想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有無JM做過?早排香港賣哂廣告咁但我果陣無留意, 而我又搵唔到香港做既價錢係點..
我見台灣好似有得冷藏, 價錢唔算癲價...
考慮緊冷唔冷藏好, 香港定台灣做好..
有無JM都考慮緊?

大宅

其實依個方法OK架, 我依家35要做IVF, 卵子質數已經開始差, 不過我本身有輕微染色體問題。如果打算遲生BB, 其實係一個好OPTION。不過香港最多儲10年,養和$14000/1年。

男爵府

回覆樓主:

儲胚胎比儲卵子好喎,無論精定卵,咁上下已經冇咁好,早d受精左成為胚胎先,應該比較好,到時又唔使擔心受精問題

男爵府

引用:儲胚胎比儲卵子好喎,無論精定卵,咁上下已

原帖由 love-momo 於 16-07-11 發表
儲胚胎比儲卵子好喎,無論精定卵,咁上下已經冇咁好,早d受精左成為胚胎先,應該比較好,到時又唔使擔心受 ...
結左婚先可以雪胚胎喎,有d女士年紀唔細又未有心儀對象,雪定卵先都係一個選擇

男爵府

vvevv 發表於 16-7-11 12:55
結左婚先可以雪胚胎喎,有d女士年紀唔細又未有心儀對象,雪定卵先都係一個選擇

...

我明白,當然指情況許可啦,唔係就只可雪卵子

子爵府

加貝 發表於 16-7-11 12:06
其實依個方法OK架, 我依家35要做IVF, 卵子質數已經開始差, 不過我本身有輕微染色體問題。如果打算遲生BB, ...
多謝你解答呀, $14000一年, 每個月千幾黎計唔算貴, 但台灣只係NTD 8000 一年, 平好好好多...唔知邊度做好D, 我要好好地考慮下先得.
JM知唔知養和取卵 (包括取卵前期準備用既針/藥, 同取卵procedure) 既費用大約係幾多嗎?

子爵府

love-momo 發表於 16-7-11 12:25
儲胚胎比儲卵子好喎,無論精定卵,咁上下已經冇咁好,早d受精左成為胚胎先,應該比較好,到時又唔使擔心受 ...
香港可以冷凍胚胎嗎? 有無年期限制?

男爵府

koalamlam 發表於 16-7-11 14:19
香港可以冷凍胚胎嗎? 有無年期限制?

當然可以啦,咁多做ivf既jm 都係雪住胚胎者

我本身都仲有5個胚胎雪緊,醫生冇話可以雪幾耐,我都冇問啊,因為打算過一兩年就放埋佢

大宅

回覆 koalamlam 的帖子

香港如果你係SINGLE 未婚,要CHK下可唔可以做WOR. 因為我之前去係要CHK MARRIAGE CERT架BOR, 你打去問下先。如果養和話你知只接受已婚女士抽卵,咁你都一定要去TAIWAN

子爵府

love-momo 發表於 16-7-11 14:30
當然可以啦,咁多做ivf既jm 都係雪住胚胎者

我本身都仲有5個胚胎雪緊,醫生冇話可以雪幾耐,我都冇問啊, ...
THS.... 都有聽過雪胎好似好D, 但要有另一方配合先得...

子爵府

加貝 發表於 16-7-11 14:41
回覆 koalamlam 的帖子

香港如果你係SINGLE 未婚,要CHK下可唔可以做WOR. 因為我之前去係要CHK MARRIAGE C ...
THX..我結左婚架啦, 原本同C6都有共識今年試, 我仲睇哂中醫做左好多準備..
但C6突然間又唔想住.. 我33啦, 怕過多幾年D EGG 會差, 所以想冷凍保存先, 遲D先睇下可以點..
而家只有搵下資料同比較下價錢, 同自己好好考慮下先.

大宅

koalamlam 發表於 16-7-11 16:08
THX..我結左婚架啦, 原本同C6都有共識今年試, 我仲睇哂中醫做左好多準備..
但C6突然間又唔想住.. 我33啦, ...
咁結左婚就OK LA... 我AGREE 抽左先

子爵府

加貝 發表於 16-7-12 14:29
咁結左婚就OK LA... 我AGREE 抽左先
THX!我而家又諗緊, 既然冷凍卵子咁好唔好順便凍埋D精 or 胚胎好 (應該胚胎最好吧).
但取卵的話我自己一個可以搞掂哂, 只要有結婚證書就得, 但如果要雪胎OR IVF係咪又要老公一齊簽同意書果D架? 但C6成日都唔響香港... 要就佢時間我變左乜都做唔到咁.
如果做雪胎, C6係咪只係第一次比完精就唔洗再成日去E院, 只係我自己去就可以架?

大宅

koalamlam 發表於 16-7-27 13:51
THX!我而家又諗緊, 既然冷凍卵子咁好唔好順便凍埋D精 or 胚胎好 (應該胚胎最好吧).
但取卵的話我自己一個可 ...

唔洗同一時間出現,分開去都得。只少我個個係咁

大宅

koalamlam 發表於 16-7-27 13:51
但取卵的話我自己一個可 ...
香港雪胎可以雪十年。
C6要簽同意書,及在你取卵時他放低精子,共兩次出現。

但,谷卵針晚晚打,仲有破卵針,跟住麻醉取卵,過程也不容易,尤其取卵最好有人陪,因為會暈同痛,若果全程c6不參與,得你一個人面對,驚你唔開心。

男爵府

我打算去台灣送子鳥度做雪,請問大家知住邊好嗎?

大宅

Yes_Mom 發表於 16-7-29 19:55
我打算去台灣送子鳥度做雪,請問大家知住邊好嗎?

你可以係bk search下台灣ivf or 送子鳥個topic, 問下D jm, 佢地好prof

大宅

香港可以剩雪egg嗎?
邊度有得做?我想幾年後先再生。

子爵府

唔該哂咁多位JM既指教, 我會同C6傾下..

子爵府

fluty 發表於 16-7-31 21:59
香港可以剩雪egg嗎?
邊度有得做?我想幾年後先再生。
養和有, 但要已婚先可以雪吧.

首頁

尾頁

跳至