自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

新入職, 一堆八婆是非, 夜晚ot 扮勤力, workflow 好有問題?

會走嗎?

大宅

回覆:新入職公司文化狂ot 無補水, 會走嗎

珍珠宮

回覆 sjnl43 的帖子

ot 明顯係人既問題, 係畢業生都唔會咁做

講到自己好可憐喊兩句, 聲暗哽咽搏同情

如果走唔郁, 可以點? 但係要work close

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:新入職公司文化狂ot 無補水, 會走嗎?

我公司條三八老闆娘仲顛呀,我做admin咋,今日發我難渣叫我同佢洗冷氣呀

我返左三星期,發覺自己粗口越來越流利,我決心明天返去即日通知

9月1日陪女開學好過

一日到黑唔信人,成日怕蝕比員工,洗人洗到盡

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

即走

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

Mimmy 發表於 16-8-30 22:59
我公司條三八老闆娘仲顛呀,我做admin咋,今日發我難渣叫我同佢洗冷氣呀

我返左三星期,發覺自己粗口越來 ...
唔洗精神科都知佢有料到, admin要洗冷氣

但有女咁輕鬆話走就走?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:新入職公司文化狂ot 無補水, 會走嗎?

即閃啦

珍珠宮

回覆:新入職公司文化狂ot 無補水, 會走嗎

感覺比人搵笨,會走,做得唔開心就走,費時鬱出病。

wcpcelia    發表於 16-8-31 08:42

大宅

唉,好怕呢啲人!

珍珠宮

引用:Quote:Mimmy+發表於+16-8-30+22:59+我公司

原帖由 sjnl43 於 16-08-30 發表
唔洗精神科都知佢有料到, admin要洗冷氣

但有女咁輕鬆話走就走?
我返半日咋,返左3星期,真係做到人都燥底,我正計劃轉做full time ,今日開始去見工,雖然未請我,但見完即時自信都返晒黎,我洗鬼係到對住佢兩公婆咁既騎呢怪

唔信人既程度係包括每日叫所有人做daily Schedule 收工又做daily report 包括你用左幾多時間去印左幾多份野,無聊至極,我堅頂唔順

再落去我粗口會越來越昇華,人會更燥,就當我賺少一頭半個月算吧

ulaula    發表於 16-8-31 16:44

珍珠宮

mln 發表於 16-8-30 23:03
感覺比人搵笨,會走,做得唔開心就走,費時鬱出病。
一堆盛女公司為家, 我都末婚, 但係可以去街, 煲劇shopping 啫

明係架床重叠屋, 揾人陪佢做保安, 又唔知人同老世咩關係

同埋感覺老世好mean 老人, 無錢但好想走!

男爵府

「一日到黑唔信人,成日怕蝕比員工,洗人洗到盡」 我老細都係咁!!

珍珠宮

Mimmy 發表於 16-8-30 23:10
我返半日咋,返左3星期,真係做到人都燥底,我正計劃轉做full time ,今日開始去見工,雖然未請我,但見完 ...
一定audit 出身, 個行好like 寫呢d

我成日諗, 做大行搏前途, 同c9趕收工煮飯跟工作又唔同心態啦

小企offer 人工前途又唔好, 當正自己輸突拉明單都痴線

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

洗冷氣

大宅

熱血勳章

sjnl43 發表於 16-8-30 22:55
新入職, 一堆八婆是非, 夜晚ot 扮勤力, workflow 好有問題?

會走嗎?

睇下人工可唔可以當包埋。

我情況同你一樣,做完嘢我會準時走。返到屋企會再望望email,有特別會覆。

我就係為咗屋企而撐住。。。無計。。。
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

珍珠宮

引用:Quote:Mimmy+發表於+16-8-30+22:59+我公司

原帖由 焦糖 於 16-08-30 發表
「一日到黑唔信人,成日怕蝕比員工,洗人洗到盡」 我老細都係咁!!
話說有同事星期四要用反光衣、安全帽要買5set ,咁就急急去揾啦,仲要指明某款反光衣不是周圍有,上網揾到油麻地有,公司在灣仔,我話如你ok,我明天返工買完再返黎,點知佢條三八又怕蝕比我,加上想洗盡人,叫同事們自己收工後去買,慳時間喎。。。我已經忍得好辛苦大量粗口想爆佢

我而家好爭圠明天話唔做好唔好爆佢兩公婆一鑊,真係好鬼滾

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:新入職, 一堆八婆是非, 夜晚ot 扮勤力, wor

會走嗎?
衡量下自己轉唔轉到

珍珠宮

stopstop 發表於 16-8-30 23:19
睇下人工可唔可以當包埋。

我情況同你一樣,做完嘢我會準時走。返到屋企會再望望email,有特別會覆。
同team 你估一個舊人做死, 一個好早走, d job 唔會堆過黎?

大家意見一致, 我get 到啦

珍珠宮

引用:Quote:Mimmy+發表於+16-8-30+23:10+我返半

一定audit 出身, 個行好like 寫呢d

我成日諗, 做大行搏前途, 同c9趕收工煮飯跟工作又唔同心態啦
好鬼滾架

我做咁多年秘書,話晒呢個年頭會用到秘書既人都比較senior ,我以前既老闆好多都叻人,而且我份份工都係好大既公司,第一次黎蚊型公司,點知賤成咁

冷氣唔比開,只比開一部,奇怪在其他人會忍佢

燈都唔比開太多,賤精故意扭鬆光管,話環保,其實想慳電

買箱紙值幾錢呀?同人講價

最賤係襯你唔為意偷拍你,話set 電話頭像喎

滾呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至