自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

+3金熱血

下屆奧運 2020 年會在日本東京舉行,咁近,真係想飛去現場感受下氣氛,近距離欣賞世界級「跳水」、「體操」、「女排」等等... 電視睇都咁緊張,現場睇都應該會好興奮刺激!

伯爵府

回覆樓主:

日本可以諗諗,中國免問

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:有無去過「現場」睇奧運?

我都想,不過我估啲飛到時會好難買?

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

大宅

+3金熱血

sumlam 發表於 16-8-9 00:24
我都想,不過我估啲飛到時會好難買?

相信都係啦

男爵府

今天剛剛和家人討論過,是否可以試試去看東京奧運,

Pajamama is learning to be a good mama ^o^

大宅

二千年悉尼奧運睇閉幕禮!最後一日好多襟章、手錶、紀念幣大特価,買咗一大堆!
完場回家,花了兩三個鐘先返到屋企,不過好好秩序、現場澳洲人仲不時攪氣氛!
下次日本都一定會去睇,希望可以睇開幕!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

iifufu 發表於 16-8-9 02:32
二千年悉尼奧運睇閉幕禮!最後一日好多襟章、手錶、紀念幣大特価,買咗一大堆!
完場回家,花了兩三個鐘先 ...

Wow 入場券係咪好貴?

禁止發言

侯爵府

好媽媽勳章

CaRRiE03 發表於 16-8-9 00:10
下屆奧運 2020 年會在日本東京舉行,咁近,真係想飛去現場感受下氣氛,近距離欣賞世界級「跳水」、「體操」 ...
我去過現塲睇!下次吾會再去!
當年北京奧運,心想自己既國家歷史上第一次,點都想去現塲為中國打下氣!
於是四處同國內朋友打招乎,佢地都幫我攞到我想要既入塲票!(佢地都算是國內有小小關係人仕)

開慕禮氣芬非常好,好似開party, 觀眾好投入!
但之後既比賽就、、、、
跳水D運動員又細跳得又快(一兩秒就落左水),根本咩動作都睇吾清!
乒乓球又係,個波又細又快,只見運動員左打右打,個乒乓球??幾乎睇吾見!

有人實會話,你可以係現塲睇電視劃面!
但用兩三小時塞車先去到塲管,再被人搜身搜袋經過一關又一關既安檢,真不如留係屋企睇返部55时電視好過!

子爵府

CaRRiE03 發表於 16-8-9 00:10
下屆奧運 2020 年會在日本東京舉行,咁近,真係想飛去現場感受下氣氛,近距離欣賞世界級「跳水」、「體操」 ...

Sydney 2000。

你講呢啲項目,若非真係該項目超級fans 和具相當程度認識,又或明白現塲電視直播評述(你首先要揾到啱語言頻道,例如日語講波講球員你都明),否則感覺有如坐紅館山頂睇演唱會但耳朶聽嘅係轉播麥花臣球場友誼球賽,完全唔知人地做乜,半小時就悶出煙。

我除了游泳短跑呢啲,最鐘意戶外大型賽,單車長跑艇賽,野餐嘉年華氣氛超好

子爵府

ac321 發表於 16-8-9 04:17
我去過現塲睇!下次吾會再去!
當年北京奧運,心想自己既國家歷史上第一次,點都想去現塲為中國打下氣!
於是四 ...

我記得讀書時老師拉隊去看排球世錦初級淘汰賽,坐國際標準場中場位,我以為得我一個發瘟,原來好多同病
結論我呢啲常人係凡室內球賽/技術賽(睇動作方細節的)除非有特定目標人物捧塲,否則如看散沙,浪費別人位置

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

當年京奧,去左沙田體院睇馬術比賽呀!
睇住選手攞金牌,果下好替佢感動

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有興趣架...
但要睇+有冇大假

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

08年有打算去(鼻尖)睇
但一睇價錢就已放棄。
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

禁止發言

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

維港 發表於 16-8-9 09:18
幾錢?

記憶所及,
只係開幕式入場券都過萬,
就明自機會不是我
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

奧運又真係冇咩興趣...

侯爵府

rabbit75 發表於 16-8-9 09:43
記憶所及,
只係開幕式入場券都過萬,
就明自機會不是我

又真係幾貴

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主: