嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人知HK邊度有得賣呀?聽講對濕疹好好喎!有冇人用緊呢?

複式洋房

我個仔用緊, 幾補濕 for face only, 但用係身就都係oilatum好d, 因為我個仔都有濕疹.

大宅

有D mama話oilatum搽身唔夠潤...保濕一般!可能你仔仔ok!

別墅

so far I haven't seen it sell at HK, but Aveeno is common at Canada & US..

原文章由 nsc1220 於 2008/11/17 11:55 PM 發表
請問有冇人知HK邊度有得賣呀?聽講對濕疹好好喎!有冇人用緊呢?

子爵府

我依家用緊黍同BB搽面,好好用,之前BB塊面有濕疹,用過好多隻牌子都唔得,NURSE叫我用呢隻,之後就好番哂,一直用到依家,但我唔見HK有得買WO.

大宅

係灣仔合和果度概Taste 嬰兒用品部有得賣呀,我見di 貨都幾齊!

大宅

Thanks a lot!

複式洋房

我個醫生話aveeno bb都搽得, 唔駛一定買佢條baby line, 因為佢全部成份都係天然, 我阿b有濕疹我個醫生都係開佢俾仔仔搽, 搽完面仔真係好滑, 已經用緊第三枝. 但佢個texture係好水, 所以搽身唔夠力, 我個醫生話oliatum其實已經好夠, 不過就一定要一日至少搽六次先得, 濕疹另bb皮膚乾所以要勤d搽唔好第佢乾先補搽!

大宅

原文章由 angiewan 於 08-11-19 04:34 發表
我個醫生話aveeno bb都搽得, 唔駛一定買佢條baby line, 因為佢全部成份都係天然, 我阿b有濕疹我個醫生都係開佢俾仔仔搽, 搽完面仔真係好滑, 已經用緊第三枝. 但佢個texture係好水, 所以搽身唔夠力, 我個醫生話oliatu ...

Where you can buy ?

複式洋房

我醫生開既, 不過我朋友係上網買既

原文章由 nsc1220 於 08-11-19 12:52 發表

複式洋房

原文章由 nsc1220 於 08-11-19 12:52 發表

我個仔都用,好好用,好潤好容易吸收,但我知佢有很多產品,我在尖沙咀海港城間city super的生活用品部,有一部份寫乜义 consultation有售,仲有位小姐解答你問題,一枝$$158左右,都幾大枝。

複式洋房

原文章由 nsc1220 於 08-11-17 23:55 發表

我個仔都用,好好用,好潤好容易吸收,但我知佢有很多產品,我在尖沙咀海港城間city super的生活用品部,有一部份寫乜义 consultation有售,仲有位小姐解答你問題,一枝$$158左右,都幾大枝。

大宅

Aveeno 其實係 Johnson & Johnson 出既, 響美國都係一般級數, cream / lotion / body wash 都係 US$5-6 咁上下, 估唔到City Super 賣貴咁多.

用百幾蚊買支 Cream, 我寧願揀 Oilatum.

大宅

如果真係搽得好,百幾蚊我唔覺得貴囉!好過見一次皮膚醫生都要幾百啦!

別墅

http://hk.store.auctions.yahoo.com/hk/elaine471120

有aveeno賣, 仲有其他牌子

民房

Aveeno有好多條line,如果BB皮膚唔係特別敏感,其實用佢regular果條line+Daily Moisture cream就已經夠,唔使用到濕疹膏(香港鋪頭都好少入呢條line)。如果BB皮膚好易紅,就可以用Soothing Relief果條line,佢都講明可以舒緩紅腫同啱濕疹皮膚用嫁,呢條line仲有特潤沖涼液,不過我覺得秋天先用會啱D。

禁止訪問

洋房

你可以試下Banana Boat Kids UltraMist Spray Sunscreen,質地好薄,一D都唔greasy,我仔仔皮膚好敏感好易紅,用左都okay.

之前生活易有介紹過:
http://baby.esdlife.com/smart-shopping/2625/kids-sunblock-banana-boat/

首頁

尾頁

跳至