自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章

Koala_Chu 發表於 16-7-26 18:54
99都可能會上來屋企望吓,但我唔好意思叫佢買埋飯盒俾姐姐

我99係冇所謂嘅人,係佢主動話買飯比姐姐食。 而姐姐都見慣我99,所以佢都冇咩野。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

macdullbaby 發表於 16-7-26 22:55
我通常買定豬扒,雞翼和雞蛋等食物俾工人才去旅行而不會俾現金,怕佢會將銭留起買其他心頭好而求其食,甚至 ...

我都有諗呢個問題,但自己喺屋企食得多都想出街食,何況一個人,更加唔想餐餐煮

大宅

回覆:工人姐姐三餐

我去兩星期會買定大量雞翼,豬扒,肉碎,魚,菜係雪櫃,再俾500看門口,買左咩攞番單。一般米,麵,蛋長期都有

大宅

有D工人姐姐好識搵錢, 我朋友以前果個工人好叻, 因為我朋友一家經常離港, 每次會放低伙食費比佢, 佢工人姐姐將D錢去買好多材料, 放假前在家整好多飯盒, 小食, 放假拿去賣比同鄉, 搵唔小錢, 因為水電費又唔使佢比,雪柜裡面的野, 佢食晒我朋友又唔會知, 所以, 到個工人走左, 佢親戚個工人講返先知。

侯爵府

Happybabyhbb 發表於 16-7-26 17:16
豐儉由人,可以買送煮飯,冇人叫佢餐餐飯盒,食得街外野多都無益。

係呀,我日曰要佢煑,D飯餸share 好平咋一日

wcpcelia    發表於 16-7-27 10:40

伯爵府

引用:Quote:維港 發表於 16-7-26 21:34 俾$15OO

原帖由 Koala_Chu 於 16-07-26 發表
我剛同老公傾咗,佢同你諗法一樣,俾 $1,500 姐姐自己搞掂 佢想食咩自己買
...
合理。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

pocoyo123 發表於 16-7-26 23:43
有D工人姐姐好識搵錢, 我朋友以前果個工人好叻, 因為我朋友一家經常離港, 每次會放低伙食費比佢, 佢工人姐 ...

我個姐姐又唔會咁嘅,不過我預咗佢慳住食留番d錢用其它地方

首頁

尾頁

跳至