自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

1. 呢度最多的唔係企鵝,係沙
2. 如果你問我呢條係咩路?真係唔係路
3.有人話企鵝有3歲小朋友智商,所以以後話「呢D野3歲細佬都識」,可改為「呢D野企鵝都識」
4.當身邊一切如風,感覺像香港的寒冬
5. 蛋有蛋味,企鵝蛋有企鵝蛋味
6. (同企鵝改名) Please be seated,成日企辛苦,所以「請坐」
7. 工欲善其事,唔好發脾氣
8. (著太空人制服見航天中心總監)總監:你是太空人有任務? 方:對,上月球
9. 無論動物世界與金融市場的大鱷作風都係快、狠、準。所以對付大鱷的不二法門就係更快、更狠、更準
10. (列支敦士登足球隊) 是有骨的魚腩
11. (講出字正腔圓急口令)郵差叔叔送信純熟迅速送出
12. 在跌低的地方爬返起身,從來都不容易
13. 成個老襯,士氣大振
14. 海龜外殼色澤鮮艷為之靚龜,今次我就抱得美人龜喇
15. 五行欠「水」,開世界零距離公司只差一步
16. 浪花一朵朵,誓言講咩都聽唔清楚
17. You Jump, I Jump,一往情深!
18. 幫海龜改名「龜宿」,希望佢搵個好歸宿
19. 同樣等上樓, 佢地係等上樓買野
20. 人怕素顏,樓怕爛尾
21. 唔使行運都一條「龍」(排隊)
22. 導遊提醒8個字:「風光如畫,治安奇差」;方的感受都是8個字:「又期待,又怕被傷害」
23. 交稅大陣仗,當地電視台也為此製作「交稅現場 」
24. 核心價值是「美麗在細節」
25. (飲過歡迎湯水)一碗吐真情
26. 放下屠刀,信左耶穌
27. 沒有神一樣的對手,最怕咁樣樣的隊友(昇爺今集玩欖球整傷手,慘慘豬呀!)
28. 受過傷先知道要堅強,嚟到斐濟方知道有啲野唔可以勉強
29. 瓦努阿圖,我想採訪的地方
30. 香港的海景,可能是曾經擁有;但在這裡,海景多是天長地久
31. 風雲變色,但這裡不變的是人情味
32. 靠人打救,不如自救
33. 佢地係國家未來棟樑,但呢個國家又有無未來呢?
34. 居民不是孟母,但都要三遷
35. 這裡的菜真係棵棵皆辛苦
36. 當你見到天上星星,可會想起圖瓦盧
37. (政府大樓自出自入)這可能是圖瓦盧版的「門常開」
38. 離開要多看兩眼,因為未必會回來
39. 明明綠燈轉眼變成紅燈
40. 來回地獄又折返人間
41. 點指冰冰,點嚟點去都係冰
42. 雖然唔好睇,不過無計
43. 瘦地無人耕,北極有人爭
44. 有容易受傷嘅人,亦有容易受傷嘅國家

loading next page

funfun759    發表於 16-9-19 17:41
wcpcelia    發表於 16-9-19 09:43

伯爵府

DHA勳章

正.

大宅

想入大中華,要靠banana
天下無不散的莛席,最緊要啲野好食

大家重有冇?

大宅

回覆樓主:

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

太正!
從此愛上方東昇

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

好有文采牙!又攪笑!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

翡翠宮

佢真係好正

大宅

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

回覆:方東昇金句

啱就buy , 唔啱就bye bye

公爵府

回覆樓主:

現在tvb7點播劇,不如播佢的節目好過。

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好鍾意他做旅遊節目

wcpcelia    發表於 16-9-19 09:46

伯爵府

織織復織織 織極都唔識
有人冇天份 導遊在嘆息

子爵府

袁規 發表於 16-9-17 23:06
1. 呢度最多的唔係企鵝,係沙
2. 如果你問我呢條係咩路?真係唔係路
3.有人話企鵝有3歲小朋友智商,所以以 ...

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

總有離別的時候

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

天才

大宅

回覆樓主:

好鍾意佢套世界零距離123

wcpcelia    發表於 16-9-19 09:46

首頁

尾頁

跳至