親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

北海道第一次自由行,請各位JM介紹Sapporo酒店(明年1月25日入住)?兩大兩小(5歲&7歲),要近車站方便。請介紹雪場,小朋友好鐘意玩雪和想砌雪人。我上年係跟團去北海道,時間很趕,今年想試下自由行。謝謝!

瑪瑙宮

大廚勳章

手稻雪場比較近。。。小朋友玩雪ok

你想住札幌站?薄野站?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

回覆:seaheart88 的帖子

謝謝回覆,我上個月尾先去完大阪十天自由行。而家開始爬文緊,未開始計劃,今年二月份雪際跟團住過Mercure Sapporo(薄野站),呢間酒店行去狸小路好近。呢次計劃會去小樽,洞爺湖,層雲峽𣲙瀑祭(不過好似好遠),白之戀人體驗工房。諗住係札幌行街,食野,請問住薄野站或札幌站方便?札幌有無魚市場食海鮮?

瑪瑙宮

大廚勳章

Yvonne01214 發表於 16-8-20 16:24
謝謝回覆,我上個月尾先去完大阪十天自由行。而家開始爬文緊,未開始計劃,今年二月份雪際跟團住過Mercure ...

札幌站就方便坐車四圍去。
但薄野就熱鬧,正中市中心,我第一次住是札幌站jr tower nikko ,將會聖誕節第二次我試dormy inn annex 在狸小路內,而且呢間早餐好ok.

瑪瑙宮

大廚勳章

海鮮市場札幌有兩個,二條市場近薄野,場外市場就場少少,我在札幌站酒店可叫酒店代book免費車接去。。。

另外,小樽3角市場也很易到。。。也抵食
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

我早兩日同上年都係住Keio plaza hotel Sapporo ,好方便,札幌站穿過3個商場,1間房夠4個人訓

男爵府

引用:我早兩日同上年都係住Keio+plaza+hotel+Sap

原帖由 kapopooh 於 16-08-20 發表
我早兩日同上年都係住Keio plaza hotel Sapporo ,好方便,札幌站穿過3個商場,1間房夠4個人訓
...
京王位置好好,有年雪祭第一日價錢係前一日嘅double, 所以之後搬咗去狸小路Dormy Inn, 床大企理但房好細,夜晚好多嘢食,回程的士去札幌站都係幾十蚊

大宅

小朋友玩雪一定要去瀧野鈴蘭公園,你在youtube, 和google用takino park search 吓,睇完資料你就知有幾好玩,我仔由兩歳半玩到14歳都話好玩!

大宅

有幾間在地下街有連接,不用行路面,冬天幾好
eg.century royal hotel, hotel gracery,
而好近JR札幌站有Nikko, route inn , hotel north gate,
東橫inn 北口,

瑪瑙宮

大廚勳章

mllau 發表於 16-8-21 01:57
有幾間在地下街有連接,不用行路面,冬天幾好
eg.century royal hotel, hotel gracery,
而好近JR札幌站有 ...

係就係相連,實際都行幾遠。。。。我上年第一晚落機住了hotel gracery 一晚。。。房勁細。而對面Royal 就好一點,早餐掂。但講就腳一定jr tower nikko, gap旁就是,view靚,服務好。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

Yvonne01214 發表於 16-8-19 16:49
北海道第一次自由行,請各位JM介紹Sapporo酒店(明年1月25日入住)?兩大兩小(5歲&7歲),要近車站方便。請 ...

丘陵公園超好玩

大宅

seaheart88 發表於 16-8-21 05:31

係就係相連,實際都行幾遠。。。。我上年第一晚落機住了hotel g ...
Nikko是最近的,無錯,但價錢都好靚!有小朋友同行,行地底幾好,century royal我未住過,但gracery就在車站對面馬路,我覺得—D都唔遠播,數年前我帶住—個兩歳半,一個7歲住,房是細D,免費加了—張梳化床貼住牆,我覺得0K。
行地底D細路會方便D。
不過我很多年冇冬天去札幌了,不知酒店價錢如何!如果大家價錢差不多,無疑nikko是最方便!

sindyky    發表於 16-8-24 12:03

瑪瑙宮

大廚勳章

mllau 發表於 16-8-21 09:23
Nikko是最近的,無錯,但價錢都好靚!有小朋友同行,行地底幾好,century royal我未住過,但gracery就在車 ...

今年睇聖誕節。。。。

Hotel gracery 最平個款房,即係semi double , 約1000hkd , Royal 約1200

如果兩間。。。一定選Royal .

但地下相連,我行過。。。拖住行李又人多,感覺遠,可能地面直接行快好多?

地底,Royal /gracery 都同一段路,係去到尾Y字分叉。。

其實如果選平平地,又近站可考慮北口,其實車站南北都不遠。只是北口較靜。。。 我原本book左呢間想試26/12 二人9650yen ,不過改了行程,又去了薄野dormy inn annex

大宅

可能我地當年常行地下街,有食肆,有商店,又有超市,根本天天都經過,撘完地鐵去玩,返酒店經過又可去買嘢食,而且,拖著行李行只是頭尾兩日,其餘日子都好行,其實我覺得拖着行理行雪地仲難行!
北囗我都住過,房都係好细!

別墅

我今年12月底去, 第一次去北海道, 朋友介紹東橫 INN北口, 用會員優惠訂房, 都好平.

男爵府

我今年新年去時,都係住東橫北口,小朋友免費,又包早餐,好抵。

大宅

BAC媽媽 發表於 16-8-22 15:09
我今年12月底去, 第一次去北海道, 朋友介紹東橫 INN北口, 用會員優惠訂房, 都好平. ...
Sorry,東横的禁煙雙人和雙床房由25/1-14/2都full了!這間-向都是平靚正近首選,大時大節,我半年前就要book,仲要晚上10:55分坐定定鬥快入資料!有時入完唔夠人快又book唔到!
惟有睇下有冇死雞執,每日都上吓網,好彩的話,有人cancel,就快手book! 比D耐性,我都試過執得齊!

大宅

回覆:請推薦北海道札幌酒店和雪場

謝謝各位JM意見,我上youtube,覺得瀧野丘陵公園大輪胎好似好好玩

大宅

回覆:請推薦北海道札幌酒店和雪場

JR tower好似要二千幾一晚。而Hotel gracery和Century Royal hotel小朋友六歲以上當成人計。

大宅

回覆:kapopooh 的帖子

Keio plaza hotel 2015年裝修過,請問高級、時尚、舒適房,邊類型的房係新d?

首頁

尾頁

跳至