親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

funfun8 發表於 16-8-29 15:38
6日5夜開心親子遊 , 玩到我個女話唔捨得首爾 , 今次我哋住0左 3 間酒店 , 分別係南山酒店, ORIENS HOTEL & ...

多謝分享

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

funfun8 發表於 16-8-29 17:46
因為自己去過一次首爾 , 而我個女同佢爸爸未去過 , 故要自己編行程都幾有難度, 但好彩大部份行程 , 坐地鐵 ...
謝謝分享, 我諗住新年同女兒(12歲)去, 我都很怕諗行程, 但到時天氣凍應該跟唔足你的行程了.

男爵府

畀面勳章

6日5夜開心親子遊 , 玩到我個女話唔捨得首爾 , 今次我哋住0左 3 間酒店 , 分別係南山酒店, ORIENS HOTEL & ...

明洞間安東有不辣的嗎?
你女兒多大呀?
我上次入去問,佢話沒有唔辣,所以無食,因為我有二個小朋友。
謝謝。

男爵府

引用:Quote:funfun8 發表於 16-8-29 15:38 6日5

原帖由 momodolop 於 16-08-31 發表
明洞間安東有不辣的嗎?
你女兒多大呀?
我上次入去問,佢話沒有唔辣,所以無食,因為我有二個小朋友。
我今次去有得揀辣定唔辣,我哋叫咗辣,我個女 8 歲,佢都食到

伯爵府

想請問智勇迷宮如果不預早買票,到時先買的話,是否要排好耐?樓主預早買是否只是因為價錢較平呢?謝謝!
另外,請問知不知道one mount 不預早買票又是否需要排好耐呢?雪撬狗拉車洗唔洗一早去留位?
謝謝!

男爵府

aidan08 發表於 16-10-5 10:24
想請問智勇迷宮如果不預早買票,到時先買的話,是否要排好耐?樓主預早買是否只是因為價錢較平呢?謝謝!
...

我見智勇迷宮 & ONE MOUNT 到現場買票都不用排好耐 , 而我預早買係因為較平 , 但就會限死0左一定要個日去 , 另我沒有玩雪撬狗 , 所以唔知要唔要一早留位 .

大宅

funfun8 發表於 16-8-29 17:17
DAY 4 - ONEMOUNT 冰雪樂園 + 水上樂園 - DINNER @ 元堂土豆脊骨湯

第 4 日就去0左注葉站 ONEMOUNT 冰雪 + ...

想問下如果只去冰雪樂園多野玩嗎?我安排左12月去,到時又玩唔到水,唸緊去唔去呢個景點好

男爵府

引用:Quote:funfun8 發表於 16-8-29 17:17 DAY 4

原帖由 wupigpig 於 16-10-09 發表
想問下如果只去冰雪樂園多野玩嗎?我安排左12月去,到時又玩唔到水,唸緊去唔去呢個景點好
...
如果剩係玩冰雪樂園,就不太多嘢玩

大宅

funfun8 發表於 16-8-29 17:29
DAY 5 - 愛來魔 4D 館 + 智勇迷宮 - LUNCH @ 正直的金先生 - 弘大/新村/梨大行街 + 梨花女子大學影相 - DIN ...

想問愛來魔4D館怎樣去?

男爵府

引用:Quote:funfun8 發表於 16-8-29 17:29 DAY 5

原帖由 Jenng 於 16-10-09 發表
想問愛來魔4D館怎樣去?
可以係鐘路3街站1號出口,行一陣就到

大宅

funfun8 發表於 16-10-10 19:32
可以係鐘路3街站1號出口,行一陣就到

Thx

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

請問酒店是否咁多日都係住一間,同埋地鐡能去到著名嘅景點嗎?

其實好耐之前跟團去過韓國某些景點都去過,現正自遊行去多次,

但又唔太識點plan行程,唔知現正有冇新景點呢?可以分享下嗎?
Susana

大宅

想問下你地去首爾係唔係自由行?同埋當地人識唔識講普通話?如果自由行會唔會幾難?我都想去下韓國但怕唔識溝通同埋韓國字唔識睇

首頁

尾頁

跳至