自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說最近到Apple store 整返部IPhone , 期間受到個staff 既不禮貌對待,其實已經好唔開心。跟住個Manger 態度仲衰。
激死我。

打去hotline 話想投訴啦,hotline 既人就叫我寫email 去公司,我話ok 啦.唯有寫封信去反映。點知,我只係想confirm 我想投訴既staff 名係咪叫Xx, hotline 果邊竟然話這係員工的保密協議,唔可以同我確定個名。

最後,我因為唔知個staff 叫咩名,我都放棄左寫投訴信了。

Apple 既services 真係好差(emoji)

公爵府

回覆樓主:

可講多d詳細事嗎?

珍珠宮

服務從來無好過,仲要越做越差

wcpcelia    發表於 16-8-24 13:48

子爵府

karenliu2018 發表於 16-8-22 15:45
話說最近到Apple store 整返部IPhone , 期間受到個staff 既不禮貌對待,其實已經好唔開心。跟住個Manger 態 ...

咁hotline又好難話講個staff個名你知既
如果佢同另一個同事有仇,講佢個名你知未瀨野

其實唔知佢叫咩名都可以照complain,講番件事
我試過2次好嬲好嬲咁send email complain,
都無講明邊個staff
旨意在想公司知道件事會brief下啲staff
2次都有人打黎follow up番

funfun759    發表於 16-8-23 14:07
pbpk03845784    發表於 16-8-23 10:29

琥珀宮

引用:話說最近到Apple+store+整返部IPhone+,+期

原帖由 karenliu2018 於 16-08-22 發表
話說最近到Apple store 整返部IPhone , 期間受到個staff 既不禮貌對待,其實已經好唔開心。跟住個Manger 態 ...
你想投訴邊個應該係你自己講,無理由要人地cs 同你確認個名,其實你可以去番間shop搵個staff就知咩名啦。

大宅

木土土 發表於 16-8-22 16:03
你想投訴邊個應該係你自己講,無理由要人地cs 同你確認個名,其實你可以去番間shop搵個staff就知咩名啦。

...

我就係聽唔清楚,先要問下。

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我每次去Apple store Genius Bar 度搞維修,職員都好有禮貌喎。
每次完成後佢地都會主動俾卡片我
同埋每次都有番維修體驗問卷email send番俾你評分。

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

尖咀apple store又幾好禮貌樓主去冰間

大宅

DEARCHLOE 發表於 16-8-22 16:15
我每次去Apple store Genius Bar 度搞維修,職員都好有禮貌喎。
同埋每次 ...

我之前去過都覺得服務好好嫁。

係今次遇到兩個好差既staff。

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-8-22+16:03+你想投

原帖由 karenliu2018 於 16-08-22 發表
我就係聽唔清楚,先要問下。
你問個不在場的cs,人地點幫你確認係邊個?39547打去hotline,就想hotline比分店某員工全名你?相信無公司既hotline肯咁做。

維修應該有紀錄,你比晒資料,就算無名都可以照投訴,人地會揸到邊個接待你!

大宅

木土土 發表於 16-8-22 16:25
你問個不在場的cs,人地點幫你確認係邊個?39547打去hotline,就想hotline比分店某員工全名你?相信無公司 ...

咁CS hotline 係有咩function 呢?
我要投訴,要我自己寫email. 這一點我接受。我想confirm 個名係咪叫xx, 就話同事有保密協議.

呢個就係我開post 既原因。

顧客想反映意見,真接打去CS問。但原來要自我email 先得。如果間間公司都只係收email 投訴only . 日後大家會點呢?

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-8-22+16:25+你問個

我要投訴,要我自己寫email. 這一點我接受。我想confirm 個名係咪叫xx, ...
如果我要投訴,我一定揀寫信或者email,written有來有往清清楚楚,減少不必要言語上的誤會

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:Apple 既服務

CS一定要知道邊個staff 招呼過邊個客?

請勿打招呼~

伯爵府

karenliu2018 發表於 16-8-22 17:46
我要投訴,要我自己寫email. 這一點我接受。我想confirm 個名係咪叫xx, ...

Cs真係唔會同你cfm個員工個名的
佢地雖然係cs但唔會有所有員工資料

水晶宮

DEARCHLOE 發表於 16-8-22 16:15
同埋每次 ...

X2
you completed my life <3

伯爵府

引用:服務從來無好過,仲要越做越差

原帖由 kavenzou 於 16-08-22 發表
服務從來無好過,仲要越做越差
係?我同阿媽,朋友們都覺得 ok 喎

伯爵府

如果佢隨便比staff name你 我就會投訴啦

大宅

007~sa 發表於 16-8-22 18:18
如果佢隨便比staff name你 我就會投訴啦

所以我最終都放棄寫email 了。

你可以諗下,如果我寫email 後,若寫錯了個staff 名,最終回覆既,係無咁既人。不過佢地會改善下服務。都無用啦。
(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

karenliu2018 發表於 16-8-22 18:23
所以我最終都放棄寫email 了。

你可以諗下,如果我寫email 後,若寫錯了個staff 名,最終回覆既,係無咁 ...

唔駛寫staff名,寫明幾時去過整過咩,佢地實check到

首頁

尾頁

跳至