懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我高齡,懷孕了3個半月,這兩個星期有流血,醫生話我胎盤低,有機會大出血,叫我排政府醫院,但每次超聲波都話BB發展正常,好驚有一日大出血,我同BB都保唔到,有冇人試過?

複式洋房

GGD 發表於 16-8-7 11:53
我高齡,懷孕了3個半月,這兩個星期有流血,醫生話我胎盤低,有機會大出血,叫我排政府醫院,但每次超聲波都話BB ...

流左2星期?是鮮血嗎。?
曾經有朋友因胎盤底。流到生。

水晶宮

唔怕,我朋友都是一樣,BB都好肥肥白白出世

伯爵府

回覆 GGD 的帖子

訓多d,唔好操勞

大宅

訓床。唔好週圍走。

大宅

好多謝你地的回覆,可否講多D你地朋友的經驗,如中間有冇大出血,有冇早產。
我流血同啡都有。
而家成日好驚,唔知幾時大出血,又驚大人細路都保唔到。每晚瞓覺都感恩又過左一日

伯爵府

回覆:懷孕3個半月流血流了兩星期

咁樣係咪訓床好d架。

大宅

瞓左兩星期,冇乜分別,都照流

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

如果要返工的話不如睇醫生寫紙比你BED REST, 唔使返工就都係一樣多瞓床, 加油!!

大宅

回覆樓主:

之前試過流血2星期,以為M咁耐未完,果排又好忙無理到,忙完入院先知有咗,之後都有睇中醫調理及休息,但好掛心大B啱啱返學嘅事
有一晚半夜,大B發高燒,c6話唔知醫院係過,於是一齊送大B去急症,折騰咗一晚,第二日瞓瞓下感到下身黏黏下,一落床就流大血,個胎跌埋出黎,只係比一隻雞蛋大小小

伯爵府

引用:瞓左兩星期,冇乜分別,都照流

原帖由 GGD 於 16-08-07 發表
瞓左兩星期,冇乜分別,都照流
照流都要訓床架。
唔係訓左照流就可以周圍行。
要保重呀。
我朋友訓到生。
睇多次醫生啦

用戶要求終止服務

我高齡,懷孕了3個半月,這兩個星期有流血,醫生話我胎盤低,有機會大出血,叫我排政府醫院,但每次超聲波都話BB ...

你今年幾歲?一定要訓牀休息!

大宅

我38la, 超高齡.
多謝你們的回覆,我已休息左3星期,血少左,停過幾天,昨天又有,而家除左坐瞓同塞藥外無野可以做.
我都打定輸數,只望自己心裏不太難受。
其實每次超聲波BB都大得唔錯,已經見到手腳,醫生話佢心肺都ok, 自己望個肚都見到郁郁下,我估係BB心跳,佢越大我越不捨,又無野可做,只能為BB祈禱,對唔住媽媽比唔到個好的環境你.

大宅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 環保接龍勳章

引用:我38la,+超高齡.多謝你們的回覆,我已休息左

原帖由 GGD 於 16-08-12 發表
我38la, 超高齡.
多謝你們的回覆,我已休息左3星期,血少左,停過幾天,昨天又有,而家除左坐瞓同塞藥外無野可以 ...
保持心境開朗,睇下電視,我6週大出血過,而家剛13週都間中流啡,今朝都流少少,跟住自己同呀b 講加油摸下肚,瞓定床一個鐘,跟住又停左,呢段時間一味瞓床響屋企活動,我連續冇流野兩三日就獎自己落樓幾分鐘買個包,其餘都係坐同瞓,梳化都盡量少坐d,直情響床度

曹夫人

大宅

我同你的週數同情況都有D似,希望大家都能順利明年初生個健康寶寶啦!

複式洋房

食藻油dha有幫助,我之前胎盆低依家已經升翻上去,唔使太擔心

別墅

媽媽你要正面d, bb感受到你唔開心架!
同bb傾多d計,休息多d, 唔好太操勞!
我陀第一胎時情況同你差唔多!第五week流啡流到第九week, 打左三枝安胎針先至叫做穩定d, 瞓床瞓左一個月,之後去到14週開始流鮮血,好似m come咁,嚇死我!去到急症話胎盤低,所以大出血,寫左兩星期比我bed rest! 其實胎盤低會隨住bb開始長大而升返上去,我去到21週照結構時已經左呢個問題!
休息多d! 無事的!

我女出世時都有七磅幾!而家已經四歲!
正面d! 唔好咁擔心!

大宅

多謝你的鼓勵和分享,我會努力,叫埋BB一齊努力,其實這星期少左好多血,希望之後可以停哂啦。
請問你十四周大出血後係咪無再流血,一切順利?

希望我都一樣啦,生仔真是唔簡單!

大宅

alice_tmw 發表於 16-8-16 12:59
媽媽你要正面d, bb感受到你唔開心架!
同bb傾多d計,休息多d, 唔好太操勞!
我陀第一胎時情況同你差唔多! ...

想請問你大出血時是看私家定公家?醫生除左叫你bed rest有冇開药給你?我現在正在大出血中,bb得12wk, 好擔心

別墅

GGD 發表於 16-8-16 17:24
多謝你的鼓勵和分享,我會努力,叫埋BB一齊努力,其實這星期少左好多血,希望之後可以停哂啦。
請問你十四周大 ...

14weeks大量出血左四至五日,之後bed rest左頭一個星期鮮血開始變啡,之後就停了,記得16weeks之後斷斷續續有dd啡到19 weeks的,但可能已經嚇慣左,都無再理佢,到照結構一切正常無再流啡了~

首頁

尾頁

跳至