親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問大家, 我小朋友好似差少少先110CM, 咁到時著高小小鞋, 度高係咪都入倒嫁?

又想玩, 度高是不是好嚴謹? 打算在KLOOK 買飛~~

大宅

NaNaa 發表於 16-8-9 12:04
想問大家, 我小朋友好似差少少先110CM, 咁到時著高小小鞋, 度高係咪都入倒嫁?

又想玩, 度高是不是好嚴謹? ...

問了,一定要夠高度先可以,不要搏,新加坡好守規矩,dolphin adventure 回覆話安全理由,就算夠四歲唔夠115cm 都不可以。

wcpcelia    發表於 16-8-9 14:27

水晶宮

你在klook買完飛dophin adventure, 仲洗唔洗另外買開adventure cove果邊?? 好似要入咗去adventure cove先再入去dophin island

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:想問小朋友身高Adventure cove dophin discovery

如特定game係要夠高或識游水先比玩

但本身個樂園唔會唔比入,但滑梯一定要夠高,浮潛一定要識游水,如lazy river, kids zone, wave pool 無任何特別限制

別墅

Mimmy 發表於 16-8-9 12:56
如特定game係要夠高或識游水先比玩

但本身個樂園唔會唔比入,但滑梯一定要夠高,浮潛一定要識游水,如lazy ...
謝謝~~

別墅

miffyumiffy 發表於 16-8-9 12:48
你在klook買完飛dophin adventure, 仲洗唔洗另外買開adventure cove果邊?? 好似要入咗去adventure cove先再 ...
好似要買左Adventure cove先, 再換票去dolphin island, 不過我未必去了, 小朋友唔夠高無115CM.

王國會長

王國會長

到時係要企落水池同海豚玩, 唔夠高比你度高過到都冇用, 落到水都玩唔到

大宅

我女99-100cm,唔駛度高,可以玩,不過落水要抱高佢

You can see from official website:

Other Terms and Conditions

Suitable for non-swimmers.

Children must be 4 years old to participate and if below the height of 110cm must be carried by an adult during the interaction. (Children in the arms of an adult will be kept at 1 child to 1 adult.)

大宅

Daniel媽 發表於 16-8-9 16:02

You can see from official website:

這個係dolphin discovery 不是dolphin adventure, 不同高度要求

別墅

Daniel媽 發表於 16-8-9 16:02

E.. 呢個即係海豚探索丫嘛?係咪?
咁我女都可以玩喎似乎,佢109cm (emoji)
咁你果時在adventure cove 先買dolphins island - 海豚探索飛定响邊買飛啊?

男爵府

NaNaa 發表於 16-8-9 21:58
咁你果時在adventure cove 先 ...

我經天宇訂Dolphin discovery 已包ACW 入場券

大宅

回覆:想問小朋友身高Adventure cove dophin discovery

I bought it through jason, already include adventure cove admission fee

大宅

kwokka 發表於 16-8-9 20:06
這個係dolphin discovery 不是dolphin adventure, 不同高度要求

樓主問緊Dolphin discovery 110cm

大宅

重點係企落水個頭要高過水面,唔夠高就抱高佢

可以摸海豚,同海豚合照

我果時唔知其他地方有得訂,我在官網訂的

男爵府

我囝囝高107cm 我陪佢玩 dolphin discovery
落水後,都可以自己企到唔飲水,但要再落一級就蓋過口,我要扶一扶佢。
不過訓練員好好會叫海豚游近d讓囝囝有機會摸海豚及影相

別墅

wyh:) 發表於 16-8-10 12:54
我囝囝高107cm 我陪佢玩 dolphin discovery
落水後,都可以自己企到唔飲水,但要再落一級就蓋過口,我要扶 ...

咁我放心去啦,謝謝~~

首頁

尾頁

跳至