烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

checc 發表於 17-6-27 16:42
正直部Panasxxxx Mini剛剛壞了蒸氣功能、索性升級買了4s。

見以上對4S咁多負評都有d心驚驚、希望我部4s冇 ...

祝你運氣好, 總有一些人沒事的, 不過最近都收到佢寄信比我, 我一見信封都奇怪, 心諗做咩惠記有信比我呢

複式洋房

回覆樓主:

老實說!之前用了P記 Mini蒸氣焗爐也壞過2次、幸好在保讓期內可call師傅上門收機送原廠免費維修。但剛1年過後又壞過、需自行送去檢查維修還要自行付維修費。

所以才推使我有換機既想法。剛用了4S已1個月、慶幸暫時未見有問題!希望我就是那位幸運兒!

用了4S感覺好正,因以前P記比較細少,大碟少少就已經放唔到入去。相比現在4S大了很多、超級方面:水箱入水設計也比從前的P記方面好多。而4S在蒸氣運作後又唔會令到爐框裏面剩餘太多積水。亦不會有太多蒸氣釋出機外。焗爐既預熱功能比P記快好多好多。

暫時對呢部4S非常滿意!唯一風扇所發出嘅聲響係比P記嘈少少。唔係話P記Mini蒸氣焗爐唔好、如沒有足夠位置放大嘅蒸氣焗爐,P記Mini蒸氣焗爐仍然值得擁有、亦都係一部非常方便嘅蒸氣焗爐。但如果有足夠位置擺放蒸氣焗爐、推薦買大部啲嘅蒸氣焗爐如4S或其他品牌!

大宅

大宅

開心吸收勳章

euyuet 發表於 17-7-23 22:51
佢上下火功能的確吸引我買, 但咁易壞, 我覺得幾好的設計理念都冇法體驗到了
...

我由4S一出就買喇,佢個上下火功能真係好抵讚,覺得好用我仲叫埋我個朋友一齊買,我地用到而家都冇壞過喎

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

cskwu 發表於 17-7-26 12:59
我由4S一出就買喇,佢個上下火功能真係好抵讚,覺得好用我仲叫埋我個朋友一齊買,我地用到而家都冇壞過喎
...

當然大把人都好像你和你朋友一樣咁好完全冇事, 我都同意功能設計得好才會去買, 但總有人會運氣差, 而我就是其中一人, 我當時都欣賞佢售後服務, 但你諗下, 真金白銀買機番嚟, 我當然想用佢部機而唔係享受佢售後服務, 記得當時用咗三幾日就開始出問題, 假設你星期四壞, 打去約檢查, 要兩日後, 但星期六預約已滿, 最快都要星期二, 約咗11;00, 咁你就成朝預在家等師傅, 嚟到檢查攪完, 師傅重設部機滿心歡喜,點知到夜晚煮飯時佢又壞同一個問題, 咁你打去客服, 我晚餐時間人地都收工, 明天一早打去, 一約又三日後, 到師傅再檢查後說可安排換部全新, 但第日客服回覆說公司已經冇存貨, 要等下一水船嘅新貨到港先至可以換俾我, 但日期大概兩個月後...是大概喎⋯⋯仲要保養由買機開始計, 而不是新機到手後開始計, 我作為消費者,兩個月後你部機會唔會平兩舊我又唔知, 依家俾咗錢但係我又冇機用, 仲要過保養要我蝕兩個月, 我當時又真係冇咁大方, 唯有退貨囉

大宅

euyuet 發表於 17-8-1 15:38

當然大把人都好像你和你朋友一樣咁好完全冇事, 我都同意功能 ...

請問最後買咗邊間

大宅

回覆樓主:

我都試過唔好運,4S用左3日就成個制彈左出黎,即時上網約維修,過兩日師傅就來換制,直到現在已半年都冇事,都未駛再call維修。
而佢好用既程度可以令我覺得煮飯冇左佢唔得。
買電器既野係好講彩數既,幾貴既電器都有機會壞。我當初都諗左好耐好長時間才買。

大宅

回覆樓主

請問可放入廚柜內嗎?左右2方不預留散熱位可以嗎?

首頁

尾頁

跳至