自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

小女4 月到史試堂學游泳,因喜歡該國際學校的場地設施,便即時報了14 堂暑期班,報名表寫明暑期班不得請假,報名時講明除外,於是我在報名表上寫明有1 堂要請假並在2/7 補堂。之後仲有sales call我已預留位俾我,仲提我第一堂係2/7. 事隔2 個月, 史丹福於1/7 call我, 話由於太多人報名,問我可否調上堂時間,我問佢我4 月已一早報名,當時仲有史丹福職員call我話已預留位俾我,點解突然現在先來話無位?我已安排schedule不能調,我順便confirm佢我明天2/7 第一堂,佢竟然話schedule無我個名,之後話check下,原來7 月第一星期無得補堂,我話你地一直都無咁講,仲有史職員提我2/7 第一堂,唔該你地搞清楚先覆客,跟住佢收線話遲d再覆我,我話明天就上堂,你今日要覆我,最後當然無覆我啦。
到左2/7 我去泳池問點名的職員,佢話今日無得俾我上堂,叫我下星期再約補堂,激死!
so far上星期上左2 堂,都smooth, 但今日竟然收到史電話,話我係報10 am點解今日2 pm 帶阿女去游泳? 我即時變聲咁回佢,我地上星期返開2pm, 全個course都係報2pm點解突然以為我係上10 am, 你地快d搞清楚件事!
總結:史丹x行政非常混亂,下次唔會再去呢間泳會, 亦唔建議身邊既人參加史的泳班。

侯爵府

回覆:史丹x泳班之中伏

好在冇報到

大宅

anracing 發表於 16-7-12 17:58
好在冇報到

請問有冇好的泳班介紹,我都希望完左史之後繼續學呀,謝謝!

侯爵府

回覆:JoeyPC 的帖子

我冇報其他,因時間夾唔到

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

上網查下都知呢間野出名啦

珍珠宮

tempooo 發表於 16-7-12 18:10
上網查下都知呢間野出名啦

呢間野成日擺街又去學校門口派單張

大宅

咁哀!幫手推

水晶宮

回覆樓主:

呢間野我之前報左試堂,試完四堂冇人理,又冇人講個進度點,最終而家轉左去另一泳會了

男爵府

呢間嘢真係好亂。分組又亂, 點名又亂, 進度報告又錯哂, 半條lane 四五個細路,我上埋呢次唔會再幫趁。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我仲同細仔報左佢既bb游泳班,之前一早已經報左17號開始上11點3,點知今日突然有職員打黎要我地上10點半,真係有啲擔心。

子爵府

我女喺x天/泳x游都咁上下, 啲行政一樣咁亂

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章 親子王國15週年勳章

JoeyPC 發表於 16-7-12 17:52
小女4 月到史試堂學游泳,因喜歡該國際學校的場地設施,便即時報了14 堂暑期班,報名表寫明暑期班不得請假 ...

係呀,真係好亂,同永遠都同吾到D教練傾下仔既進度……

禁止訪問

男爵府

JoeyPC 發表於 16-7-12 17:52
小女4 月到史試堂學游泳,因喜歡該國際學校的場地設施,便即時報了14 堂暑期班,報名表寫明暑期班不得請假 ...

呢間永不錄用,學咗半年多都唔覺好,只係貪室内場地先再續期,後尾冬天到就同個囡cut咗,點知D職員就每個星期例必打來游說我繼續報,我初頭都客氣敷衍幾句,解釋天冷易涷病。但電話依然個個禮拜仲打來,我卒之好反感叫佢地唔好再打來,平時泳池因故關閉又唔見佢地主動打來問補堂,一到你Cut堂就密集式打來,煩死。

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

up

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

我報過兩間泳會
應該係我吾好彩
Hea教sir又堂堂吾同
上堂時間實質得半个鍾
之世吾好又無人理
依家揾我妹个fd教
又吾貴收我平d
教得好好仲要單對單
我吾會游番泳會路

禁止訪問

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

呢間野差到爆。

子爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

My kids have been joining swimming lessons from Hoi Tin Swimming at St. Paul's swimming pool at Causeway Bay for many years. Quite good.

首頁

尾頁

跳至