懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上星期六驗到有左,計落都係4星期,但前一日流了少量啡,接後每日底褲都會有啡印,想問各位咁樣是作小產嗎?要點做呢?之前試過十週左右無左,所以都幾担心。

水晶宮

magg1e 發表於 16-8-16 05:34
上星期六驗到有左,計落都係4星期,但前一日流了少量啡,接後每日底褲都會有啡印,想問各位咁樣是作小產嗎 ...
唔一定,可以係其他原因。最好睇醫生檢查下。我大肚初期都試過流啡,但係因為瘜肉,唔需要bed rest嗰啲。

複式洋房

最快見醫生都要等成個月,依家有咩可以做?

水晶宮

magg1e 發表於 16-8-16 07:02
最快見醫生都要等成個月,依家有咩可以做?
可唔可以約到第二個醫生?

啡係舊嘅血,一般唔係危急。如果你去急症佢地都冇嘢做到,佢地嘅超聲波冇一般婦產科嘅清楚,醫生亦未必有相關經驗睇到咩事。

複式洋房

但一個月左右會照嗎?

大宅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 環保接龍勳章

引用:但一個月左右會照嗎?

原帖由 magg1e 於 16-08-16 發表
但一個月左右會照嗎?
私家會照陰超,我4週驗血bingo,即book5週去私家睇下宮外定宮內,果陣只睇到胎囊,驚擔心太早未照到乜就遲到6,7週先去,冇特別好肚痛就只留啡就臥床休息,我由5 週出血流啡到而家13週都係間唔中流,去過一次急症流到m 咁三粒鐘最後都未見到醫生我就走去仁安,如無好辛苦真係無謂去急症搞一輪,好消耗精神同體力,我一企同累就積血,私家醫生話作小產黃體唔夠,私家會打針同俾安胎藥叫做心理上好d,最養胎前期都係靠瞓多d 郁少d,加油啦~漫漫長路

曹夫人

複式洋房

我由擒晚到現在為止沒有啡印,所以暫時唔會去醫院或照。睇多陣先。多謝各位幫忙解答。

曹夫人你自己都好好養胎。

別墅

我5週幾流啡,因為旅行關係,無得睇醫生,我返香港先睇私家。打左安胎針,食左2星期安胎藥就無流了。我食藥期間企很耐或行得耐/累,就會流,所以要休息多d, 唔好企咁多!

洋房

分享下我自己經驗希望幫到你, 我 4-5 週都流啡, 可能因為我剛有左未夠一個月, 自己又唔知, 去左日本學滑雪, 個兩日跌到屎忽開花, 流啡後照到有積血, 雖然有食安胎藥, 但醫生都好老實講未必有幫助, 亦原因不明, 唯有休息多d , 請左 3 星期病假訓床, 初初以為好D, 點知一落床就又流出黎, 真係訓到腰骨痛-.-訓床 3 星期心情好差, 好擔心, 日喊夜喊, 所以都明白你心情, 不過我盡量同自己講一切都係緣份! 放寬心! bb 就痴實你 :>
流足 3 星期終於停, 而家都 32 週啦! 希望你一切順利! BB痴實你 <3

複式洋房

謝謝,擒日終於打左電話同醫生講,即刻安排我做超聲,發現無事,個心都定左。

佢話會比塞藥我用2個星期,叫我唔需要担心。唔知有無人用過塞藥究竟有咩用呢?

首頁

尾頁

跳至