自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Hotpot-baby 發表於 16-10-2 15:36
我好鍾意有dress code 同talent show! 可能大MNC, 多外國同事,個個都隆重其事,2個月前已經開始搵衫。D老 ...

咁要睇老細平時乜野態度攪到D人咁啦...

男爵府

1 annual lunch + 1 annual dinner per year. No performance.
Only lucky draw,mainly cash prizes.
Kids are welcome and they will get toys gifts.
Good!

CheungKeeKee    發表於 16-10-3 14:38

複式洋房

係啦 ! 咁煩, 可唔可以同公司高層反映吓, 大家食吓自助餐咪算囉!
食自助餐都一樣開心架, 都是與眾同樂呀, 皆大歡喜 !

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好在我過左小公司做,唔駛搞呢啲。冇pay就預左,要自己出錢就no way

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:有D愛出風頭的同事又好鐘意的,上位都係靠

原帖由 youyouhk 於 16-10-02 發表
有D愛出風頭的同事又好鐘意的,上位都係靠呢D

侯爵府

最鍾意攪夜晚buffet.只食冇表演

子爵府

回覆:OforOsaka 的帖子

我自己都好討厭,搞手同夾硬俾人捉出來表現嘅一定唔enjoy, 表現嘅本身個崗位hea都仲好,但如果本身工作已好忙又要ot就真係百上加斤(通常呢啲都係extra,有幾多上司會咁好做多左annual din就可以俾你做少啲手頭野,部門本身已忙,更冇得講),最重要係有啲夾硬被捉嘅,冇表演慾之餘又怕係台上太樣衰,咪話唔大壓力

就算強迫dress code都好煩,買埋啲古靈精怪衫又要突登去搵,好得閒都仲話好啲,有啲又要成team成個部門咁著,本身跟同事熟都話,大家平日關係麻麻嘅工事就要交流,本身都唔多想講多句

人人唔同啦,上面都有留言好enjoy,我覺得本身好動,對公司有歸屬,同事關係好,本身又唔忙,就會好啲

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

OforOsaka 發表於 16-10-2 09:20
我就係搞手之一,又要去R老細比贊助買抽獎禮物、d老細又E E un un

又要tum 同事表演....做得搞手已經預 ...

我都係攪手。
上一間公司cheap人多。憎到佢地死死下。仲要扮和諧扮好氣氛,真係想死!仲要去offsite要飛幾日,星期六日都侵佔埋。食到正果次,三日兩夜忙到揭開個頭倒碗飯落去又要再做。人都顛(仲要俾人cheap人串安排唔好,真係想爆粗)

我妹公司會放半日假俾員工裝身去annual dinner,可惜有時間無津貼,即要貼錢去食飯。個個都希望抽唔中!

伯爵府

mok239 發表於 16-10-2 01:05
上台講感受講到哭, 我都見過.

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

我細公司,冇annual dinner !

子爵府

引用:我細公司,冇annual dinner !

原帖由 Phyonafung 於 16-10-02 發表
我細公司,冇annual dinner !
我寧願冇, 有都係最好淨去食飯,咪搞咁多花款果隻,大家都輕鬆

珍珠宮

OforOsaka 發表於 16-10-2 00:37
純呻

其實Annual Dinner 明明係公司慰勞同事辛苦左一年、點解都要加重同事工作負擔

認同,呢2年轉了老細,不用搞,不知幾開心

男爵府

him-bb 發表於 16-10-2 08:47
我公司早2年20週年 剛好哈囉喂日期 全公司規定要扮鬼扮馬 仲要幫手搞set場 又要分部門表演比賽 個個都un un ...

我公司除了,扮鬼扮馬,仲玩埋拍片,當晚播放出來

珍珠宮

Cheungwong 發表於 16-10-2 20:00
我公司除了,扮鬼扮馬,仲玩埋拍片,當晚播放出來

即場播甘激
我地系第日放上電腦
全公司個個都睇到

侯爵府

引用:純呻其實Annual Dinner 明明係公司慰勞同事

原帖由 OforOsaka 於 16-10-02 發表
純呻

其實Annual Dinner 明明係公司慰勞同事辛苦左一年、點解都要加重同事工作負擔
annual dinner 最慘係個比人抽中做MC

good_pig    發表於 16-10-3 00:59

珍珠宮

OforOsaka 發表於 16-10-2 00:37
純呻

台慶咩

珍珠宮

叫我上台表演
我寧願辭職

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

鬼佬或學鬼佬公司視Annual Dinner係team building方法之一,唔去唔得,遲到都好大鍋。

大宅

我以前公司唔使諗表演亦不需排練。公司會請歌星司儀(不是一線但都出名)有抽獎禮物係旅遊禮券,大電視,按摩椅,現金獎⋯⋯
有一年卡拉ok比賽自願報名,冠軍$20000,亞軍$10000,季軍$7000

水晶宮

Smallraindrop 發表於 16-10-2 00:59
至憎玩Lee d一d都唔enjoy

咪係

首頁
23456...7

尾頁

跳至