自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我知道邊個啦

伯爵府

rayrayus 發表於 16-7-5 19:03
即係樓主幫襯個人買野,買完後又不停問問題問到人地嫌煩?

我肯定我無不停問

珍珠宮

雨晴寶貝 發表於 16-7-5 19:56
我無要人呵我,確實我講既同佢佢既有出入,你見到事實全部嗎?你有聽過我地既對話嗎?請你未清楚之前收起 ...

outsider 睇
唔知你地 up 過乜
唔覺有人話你
但你用個女個 facebook 之後又掩掩揚揚上 bk 呻

世界好細,網絡好唔安全
我一個普通人路過已經知你咩樣啦
唔好咁天真 please. 保護返你屋企人

bk 有好多人會講 d 現實唔會講出黎既野,我無查你出過咩 post, 但唔覺意 relate 到你bk account 同個女facebook

就憑我話你全家個樣都俾人見到
你講成我話你要全家陪你
我覺得你理解或者表達都可能出左 d 問題

我呢 d 路人甲好心提你小心自己私隱咋

用戶要求終止服務

雨晴寶貝 發表於 16-7-5 19:56
我點樣要全家陪我阿!我不停問緊錄音點放上黎既同事!我話要公開件事!佢馬上回我話唔係話我阿
放上FB/ LEE 度先?

男爵府

回覆樓主:

我喺fb都有留意

伯爵府

有無人可教我如何將錄音公開,本來諗住唔再講,因為店主剛私下回覆左我,我亦覺得可以就咁算!但依家真係覺得好過份,唔清楚事既人不停試圖係度講,請你收口!唔好再話我fb係我女!我一人做事一人擔!

伯爵府

nsychristy 發表於 16-7-5 18:52
其實你個標題一野就話人有名氣係傳媒人,無非都係想推上報姐

如果人地話你無開你名

我多謝你好心提醒,因為我用自己fb去同佢對話,唔好單單見到人用卡通人物就覺得係小朋友

禁止訪問

回覆:真係唔開心,被一個有少許名氣的傳媒人冤枉

珍珠宮

雨晴寶貝 發表於 16-7-5 19:58
唔該你攪清楚先,你未聽錄音同對話,同埋我再次重申fb係我架!咪講到自己咩都理解!唔知點解你咁攪笑話我 ...

好簡單,你同佢唔公開的對話,就叫做私人恩怨

外人睇,就淨係睇 public 左既野,public 左既野無任何有關你地既對話,你身份,你資料,所以外人睇,店主無攻擊你,樓下亦都無人理你

你唔出黎覆,外人完全唔知係唔係你,聯想唔到係你,所以真係無人攻擊你

我所有資料都係按呢個 post 你寫既同 facebook 你同店主寫既野, 一個外人既角度。

我唔想知個 facebook 係你定你個女
我都唔想知你全家咩樣
你都係拿拿臨將個 account 變 private 吧啦

子爵府

為左一條水晶要搞到爭啲打交咁濟,唔啱咪唔好再幫襯佢囉,駛唔駛搞到要聲討同公開錄音?
其實人地一直都係有問有答,一條水晶可以搞到人地出聲明,我估你應該係煩人煩得好緊要嗰啲黎,水晶咋喎,有幾多野問呀?真係可能做你一千幾百生意就要永久俾你問咩?!
咪當跌左咪算囉,再唔係咪打官司告佢囉,就係為左條水晶咁大件事

大宅

回覆樓主:

睇咗嗰篇聲明,佢冇開名講係邊個,其實會唔會係講其他人你誤會咗呢?佢既客人我諗唔止你一個?感覺都係舒發下佢既感受,人與人之間溝通有時單方面以為冇問題,但原來以經令人唔舒服。

我唔係偏幫佢,我亦完全唔知佢係乜水,只係樓上俾既貼示搵到個FB, 除非佢寫既嘢已經令到佢既粉絲或其他人知你係邊個, 你要澄清不可,否則你無啦啦自己對號入座其實可能得不償失。

伯爵府

nsychristy 發表於 16-7-5 20:02
outsider 睇
唔知你地 up 過乜
唔覺有人話你

你唔覺得係因為係未聽錄音,佢自己有講明最近只有我去問佢,而我問既內容正正同佢出聲明講既一樣!當我再inbox佢!問佢點解咁講,佢睇完唔覆,到幾個鐘後,佢再係fb出另一段野!之後我再同佢講公件事俾大家知,等其他人知道咩事!佢先話唔係話我!無人會蠢到會自己對號入座

伯爵府

pugpugyan 發表於 16-7-5 20:13
睇咗嗰篇聲明,佢冇開名講係邊個,其實會唔會係講其他人你誤會咗呢?佢既客人我諗唔止你一個?感覺都係舒發 ...

因為我地對話錄音佢只係話最近得我去問

男爵府

其實,你講到一忽忽,不如講清楚d..不開名,对事不对人

伯爵府

nsychristy 發表於 16-7-5 20:10
好簡單,你同佢唔公開的對話,就叫做私人恩怨

外人睇,就淨係睇 public 左既野,public 左既野無任何有關 ...

好!謝謝提醒!真的!我跟店主對話並沒有你們所諗既私人恩怨!而我唔明點解佢對話中所說!同佢講既不一樣!

伯爵府

janechu 發表於 16-7-5 20:17
其實,你講到一忽忽,不如講清楚d..不開名,对事不对人

好!請給我時間!我要整頓好

禁止訪問

引用:Quote:pugpugyan+發表於+16-7-5+20:13+睇咗

珍珠宮

雨晴寶貝 發表於 16-7-5 20:13
你唔覺得係因為係未聽錄音,佢自己有講明最近只有我去問佢,而我問既內容正正同佢出聲明講既一樣!當我再i ...

你明唔明

你話人網絡攻擊你

要呢件事成立,要有以下條件

(1) 有兩個人,一個係subject, 一個係object
(2) 成件事公眾可以好容易咁睇到
(3) 個subject 攻擊個 object

(1) 我只見到店主
(2) 的確成件事好公開
(3) 睇唔到有攻擊成份

你兩個私人恩怨,我當佢 whatsapp ,email, inbox 講晒粗口無中生有,都不構成公開的網絡攻擊啊

珍珠宮

引用:睇咗嗰篇聲明,佢冇開名講係邊個,其實會唔

原帖由 pugpugyan 於 16-07-05 發表
睇咗嗰篇聲明,佢冇開名講係邊個,其實會唔會係講其他人你誤會咗呢?佢既客人我諗唔止你一個?感覺都係舒發 ...
邊度可睇?

大宅

雨晴寶貝 發表於 16-7-5 20:14
因為我地對話錄音佢只係話最近得我去問

成件事原本冇人知道佢講緊你,但你自己又捐個頭出嚟等人知道原來係你,但其實你自己公開啲對話想證明乜?證明你係無辜?真係有需要嗎?而家本來冇人知你係邊個,但而家已經知你真名名同睇晒你個囡啲相,真係值得咁樣澄清嗎?

首頁

尾頁

跳至