親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

8月尾一家三口去首爾親子遊 , 已諗好行程 , 另想去廣藏市場買嘢 , 但唔知加响邊一日好 , 希望大家可以俾0的意見THANKS !

DAY 1 : 中午到首爾 - 南山塔 - 晚餐想食部隊鍋, 可能會去 RED SUN) - 明洞行街

DAY 2 : 景福宮 - 午餐 (土俗村人蔘雞) - 清溪川 - 晚餐 (未諗, 未知食乜) - 盤浦漢江公園

DAY 3 : 首爾大公園 - 晚餐 (陳玉華一隻雞/孔陵一隻雞) - 東大門行街

DAY 4 : ONE MOUNT 水上樂園 + 冰雪樂園 - 晚餐 (元堂馬鈴薯排骨湯)

DAY 5 : MBC WORLD / KBS 電視台 - 午餐 (八色烤肉) - 弘大&梨大行街 - 晚餐 (往十里貝殼倉庫)

DAY 6 : 酒店附近街 - 中午回香港

大宅

你加day 3,廣藏市場响東大門果邊。

我早你半個月出發,行程都差不多,想問你day4去電視台有咁玩?

Day1 明洞>N塔>掃街
Day2 樂天世界>Coex Mall+晚飯
Day3 土俗村人蔘雞>山水上樂園+晚飯
Day4 一山冰雪樂園>弘大詹姆斯芝士排骨
Day5 愛寶樂園>回程明洞落車>明洞哈哈401晚飯
Day6 馬場站韓牛>兒童大公園>東大門+晚飯
Day7 鷺梁津海產市場>龍山汗蒸幕>明洞

男爵府

回覆 Lai藍Ka睿mama 的帖子

你上網 search "mbc world" , 係有得參觀0架 , 但而家可能改去第二度 , 我個女話想去 4d 影相喎~~

大宅

funfun8 發表於 16-8-2 15:06
回覆 Lai藍Ka睿mama 的帖子

你上網 search "mbc world" , 係有得參觀0架 , 但而家可能改去第二度 , 我個女 ...
ic ,睇左了,唔岩我地,不過我地會去COEX MALL 嘅SM家族掃SJ d商品

大宅

我都係8月底6D5N兩大兩小呀!我會去首爾樂園,仲考慮緊去吾去玩具街。
土俗村人蔘雞8月食會唔會好熱氣呢?

男爵府

回覆:Lai藍Ka睿mama 的帖子

咦~ 我都鍾意 SJ

男爵府

回覆:Naxos 的帖子

首爾樂園係唔係即是首爾大公園?

大宅

回覆 funfun8 的帖子

同一個地方,首爾大公園就睇動物,首爾樂園就玩機動。

男爵府

回覆:Naxos 的帖子

明白, 我 2 邊到會去

大宅

funfun8 發表於 16-8-3 14:11
明白, 我 2 邊到會去
果度好大架,一日去兩邊唔知夠唔夠時間呀!同埋兒童大公園個動物園唔使錢,但首爾果個要呀!

首頁

尾頁

跳至