婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我99好多變態野,要寫晒既話要出本書先夠

其中一樣就係佢同62好中意周圍同人講我有幾衰。話說佢有我同老公屋企鎖匙,成日自出自入突然走上黎(住好近), 仲用鎖匙開門連鐘都唔㩒! 我向c6投訴,c6話過佢地,佢地就話我巴閉連上黎自己個仔屋企都要預約

痴線架佢地! 上人屋企唔打個電話唔㩒鐘仲覺得自己好啱

大宅

Dollmoma 發表於 16-9-8 06:56

其中一樣就係佢同62好中意周圍同人講我有幾衰。話說佢有我同 ...

不同住,不會理佢講咩

象牙宮

其中一樣就係佢同62好中意周圍同人講我有幾衰。話說佢有我同 ...

連上黎自己個仔屋企都要預約 , 說明她不覺得有什么。 也不想改...

父母唔介意, 子女自出自入突然走上黎
子女很介意, 父母自出自入突然走上黎

只能 當一齊住啦。 or 門后加內鎖。or 家里保持整結, 企理。佢沒得說。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

係咁巴閉架啦

換巴靚d嘅鎖添,唱飽佢啦叫佢

子爵府

回覆:99周圍唱我

就係咁巴閉
即刻話唔見鎖匙,換埋把鎖佢

伯爵府

對住依D從來唔識尊重人嘅人,我會即刻換鎖

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

換鎖。
如果老公比一次,就換一次鎖。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我99有我屋企鎖匙,都系近我屋企,一個星期上來幾次,有噤鐘,我會話她有鎖匙仲噤咩鐘:dad

男爵府

換鎖!!!
唔會在意佢同咩人講自己既野, 反正你都唔識6299既朋友架啦.佢講乜你控制唔到.
如果大家見面hi bye走人

wcpcelia    發表於 16-9-8 17:20

男爵府

我的育兒心得勳章

我同我父母感情好好嘅,我返娘家又好,佢地過來探我都好,一定係約定先。我都唔明啲人點解咁鍾意自出自入。

美菲絲    發表於 16-9-8 14:05

翡翠宮

換鎖,跟住唔好俾鎖匙佢哋,等佢哋冇得自出自入

公爵府

我老公曾轉述99話 「上我地屋企要book」,我估99講緊侮氣說話,可惜佢個仔完全唔覺,我就理得佢高唔高興,佢唔好將佢嘅快樂建築喺我痛苦身上就得!

侯爵府

我一定直接同99講上黎要預早通知,私底下叫保安睇實d。佢發皮氣我忍多幾次,我唔怕當住親友面前講…
奶奶上個仔屋企當然要預約喇,點知個仔同新抱係唔係做人中,半場休賽出黎招呼佢,定係佢廿幾年冇見返自己個仔條菇想見返啊?!

bbbbb001    發表於 16-9-8 14:25
美菲絲    發表於 16-9-8 14:06
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

複式洋房

你都傻咯
“間屋係我個仔俾錢買咯,即係我咯。間屋入邊所有野都係我咯,包括個孫同你。你唔like可以走,冇人留你“ <<我奶奶係咁講咯。

所以我之後借d2成日唔記得帶鎖匙,迫我老公換鎖,之後我奶奶就冇上過黎了~

珍珠宮

回覆:99周圍唱我

由得佢地唱,遲早啲人會覺得係佢自己有問題!
我99從來唔會自己唱,佢係扮到好好,好無奈,好委屈,做到我地好刻薄佢咁樣,超假!

仲有,最憎就係佢講戈句,去自己個仔屋企,搞清楚啦~你個仔唔再係單身啦~間屋仲有其他人架!就算你個仔唔係結婚,有室友都要尊重啦~

美菲絲    發表於 16-9-8 14:44

水晶宮

最唔鐘意呢D咁嘅人,周圍唱人扮可憐

公爵府

唉,我奶奶都係咁,失驚無神走上來,唔只係坐下咁簡單,仲係食埋飯過埋夜。真係試過好多次我開緊飯佢走上來,我無預佢來冇煮佢飯,次次都唯有比我碗飯佢,自己煮個麵。試過婉轉咁同佢講過好多次,你要上來我地好歡迎,但你早 d 講聲,我買埋你餸啦,但佢好似聽唔明咁,總係話自己人唔使特登買餸啦,我上到來有咩食咩得㗎啦,食剩餸都冇所謂㗎......

真係唔夠佢來

子爵府

畀面勳章

係呀, 少見唯面啦,
面係佢地自己, 佢地講到自己個家嫂有幾衰, 人地只會覺得係佢地冇面。
同埋人地根本唔識你, 或者好少甩你, 由得佢唱啦, 話唔定人地都覺得佢地(你6299)好麻煩, 好多咀呢!

同埋上唔上黎預約, 真心講, 預約就唔需要既, 不過打上黎通知聲係禮貌, 佢地好明顯冇禮貌可言。 辛苦你喇JM!
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

水晶宮

真係每個家庭的習慣都唔同.
我都有點介意6299或自己唔同住的父母係我屋企自出自入.但係若然佢地真係咁做,我都只好硬食,最多鎖好主人房.
如果有人要挑剔我屋企亂呀污糟呀之類,我一點也不介意.

子爵府

育兒性格勳章

巴閉?我覺得叫尊重囉,有鎖匙就可以自出自入,咁我有銀行戶口唔通銀行d$係我財產咩

首頁

尾頁

跳至