婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

個B仔無時無刻都要扭計, 小小野都扭一餐, 我同老公喺到教仔, 99就喺隔離又氹又抱甘, 想點呀?你個仔行埋一邊叫你配合下我地教仔方法, 你就我有我講, 你有你做, 我果頭話唔好抱, 你果頭就走黎抱, 我唔一手抱開個仔都唔得啦.
我知你係好錫個孫, 但錫唔同縱, 你已經縱到個孫D脾氣臭過臭4, 為左教好個仔, 我可以去到好盡!!!
呻完!!!!

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

回覆 ~玉子豆腐~ 的帖子

係喎, 佢自己都仲要識講個孫好臭脾氣, 又霸道, 又硬頸....佢呢D性格, 有部份咪係你縱成架囉

公爵府

想點?想做好人,等阿孫痴佢唔痴阿媽

大宅

回覆 feifei_baby 的帖子

毒~~~

已刪除用户

男爵府

回覆樓主:

啲老人家係咁,好煩,爆都唔收手。
次次鬧親阿仔,我父母必做炸两,仲要我一路鬧,我老豆一邊話我仔好叻,係咪有問題啊佢?!

珍珠宮

引用:d長輩有時真係好煩。。。係咪要搞到個孫做

原帖由 ~玉子豆腐~ 於 16-09-28 發表
d長輩有時真係好煩。。。係咪要搞到個孫做小霸王先安樂
弊在啲長輩縱左個小霸王出尼,搞唔掂,自食其果戈陣,就會賴番係個媽咪唔識教呢~
最可憐都係個小朋友,啲長輩唔係錫孫,佢地只係為左滿足自己想玩孫,令自己個心好過嘅慾望~唔係真心為個孫著想~

大宅

最近我都好嬲,但對象係老公嘅內地朋友,因為搬左黎隔離,幫佢地手settle down於是日日接觸,啊仔又叻試人底線。幾日光景已經搞到本身幾乖嘅仔又打人又大叫亂咁黎!佢地仲要野野笑口回應話唔緊要,搞到個仔愈打愈開心-/佢自己個仔正正係6歲都食飯食到爬上台面嗰隻。於是我直接喺佢屋企抱個仔走返屋企教,再決定「冷」左佢地2日唔理佢地。我係本著預左不相往來嘅決心都唔會縱容個仔,我做得勁明顯,最後朋友終於get到,主動話下次會配合我。

如果講左個大嘅幾次都唔聽,我會喺做架兩者未出手前先大大聲講「冇人會幫你,邊個幫你我鬧埋邊個!個個同我行埋一邊咪阻住我教仔!我而家好嬲!」阻我教仔尤如xxxx!邊個都冇情講,唔一齊教最少都要行埋一邊扮睇唔到。

翡翠宮

佢阿媽嘅嘢,你一定要叫C6出馬,你哋教仔佢就唔好出聲

男爵府

回覆 Mamimi12 的帖子

我個女9個月, 成日俾餅仔利誘我個女, 餅仔都好d, BB見到大人食飯又扭計想食, 男家d長輩就成日話俾呢樣果樣佢食, 包括咸魚....................

大宅

老人家名言 "孫係要o黎縱" 的~

我家長老都係咁....少見為妙.

水晶宮

為佐教好個仔,同佢反面啦,咁鐘意縱仔自己生一個

大宅

回覆 candyaust 的帖子

我都會甘講: 點扭都冇用, 冇人會幫你, 邊個幫你我鬧埋邊個!

大宅

回覆 wahiuma 的帖子

C6同佢媽講, 佢媽連C6都鬧埋呢

大宅

回覆樓主:

唔一齊住,返屋企,隔耐啲先見
同住,入房教

別墅

回覆:我鬧你氹, 想點呀?

我果個仲勁~~ 我仔扭計我教仔~~ 佢唔知頭唔知路,又唔知我仔扭乜,又唔知我仔脾氣,走嚟撘訕,我同仔講一句,佢又講一句九唔撘八嘅廢話,仲勁叫我仔個名,要我仔應佢聽佢發up瘋!好心我教仔你就收聲啦!

子爵府

beautibaby 發表於 16-9-30 12:24
我果個仲勁~~ 我仔扭計我教仔~~ 佢唔知頭唔知路,又唔知我仔扭乜,又唔知我仔脾氣,走嚟撘訕,我同仔講一 ...

係咁架啦~~~要係個孫面前扮好人呀麻~~~唔係你教仔時出黎扮救星~~~個孫點會痴佢~~~

別墅

引用:Quote:beautibaby+發表於+16-9-30+12:24+我

原帖由 美菲絲 於 16-09-30 發表
係咁架啦~~~要係個孫面前扮好人呀麻~~~唔係你教仔時出黎扮救星~~~個孫點會痴佢~~~
...
佢唔係扮救星~~ 佢係學我教訓個仔!但講啲九唔撘八嘅嘢!

別墅

EudyptulaMinor 發表於 16-9-29 11:31
回覆 Mamimi12 的帖子

我個女9個月, 成日俾餅仔利誘我個女, 餅仔都好d, BB見到大人食飯又扭計想食, 男家d ...

佢地有無病呀?9個月食咸魚?

首頁

尾頁

跳至