自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

阿仔有本英書,本來佢表哥留咗比佢,但唔小心扔了,因為係舊版,學校書商&商務都話無得訂

我去過屯門華都&荃灣力生的二手教科書店都話無,我揾咗成3星期都仲未買到

請問屯門,荃灣,葵涌...邊到有二手教科書店?

或者有中二呢本書可以出讓:
Junior Thematic Anthology 2 (Set A)....2010
我係教育王國到徵了1個星期,未有回應,希望呢到多D人睇到....

象牙宮

回覆:請問新界區二手教科書店

三聯可以訂書的。

象牙宮

回覆:請問新界區二手教科書店

呢本書幾年前幫外甥女買過,當時都好難搵2手,而家學校要用?

男爵府

mercurycc 發表於 16-9-14 10:21
呢本書幾年前幫外甥女買過,當時都好難搵2手,而家學校要用?

學校就係要用呢本
剛剛打咗去三聯,負責同事放假,要等回覆....不過我估好大機會無
因商務平時都有得訂書,但佢話呢本舊版無得訂,連一開始話可以幫我查邊間有貨
一聽書名已經話唔駛查,一定無,有剩既貨都比佢哋當lost扔晒,仲好奇怪問邊間中學仲用呢本書

wcpcelia    發表於 16-9-14 13:35

象牙宮

引用:Quote:mercurycc 發表於 16-9-14 10:21 呢

原帖由 shystc 於 16-09-14 發表
學校就係要用呢本
剛剛打咗去三聯,負責同事放假,要等回覆....不過我估好大機會無
因商務平時都 ...
印象中都4年前幫外甥女搵,而家學校都無轉又小d既,咁同學呢都買唔到?或問佢地借來影印用住先得嗎?

男爵府

冬日勳章

回覆 shystc 的帖子

你試下問下呢間, 新舊書都有賣, 不過係佐敦

學友書局
九龍偉晴街偉利閣51號地下6號舖

Tel 23850996

男爵府

mercurycc 發表於 16-9-14 11:09
印象中都4年前幫外甥女搵,而家學校都無轉又小d既,咁同學呢都買唔到?或問佢地借來影印用住先得嗎?

...

暑假前經學校同書訂既無問題,其他同學就唔清楚
我都叫咗阿仔問同學借黎影印頭數個課題黎頂住先,其實呢本S.1版既舊年都好少用
S.2暫時都未需要帶返學校用過

男爵府

凍奶茶小冰 發表於 16-9-14 13:32
回覆 shystc 的帖子

你試下問下呢間, 新舊書都有賣, 不過係佐敦

九龍都唔緊要,有電話就好辦事,可以問咗有先出去買
thx!

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

大埔
PM 資料比你

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

shystc 發表於 16-9-14 10:08
阿仔有本英書,本來佢表哥留咗比佢,但唔小心扔了,因為係舊版,學校書商&商務都話無得訂

我去過屯門華都&荃灣 ...

2409 2493

三聯書倉的電話,可以直接打電話去問有冇這本書,如有貨 就轉去你方便取貨的三聯分店攞。

子爵府

有冇去過新墟荃蕙呀?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有無問過出版商?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我好無聊地幫你打左去出版商度問, 呢本書係有 stock, 佢話去返書局訂就得, 因為佢地係出版商, 唔會賣現貨畀家長, 只會經書局出售

Oxford University Press - Junior Thematic Anthology 2 (SET A)

Oxford University Press - Enquiry

Oxford University Press - Retailers

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

真係要搵書係要搵出版社問, 有時出版社佢地係可以直接賣現貨畀客.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

首頁

尾頁

跳至