自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

http://www.hk01.com/%E7%86%B1%E8%A9%B1/35953/-PokemonGO-%E7%99%BE%E4%BA%BA%E6%8D%89%E5%AF%B5%E8%A1%9D%E7%90%83%E5%A0%B4%E9%98%BB%E8%B3%BD%E4%BA%8B-%E5%A5%B3%E5%AD%90%E7%A8%B1%E9%81%AD%E7%90%83%E5%93%A1%E6%92%9E%E5%80%92

今日(7日)晚上9時10分,摩士公園三號公園一如既往,數百名小精靈訓練員聚集捉寵,原本秩序良好,突然人群中傳來一句﹕「化石飛龍呀!」數百人聞言起哄,群眾狂奔穿過三個足球場,前往捕捉罕有小精靈「化石飛龍」。
球賽被迫中斷 球員怒斥:走呀!
惟人數眾多,足球場邊的走道不足以容納,部分人闖入球場之內,導致一場足球賽被迫中斷。眾球員大為不滿,衝上前向人群斥責:「走呀!比緊賽呀!」
其間,一名女訓練員在足球場界外跌在地上,她報稱有球員追球時將她撞倒,後腦着地,同行的兩名小童亦被撞到,一名休班救護員上前協助。部分訓練員未有停下腳步,繼續朝「化石飛龍」現身位置走去;亦有人放棄捕捉神寵,慰問受傷女子。
女事主其後與同行友人向球員理論,要求對方道歉,球證走上前嘗試和解,惟球員拒絕:「你報警囉!」女子友人怒稱:「你踢波大晒呀?」雙方對峙一輪後,球賽繼續,女事主報警求助,並因身體不適由救護員送院治理。

無言

OM123321    發表於 16-8-9 11:44
wcpcelia    發表於 16-8-8 14:02
bellaho0223    發表於 16-8-8 10:20
bennypoon6    發表於 16-8-8 01:52
good_pig    發表於 16-8-8 00:45

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:http://www.hk01.com/熱話/3

原帖由 kkan 於 16-08-08 發表
http://www.hk01.com/%E7%86%B1%E8%A9%B1/35953/-PokemonGO-%E7%99%BE%E4%BA%BA%E6%8D%89%E5%AF%B5%E8%A1%9 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

昨晚落去樂富,周圍都一大堆人一大推人,個個只係望住電話,路都唔睇

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

咁又癲咗D!

原來所有政府部門 醫院無補給站係啱嘅!

咁大個人都唔自律!!!

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

子爵府

引用:http://www.hk01.com/%E7%86%B1%E8%A9%B1/3

原帖由 kkan 於 16-08-08 發表
http://www.hk01.com/%E7%86%B1%E8%A9%B1/35953/-PokemonGO-%E7%99%BE%E4%BA%BA%E6%8D%89%E5%AF%B5%E8%A1%9 ...
唔係呢個game,真係唔知而家d人低能到咁

BuffetQueen    發表於 16-8-8 01:10
kkan    發表於 16-8-8 00:55

伯爵府

我自己有玩,但呢d人over哂

男爵府

畀面勳章

回覆:【PokemonGO】百人捉寵衝球場阻賽事,女子稱遭球員撞倒

跑入場內,已經唔啱,打機啫,唔知以為做乜仲要帶住小朋友

禁止訪問

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

回覆樓主:

公爵府

回覆:【PokemonGO】百人捉寵衝球場阻賽事,女子稱遭球員撞倒

放個女人樣出黎啦
有病大哂

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

skyfree333 發表於 16-8-8 00:54
放個女人樣出黎啦
有病大哂
條片好似有

侯爵府

2018復活節勳章

kkan 發表於 16-8-8 00:41

吓~ 踢波比緊賽無喇喇比人衝入來緊係唔啱喇, 仲要係因為隻Game

唉~ 無言

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

((「你踢波大晒呀!」))

人哋係球場比賽緊喎!

kkan    發表於 16-8-8 01:07

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

嘈D球員個女人真係病得好嚴重, 有病好快D醫啦

kkan    發表於 16-8-8 01:10

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

水晶宮

路軌有啊
唔衝埋落去?

「開車大曬啊!」

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

雖然我都有玩 但咁樣太過份了吧 成班無腦咁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好離普!

總有離別的時候

子爵府

回覆樓主:

做左人阿媽,打機打到上腦,同埋小朋友,人追佢又追,打機本身無問題,但做阿媽都玩到無節制,人地打波仲係度行去邊界位,只可講句,比人撞到係低死。

bellaho0223    發表於 16-8-8 10:21

首頁
12345...6

尾頁

跳至