自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

尋日喺間麵鋪同c6食麵,好逼一張圓枱坐6-7個嗰啲。
後面枱坐咗3個小朋友同佢哋媽媽&阿姨。
3個小朋友不停好大聲咁講嘢,互鬧。
原先都冇乜理,但見c6係咁擰轉身望咗幾次。c6背住小朋友坐。兩個男仔一個女仔應該係小學生。
後尾c6突然擰轉身喂咗後面枱一吓,我唔知發生咩事,所以冇出聲。
後尾個媽媽喺度單單打打扮教仔,話咩唔係個個都包容小朋友架,特別係嗰啲冇小朋友嘅更加唔會包容。
我好後悔冇出聲話番佢,原來c6俾幾個小朋友撞咗腰位4-5次,吓吓無情力。佢食完麵好耐都仲痛,仲瘀埋。因為我c6好瘦,條腰可以話冇肉。佢應該受咗好多嘢先喂一聲。
最嬲係俾個媽媽咁話,包容咗你唔知啫,咁教仔遲早出去遇到啲真係唔包容嘅你就大獲。

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

唔包容,一定冇小朋友呢d 回應,係bk 呢度都成日見
大家好,我是子悠~~

男爵府

yubiwa310 發表於 16-8-7 09:46
...

我心痛c6啫,食碗麵都受咗你幾嘢,仲要受埋你啲說話。
如果佢同我講會好啲,始終佢男人,唔會婆婆媽媽同小朋友講你整到我呀呢啲。

翡翠宮

好媽媽勳章

回覆:極品媽媽教仔

王后,王子公子 嘛⋯⋯

你唔包容...
你一定無小朋友....
可能個小朋友有病....
唔係個個聽話,聽話你好彩.....

伯爵府

我好討厭人扮教仔俾說話其他人聽,好三八好師奶
優悠在澳洲

男爵府

jump.jump 發表於 16-8-7 09:53
我好討厭人扮教仔俾說話其他人聽,好三八好師奶

原來c6當時聽唔到,如果聽到可能同佢嘈。
好後悔話佢知,佢知道咁俾人話有啲唔開心

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:唔包容,一定冇小朋友呢d+回應,係bk+呢度

原帖由 yubiwa310 於 16-08-07 發表
...
係!多的是

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:jump.jump+發表於+16-8-7+09:53+我好

原帖由 halthepooh 於 16-08-07 發表
原來c6當時聽唔到,如果聽到可能同佢嘈。
好後悔話佢知,佢知道咁俾人話有啲唔開心
...
被人打,你老公算好脾氣

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

真係唔抵!我都試過!但有時真係無心情同佢地開波!如果有心情,日日都開到波!

子爵府

回覆:極品媽媽教仔

其實依家有啲家長真係自私到不得了
好似我上次去阿仔的幼稚園畢業禮,坐我後排的小朋友(目測有小二)不停咁同佢媽玩同傾偈,好嘈,結果我忍唔住擰後面望下佢哋,佢哋就靜返啲。但之後輪到佢哋爸爸,係無間斷咁係我後面講嘢,講到完場咁濟

wcpcelia    發表於 16-8-8 11:20

男爵府

stagea 發表於 16-8-7 09:57
被人打,你老公算好脾氣

其實我c6脾氣麻麻,我相信佢係因為小朋友先包容。
所以如果佢聽到佢媽單打佢實嘈。

男爵府

回覆樓主:

我都好討厭聽到呢D。小朋友同老人家都唔係大晒……

珍珠宮

畀面勳章

引用:我都好討厭聽到呢D。小朋友同老人家都唔係

原帖由 Cathleen 於 16-08-07 發表
我都好討厭聽到呢D。小朋友同老人家都唔係大晒……
可惜好多人大住肚, 拖住小朋友 就應該被優待, 被包容, 好有強國氣度

琥珀宮

引用:Quote:stagea+發表於+16-8-7+09:57+被人打

原帖由 halthepooh 於 16-08-07 發表
其實我c6脾氣麻麻,我相信佢係因為小朋友先包容。
所以如果佢聽到佢媽單打佢實嘈。
...
咁係呢位怪獸媽媽問題,唔教育自己仔女,仲擺人上枱教育

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主:

叫佢俾湯葯費

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

比我就算C6唔出聲..我都會出聲...果個你老公黎..幫口無問題....
我會講比個女人知.....我黎食麵架...坐咁耐比你D細路撞咁...,唔包容第一下已經鬧佢啦.....你做老母唔識教仲單單打打.....你試下坐晌到食野係咁比人撞呀...唔信你會由去咯.....第時你自己受返哂...

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

公爵府

yubiwa310 發表於 16-8-7 09:46
...

我真心唔明点解要別人包容?点解晤做好自己先?

複式洋房

bubblegummy 發表於 16-8-7 10:01
其實依家有啲家長真係自私到不得了
好似我上次去阿仔的幼稚園畢業禮,坐我後排的小朋友(目測有小 ...

我又係畢業禮,我地排隊埋back job 影相,排到啦,囡企係back job前,C6幫佢影相,我企C6旁邊,我後面有把女人聲講excuse me(停一停)行開啦,阻住曬',阿囡行埋去只係影左相一張相,佢講完,我望佢,阿女人擰轉面,我只好當自己揰鬼,重點係大家排隊等影相,佢係拖住個仔打算叫我行開佢衝埋去影,點知好多人叫佢排隊,佢唯有販走,呢位女仕絕對係地道香港人,仲要係讀過下書的香港人

珍珠宮

環保接龍勳章

麻煩貓 發表於 16-8-7 11:45
我真心唔明点解要別人包容?点解晤做好自己先?

因為佢地覺得地球係圍住佢地轉既,又或者佢地係皇上皇后公主王子,大哂囉
大家好,我是子悠~~

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

萍萍凡凡 發表於 16-8-7 11:59
我又係畢業禮,我地排隊埋back job 影相,排到啦,囡企係back job前,C6幫佢影相,我企C6旁邊,我後面有把 ...

香港本土都好多極品㗎

首頁

尾頁

跳至