嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我是ivf雪胎孖胎
由前日起(6週)每晚1:00開始keep住痛到早上7:00
前日及昨天都流血,好似m咁
昨天還有3塊$5銀般大的血塊

前日已自己入威院,但醫生照完有心跳之後說唔係宮外孕,幫唔到我,唔會幫我打針或塞藥,只給我3日假

所以昨日我劇痛+流血塊都無諗過再入院
因為怕搭車過程更易流產(因為一郁就流血)
我前日起已全訓床
現在唔知可以點
只有等星期二威院安排的覆診

我在台灣ivf,所以靠那些安胎針止了血(起碼今天沒有流鮮血及血塊)
但仍肚痛
請問有無孖胎媽咪試過咁長時間既肚痛
Bb仍平安出生

大宅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 環保接龍勳章

回覆:eeeeee6eet 的帖子

我係台灣雪胎孖胎的,而家17週,14週前都係流血流啡,3個幾月幾乎瞓床度日先捱過,五週大出血流血塊去過急症不過等左三個鐘未見到醫生我搭的士去仁安睇婦產科,自此就keep 住去仁安,雪胎12週前基本上出血係正常,靠針藥支持黃體,身體因為未有黃體產生所以會好易出血,我自己做法就係一日瞓到黑,食飯都響床,係沖涼去廁所先落床,有不尋常就會打電話book私家,佢地會打針加俾賀爾蒙藥食,我覺得有效過台灣針,仲流緊啡唔好去政府住,行黎行去又要量血壓又要去坐好耐等,等正常返先去,唔係一粗勞一下又出返血架喇,keep 住搵醫生照陰超睇下積血有幾多,休息多d啦

曹夫人

大宅

juliababi 發表於 16-9-9 16:23
我係台灣雪胎孖胎的,而家17週,14週前都係流血流啡,3個幾月幾乎瞓床度日先捱過,五週大出血流血塊去過急 ...
好感激你回覆我雖然我好擔心,但我知BBs都努力緊,所以未到最後我都不會放棄,謝謝你

大宅

juliababi 發表於 16-9-9 16:23
我係台灣雪胎孖胎的,而家17週,14週前都係流血流啡,3個幾月幾乎瞓床度日先捱過,五週大出血流血塊去過急 ...
可以PM我會打針及開荷爾蒙藥的醫生嗎?

大宅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 環保接龍勳章

回覆:eeeeee6eet 的帖子

私家都必用架,我響屋企樓下同去仁安都俾一樣藥,所以冇所謂邊個,我屋企附近咁啱有個睇埋婦科既家庭醫生,有次仁安冇位我都係去搵佢,尖沙咀翹康我開頭都有睇過,入面醫生都話出血就去搵佢打針食藥,所以你搵方便自己既醫生,又唔洗排既,唔好周圍行,我地呢d case 係最脆弱既大肚婆,真係唔好郁動咁多,捱過就天晴架喇,頭三個月係超辛苦同迷茫的,加油

仁安我係睇開謝曉明女醫生,佢非常仔細同溫柔,傾完計成個人會放心d,我前晚成晚怪肚痛但冇流野,都硬係走去搵佢check 一下安心d

eeeeee6eet    發表於 16-9-9 17:05
曹夫人

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

會唔會去睇下中醫? 我7,8周時都流啡, 之後keep住睇中醫安胎...... 因為我陀孖B時工作壓力超大......

大宅

JNSW 發表於 16-9-9 17:46
會唔會去睇下中醫? 我7,8周時都流啡, 之後keep住睇中醫安胎...... 因為我陀孖B時工作壓力超大...... ...
謝謝你意見😊有呀!中醫開左阿膠粉俾我
止左好多血,現只流少少啡
不過肚還keep住痛
昨晚忍唔住入急症,居然BBs有撲撲心跳聲了
佢地真係好叻

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆 eeeeee6eet 的帖子

開頭係有D痛, 盡量bed rest; 其實可能係細胞分裂佢埋BB大緊, 子宫脹大而痛, relaxed!

首頁

尾頁

跳至