親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

kapopooh 發表於 16-11-4 13:22

Yes ,去到攞車時佢會問你要幾多日, 記得加埋NEP pass 抵 ...

請問收費如何(每天)?

伯爵府

Tigerpooh 發表於 16-11-4 10:57
即係+埋etc 卡同3日CEP pass 都唔係好貴, THX

我HOLD左架車3日連加雪呔都已經29000了

上月尾租了6天車,第一天0900租,尾日1800還。租 toyota sienta,連CEP及NEP(去到加)約10500Yen,合共49704 yen。行程是由名古屋市→白川鄉→小矢部outlet(要補210 yen路費)→金沢→宇奈月→新穗高→平湯(上高地)→高山(飛驒市)→名古屋市。
全程約13500Yen路費(無行錯路),着數咗約3千Yen多啲。

伯爵府

anna108 發表於 16-11-4 09:50
回覆 tammykam01 的帖子

我記得好似係租幾多日車就要買幾多日嘅pass架,另外買埋個NEP就會包埋首都圈嘅路費 ...

係名古屋toyota book,佢email都講話租幾日,CEP就要買幾日配合番。

男爵府

hennyyoyo 發表於 16-11-4 16:14
上月尾租了6天車,第一天0900租,尾日1800還。租 toyota sienta,連CEP及NEP(去到加)約10500Yen,合共49704 ye ...

thx for your reply.

我由名古屋➡下呂➡白川鄉➡高山➡名古屋 3天
知不知多5多收費路段?你覺得買pass係5係抵d呢?thx

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

伯爵府

Tigerpooh 發表於 16-11-4 16:53

講真我無check過呢個pass係咪抵咗,因為我估我咁長的行程,如果一行錯路,就可能會比多咗$所以買pass。

你可參考呢條link再決定

http://www.travelclassroom.net/2014/10/japan-highway-toll.html

男爵府

Tigerpooh 發表於 16-11-4 16:53

一定抵,淨係行一轉名古屋去白川鄉已經抵返

男爵府

tammykam01 發表於 16-11-4 13:24
請問收費如何(每天)?

可以睇下

男爵府

kapopooh 發表於 16-11-5 09:11
可以睇下

Thanks

大宅

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

我25/10出發去左5日帶住2個小朋有租車,有買ETC pass ,買足5日絕對要買,單單去高山個程都來回成¥7xxx ,我行程:名古屋->飛驒(租和服)->白川鄉影相->高山住高山櫻庵->長島温泉->名古屋

男爵府

回覆 hennyyoyo 的帖子

thanks

2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

男爵府

回覆 kapopooh 的帖子

thanks

6個月 8.57kg

禁止訪問

男爵府

hennyyoyo 發表於 16-11-4 16:14
上月尾租了6天車,第一天0900租,尾日1800還。租 toyota sienta,連CEP及NEP(去到加)約10500Yen,合共49704 ye ...
請問CEP & NEP 使唔使預早BOOK架? 同埋用左這兩個, 仲使唔使要ETC呢? 謝謝

6個月 8.57kg

大宅

回覆 siuchingho 的帖子

請問你小朋友幾大? 我都諗緊同佢地出年去, 但風景多, 我怕佢地悶, 我兩個 3 & 5 歲

大宅

alolo 發表於 16-11-17 16:45

請問你小朋友幾大? 我都諗緊同佢地出年去, 但風景多, 我怕佢地悶, 我兩個 3 & 5 ...

1歲同5歲都玩得好開心,去左名古屋麵包超人館,旁邊有個樂園都有小朋友遊戲,另去左個可以玩一整天的海洋館+玩具王國,玩到唔願走添

大宅

alolo 發表於 16-11-17 16:45

請問你小朋友幾大? 我都諗緊同佢地出年去, 但風景多, 我怕佢地悶, 我兩個 3 & 5 ...

1歲同5歲都玩得好開心,去左名古屋麵包超人館,旁邊有個樂園都有小朋友遊戲,另去左個可以玩一整天的海洋館+玩具王國,玩到唔願走添

大宅

kapopooh 發表於 16-10-19 11:56
Day 3 一早就去立山 ,之前係網上訂定上立山嘅飛訂咗6:40 由立山至黑部湖 去到有個窗口係only for 攞飛, ...

出年Easter 會行similar 行程
本身打算即日來回,太趕就只去立山
見到你早D上又去到水霸又心癢癢

請問你0640富山上去到水霸幾點左右?
1230已回到富山再自駕回高山嗎?

因為帶住仔去想plan好DD
同埋依家訂緊酒店,謝謝您

伯爵府

Tigerpooh 發表於 16-11-17 16:27
請問CEP & NEP 使唔使預早BOOK架? 同埋用左這兩個, 仲使唔使要ETC呢? 謝謝

CEP及ETC係一早book定的,NEP我去到舖先後加。ETC係記録你行車收費道記録,如兩個pass唔包的道路都會記下,到交車時一同計算額外收費。

男爵府

fishyvette 發表於 16-11-17 18:50
出年Easter 會行similar 行程
本身打算即日來回,太趕就只去立山
見到你早D上又去到水霸又心癢癢

Easter 立山未開山喎!通常都係4月尾先開山,你應該去唔到

男爵府

twsf 發表於 16-11-12 08:52
請問4天3晚會太趕嗎,day 2去白川鄉住高山一晚,day 3在高山有咩地方可去謝謝 ...

高山我只係去食野,無咩去其他地方行

首頁
12345...8

尾頁

跳至