婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

家人喺政府醫院巳做抽針, 報告指出冇癌細胞,但佢話一定要再做驗多次, 要成2萬,話有個抽針好醫生介紹,原來果個係佢老公! 家人話個肚唔係好舒服, 佢就話要做MRI照肚, 原來又係去佢老公度照! 之後有醫生朋友話照肚應該係做CT, 冇理由做MRI! 每個禮拜去覆診都要抽一大堆血,有事冇事都要吊鹽水吊蛋白, 我地最後換左個醫生先發覺原來做多左好多野!

伯爵府

抽針兩萬邊個位置?覺得佢有問題,仲比佢睇?

複式洋房

濛查查 發表於 16-9-6 20:20

頸左近啲淋巴,我地冇醫學知識,佢把口又好得,好溫柔,最後我地轉左醫生

複式洋房

濛查查 發表於 16-9-6 20:20

佢話抽針要再加基因測試,但人地話如果冇癌細胞係唔需要基因測試

象牙宮

ivy34567 發表於 16-9-6 20:25
頸左近啲淋巴,我地冇醫學知識,佢把口又好得,好溫柔,最後我地轉左醫生
...

我頸 scan + 抽針 都係發現腫瘤 1cm+
我不斷在网上搜有关資料。 因有衰醫生, 叫我動手術

好在是政府醫院。見了二位手術醫生, 二成机會是惡性。結果不用動。
維持3个月scan + 抽針一次。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

333s 發表於 16-9-6 20:50
我頸 scan + 抽針 都係發現腫瘤 1cm+
我不斷在网上搜有关資料。 因有衰醫生, 叫我動手術

所以唔係話政府一定唔好!

子爵府

我都看过很差的医生,乱说病情,原来是想拖正。由于很小看医生,没有想象过医生的人格可以差成这样的。

一个小病拖你几个月,收海鲜价。

外科医生姓冯
心盲最可怕。

複式洋房

fwp 發表於 16-9-6 22:27
我都看过很差的医生,乱说病情,原来是想拖正。由于很小看医生,没有想象过医生的人格可以差成这样的。

一 ...

可否pm 全名,唔想上當!

複式洋房

我都陪我爸爸睇過佢 診金都唔平 比佢睇一睇 咩都冇做過 咁就收左我二千蚊

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

遇着自己有唔舒服,醫生建議的,正常人都以為應該做啦

第時都係問多位醫生意見好d
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

TwinStar18 發表於 16-9-8 22:02
我都陪我爸爸睇過佢 診金都唔平 比佢睇一睇 咩都冇做過 咁就收左我二千蚊
...

首頁

尾頁

跳至