爵府

藍pooh 發表於 16-7-1 13:13
係$4285,因為星期五六日extra 7%,吾知啱吾啱?
http://mail.hsbc.com.hk/hk/pfs/email/1986/chinese/prom ...

你碌左幾多??

$4300点'计?

水晶宮

232 發表於 16-8-27 00:34
你碌左幾多??

$4300点'计?
我諗佢係以買禮券形式簽賬, 要齊頭50倍數, 所以簽4300
買428X 就會拎盡7% 的300RC 上限
而5%的上限就只earn 到21X

水晶宮

a-mi 發表於 16-8-26 23:37
甘萬0廣告果個登記電話又係登記乜㗎

登記參加是次推廣活動

如果唔登記或過了31/8 仍未登記的話
就沒有推廣活動指定的獎賞錢earn到了

首頁

尾頁

跳至