跳至

首頁

尾頁

男爵府

近排多左好多人移居Brisbane, 有冇人有兴趣八吓想系邊度買屋?

子爵府

hk_woman68 發表於 16-10-8 06:56

近排多左好多人移居Brisbane, 有冇人有兴趣八吓想系邊度買 ...
雖然我無打算買住,但都有與趣八吓

複式洋房

華人喜欢住近八里坪和SunnyBank 附近。Brisbane 比Sydney 平近一半,天气好,是一个選择

子爵府

虎到金來勳章

我都諗緊去邊D區睇下環境好

男爵府

引用:華人喜欢住近八里坪和SunnyBank 附近。Bris

原帖由 kmho88 於 16-10-09 發表
華人喜欢住近八里坪和SunnyBank 附近。Brisbane 比Sydney 平近一半,天气好,是一个選择

...
我自己住北区, 间中去sunnybank 食饭, 以前就成日去sunnybank 唐人超市买野, 家阵coles Woolworth 都有好多唐人野卖, 少左去sunnybank 买野了。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

引用:我都諗緊去邊D區睇下環境好

原帖由 helenchanz 於 16-10-10 發表
我都諗緊去邊D區睇下環境好
通常考虑买屋都系就返小朋友读书。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

虎到金來勳章

hk_woman68 發表於 16-10-11 00:26
通常考虑买屋都系就返小朋友读书。

係呀!睇緊小學,上網睇到暈,北面指chermside果頭?有咩好學校呀?
Kenmore/chapel hill 果邊都比較貴,indoorilpolly好似殘D,頭都大....年尾會飛過黎實地考察,有邊D區進介去睇下呀?
南區 eight mile plains果邊都會去睇睇.
其實gold coast 公校係咪唔得㗎?我只見私校勁。
我都只會考慮公校。

男爵府

helenchanz 發表於 16-10-11 23:16
係呀!睇緊小學,上網睇到暈,北面指chermside果頭?有咩好學校呀?
Kenmore/chapel hill 果邊都比較貴,i ...

其实睇你自己个预算啦, 你预算几多, 想买house,townhouse 或unit?

小朋友读书读小学定中学? 南区小学唔错, 但中学公校麻麻, 因为中学都去左Brisbane grammar 。

首頁

尾頁

跳至